Skocz do zawartości
szybki__

Silent Hill 2

Rekomendowane odpowiedzi

erm, nie ma co porownywac moim zdaniem, bo to dokladna konersja, tylko nie wiem z czego czy z x-boxa (restless dreams), czy ps2. mozna by wsnioskowac ze z x-boxa, bo jest scenariusz dodatkowy, ktory byl tylko w tej wersji...(born from a wish). chociaz pozniej tez to wyszlo na ps2...hmm, mysle ze mimo wszystko konwersja jest z x-boxa (bo chyba prosciej byloby ja zrobic..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom u mnie dzisiaj w nocy siem sciagnela...i robi wrazenie :-) glownie grafika poki co bo widno na zewnatrz chociaz raz juz podskoczylem na krzesle, ale mam maly problemik z grafika (napisalem o tym w dziale "Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje") 

Pozdrawiam

hmm, jesli nadal masz ten problem i masz wlaczony anti-aliasing, to poczytaj pliczek readme :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiedam konfig jak poniżej i gierka mi źle chodzi tzn:

po włączeniu się głównego menu grafa wygląda jak by była w 16 kolorach i za kursorem pojawia się smuga której ślad pozostaje.

Po włączenu gierki widać tylko coś w rodzaju "śniegu" na telewizorze

niewiem co jest grane :(

POMOCY :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem doladnie czy o takie sniezenie chodzi ale: wyłacz w advanced options noise effect.

Ja mam inny problem z ta gierka: (detki 41.09) po wlaczeniu FSAA dowolnego sa problemy z wyswietlaniem przy wlaczonej latarce w wiekszosci lokacji (ekran robi sie dziwny i wskazuje inna lokacje niz powinien), niestety zmiana detek na starsze nie pomogla i wciaz nie moge grac z wlaczonym AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludziska, czytajcie czasami pliki readme dolaczone do gier jak macie jakis problem. a potem uzyjcie opcji szukaj. a potem ew. pytajcie :) (chodzi o ten fsaa - poczytaj readme, pisalem tez o tym na forum juz..:)

jesli chodzi o smugi po myszce i syf na ekranie: ofkoz sprobuj zmienic stery (na nowsze:). a te smugi to moze byc jeszcze ew. wina wylaczonego v-synca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludziska, czytajcie czasami pliki readme dolaczone do gier jak macie jakis problem. a potem uzyjcie opcji szukaj. a potem ew. pytajcie :) (chodzi o ten fsaa - poczytaj readme, pisalem tez o tym na forum juz..:)

jesli chodzi o smugi po myszce i syf na ekranie: ofkoz sprobuj zmienic stery (na nowsze:). a te smugi to moze byc jeszcze ew. wina wylaczonego v-synca...

Czytałem readme ale zaproponowane tam rozwiązanie raczej nie włącza AA (może się mylę ?) A ja bym chciał z AA sobie pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: :twisted: :twisted: nie wiem w jakim stopniu znasz angielski, ale jest tam napisane ze jesli wlaczysz aa to moga sie pojawic bugi (noj jak widac u ciebie sie pojawiaja) i nic z tym na to poradzisz. mysle ze z tego dosc jasno wynika ze musisz grac z wyl. aa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i własnie  o to mi chodzi, że nie mogę z aa grać (że to wina niedopracowania gry to od początku wiedziałem). Pytanie zadałem bo miałem nadzieję, że jednak ktoś coś wymyślił albo jakiś pacz znalazł.

geez...to trzeba bylo na poczatku jakos delikatnie to zaznaczyc...poza tym mysle ze jesli tworcy gierki nie mogli sobie z tym poradzic, to chwilowo trza grac bez aa...moza jakis pacz wyjdzie.

a co do innej beczki: http://db.gamefaqs.com/console/xbox/file/s...t_hill_2_rd.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszał ktoś o spolszczeniu do tej gry ?? bo widziałem w komentarzach na www.gry.wp.pl że koleś jakiś miał polską wersje i niewiem czy to nie ściema a jutro będę miał tą grę i przydało by się spolszczenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie (i panie czasem też) jestem w apartamentach (?) - taki trzy poziomowy budynek... obeszłem cały, znalazłem pistolet i zegar z napisami oraz zsyp na smieci (na dole jest wylot jego) z dziwnymi smieciami...

zabiłem wszystko co sie ruszało bo sie tego bałem i co dalej?

juz dwa dni tam jestem i nic.... jak przejsc do drugiej czesci budynku?

nie moge wyjsc za płot bo mowie do siebie ze tu cos nie gra i jeszcze sprawdze...

i co z tym zegarem i smieciami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czytanie troche jest... z jak ktos wogóle niz zna jezyka to za duzo nie zrobi. sa tam jakies dziwne wskazówki typu "igły poukładały sie kazda inczaej"...

Dokładnie !! i dlatego myślałem że ktoś może wie coś o spolszczeniu ale coś mi sie wydaje że jednak będę musiał grać w wersje "eng" :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmmmmmm mam juz ta gre jakis 3 tygodnie i gralem w nia moze 1h i juz do niej nie wrocilem :PPPPPPP wogule nie lubie gier zywcem przeniesionych z konsoli kompletnie mi sie nie podoba to juz lepiej gralo mi sie w silen hilla na psxe:PPPPPPPPP

no ale kazdy lubi cos innego osobiscie nie polecam tej gierki:PPPPPPPPPPPPPPPPPP to jest tylko moje zdanie na temat tej gierki:)

pozdrawiam :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmmmmmm mam juz ta gre jakis 3 tygodnie i gralem w nia moze 1h i juz do niej nie wrocilem :PPPPPPP wogule nie lubie gier zywcem przeniesionych z konsoli kompletnie mi sie nie podoba to juz lepiej gralo mi sie w silen hilla na psxe:PPPPPPPPP

no ale kazdy lubi cos innego osobiscie nie polecam tej gierki:PPPPPPPPPPPPPPPPPP to jest tylko moje zdanie na temat tej gierki:)

pozdrawiam :) :)

No myśle że to jest tylko twoje zdanie :lol: bo jeżeli ktoś chce znać moje zdanie to Silent Hill miód

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przeszedłem całego Silent Hilla 1 jeszcze na psx pamietam te czasy ach łezka sie w oku kreci :) Silent Hilla 2 przeszedłem całego jakies 4 miesiace temu i musze powiedziec że jest Świetny trzyma poziom jednykni jak byś sobie z czymś nie mugł poradzic to wal chociaz nie bedziesz miał wtedy sadysfakcji z gry:(!!A tak wogule to świetna konwersja z PSX 2 z niecierpliwośćiom czekam na Metal Ger Solid 2 to będzie coś!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi