spicum Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Z tego co pamietam doszli min kupiec w gospodzie w slumsach, koles sprzedajacy mape nowego obszaru chyba w gospodzie w dzielnicy mostow. + 2 nowe postacie do druzyny pamietam - neutralnego maga w dokach i assasina w slamsach. niestety dawno to bylo wiec tylko tyle moge podpowiedziec. Nie mam pojecia co sie dzialo jak sie nie rozpoczelo od nowa gry, bo napalilem sie na nowe podklasy i nimi gralem. Moze jednak zaczniesz od nowa ?? ps Z p[osatciami ktore doszly mozna zlozyc ciekawa w calosci Zla druzyne :) ubaw po pachy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPerience Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Witam niestety padł mi dysk i wszystkie dane poszły do nieba ... równiez i savy z Baldurs Gate2 w która to giere ponownie zacząłem pogrywać - prośba jeśli ktoś posiada z was w miarę zaawansowany zapis z tej gry to proszę o wysłanie na maila XPerience@wp.pl - dziękuje z góry. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Tylko ja nie wiem czy to coś da, bo chyba musiałbyś mieć nieswoje postacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPerience Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no niby racja lecz zaczynać wszystko od początku to raczej mi się ponownie nie chce - lenię się chyba:) pozdróffka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamm3r Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 DA SIE JAKOS GRAC W TĄ GRE BEZ CD ???????? CO ???????????!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 da sie, wystarczy jakis program typu virtual cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Chciałem wrócić sobie do starego, dobrego BG2, ale mam problem. Kiedy ustawię akcelerację na sprzętową, to test nie jest wyświetlany poprawnie (wszystko mruga) a gra się totalnie kaszani (25 rękawic, menu się przenikają itp.). Kiedy ustawię na software'ową akcelerację to niesamowicie muli (4kl/s) :/ Próbowałem instalować nowsze catalysty, patche do Cieni Amn i Tronu Bhaala, ale wszystko się i tak chrzani... To chyba niestety przypadłość Radeonów, ale może coś da się z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Temat imho stary, ale moze ma ktos solucje? Zacialem sie w jednym miejscu, a w sieci nie moge znalezc rozwiazania mojego problemu :) Dzieki z gory za pomoc :) Chodzi mianowicie o zagadke z posagami w szpitalu :) Trzeba na kilkanascie tacek wlozyc odpowiednie przedmioty, aby dostac krysztal i opuscic szpital w jednym kawalku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 to chyba jedyne zadanie ktorego nie moglem nigdy zrobic ;P a i bez krysztalu bez problemu z tamtad wyjdziesz ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Wie ktos moze jak zdobyc berlo lodu w wiezy straznika? Szlamu i blyskawic juz mam, ale ni cholery nie moge wpasc na pomysl jak zabic golema z lodu i towarzyszace mu mgly. Huh... Stoje w martwym punkcie... Dzieki z gory za POMOC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Chciałem wrócić sobie do starego, dobrego BG2, ale mam problem. Kiedy ustawię akcelerację na sprzętową, to test nie jest wyświetlany poprawnie (wszystko mruga) a gra się totalnie kaszani (25 rękawic, menu się przenikają itp.). Kiedy ustawię na software'ową akcelerację to niesamowicie muli (4kl/s) :/ Próbowałem instalować nowsze catalysty, patche do Cieni Amn i Tronu Bhaala, ale wszystko się i tak chrzani... To chyba niestety przypadłość Radeonów, ale może coś da się z tym zrobić?Wiem że odkopuję ale jeśli ktoś ma taki problem to niech sprobuje uzywac rozdzielczosci standatrowych czyli 800x600 - umnie pomoglo na miganie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 KrokOboK - otwórz drzwi do komnaty lodowej, użyj wiatraka w komnacie powietrza aby ten dmuchał mocniej, w efekcie trujące opary przedostaną się do komnaty z Golemem Lodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Dzięki, kilka dni temu znalazłem w necie rozwiązanie. Teraz mam inny problem :? Musze znalezc ekipe, ktora w trakcie gry spotkalem, ktora uwidoczni mi kolejne miejsce na drodze Irenicusa, ktore jest ukryte silnymi czarami maskujacymi... [; Moze to troche zamotane, ale wiadomo o co chodzi /chyba/ [; Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Musisz odzyskać artefakt Rhynn Lanthron, on uwidoczni miejsce pobytu Irenicusa - wróć do Athkatli, Dzielnica Cmentarna, katakumby. Jeśli nie o to chodziło, napisz konkretnie gdzie jesteś, to się sprawa wyjaśni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Nie o to chyba... Zreszta niezbyt jasno piszesz... Katakumby... Ale co w tych katakumbach? Bylem tam, przeszukalem od 'a' do 'z' i nigdzie nie ma tego o czym prawisz... Teraz mam jeszcze takie pytanie, mam nadzieje, ze ostatnie... Wie ktos z Was, jaki jest kompletny opis Twierdzy Straznika? Chodzi mi o opis od poziomu z 'Uwiezionym' [; Dzieki z gory, pozdrawiam i zycze wesolych swiat! Edytowane 23 Grudnia 2005 przez KrokOboK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 znacie moze jakiegos patcha ktory robi ze zwyklej wersji kolekcjonerka?? chodzi mi tylko o legalne rozwiazania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plub Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Chciałem wrócić sobie do starego, dobrego BG2, ale mam problem. Kiedy ustawię akcelerację na sprzętową, to test nie jest wyświetlany poprawnie (wszystko mruga) a gra się totalnie kaszani (25 rękawic, menu się przenikają itp.). Kiedy ustawię na software'ową akcelerację to niesamowicie muli (4kl/s) :/ Próbowałem instalować nowsze catalysty, patche do Cieni Amn i Tronu Bhaala, ale wszystko się i tak chrzani... To chyba niestety przypadłość Radeonów, ale może coś da się z tym zrobić? Wiem że odkopuję ale jeśli ktoś ma taki problem to niech sprobuje uzywac rozdzielczosci standatrowych czyli 800x600 - umnie pomoglo na miganie. Lepszym rozwiązanie jest kliknięciem dwa razy bez puszczanie kombinacji klawiszy "ALT+TAB" tak jakbyśmy chceli przełączyć okieno tylko, że nie przełanczamy. Mi pomaga i po takim zabiegu nic nie miga :D Edytowane 24 Grudnia 2005 przez plub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 HELP [; Niech ktos mi pomoze w zapaleniu pochodni w odpowiedniej kolejnsci w twierdzy starznika... 1-[O] 2-[O] 3-[O] 4-[O] 5-[O] 6-[O] 1 - jest zaraz przy zamknietych wrotach, ktore otworza sie po zapaleniu pochodni w odpowiedniej kolejnosci. Koncze Tron Bhaala i chcialem dokonczyc twierdze straznika, zeby miec pelna satysfakcje, a nie moge tych cholernych pochodni zapalic [; Dzieki z gory! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Popatrz na wyraźne znaki na podłodze - one są wyjaśnieniem, jak pochodnie zapalić. znacie moze jakiegos patcha ktory robi ze zwyklej wersji kolekcjonerka?? chodzi mi tylko o legalne rozwiazania Klik - oba pliki .bcs wrzucić do Override. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OwX Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Cześć! Mam problem z miastem drowów. Zostałem zdemaskowany, ale powyżynałem wszystkich, zabrałem jaja smoczycy, ale i tak niemogę opuścić miasta i oddać jaj Adalon. Co robić???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 wprawdzie spóźniona rada ale jedynym wyjściem jest wgranie sejwa przed pierwszym wejściem do Ust Natha, bowiem w momencie zdemaskowania zamyka Ci się wyjście/wejście i na to nie ma rady, przynajmniej ja nie znam... fajnie, że jeszcze ludzie w to grają, ja kupiłem w NXK na początku lutego i teraz zaczynam drugi raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witam Odgrzewaniec. mam wielka chec ugryzc BG2 jeszcze raz ale niestety klikam w setup.exe i zima nie wstaje mi instalator. Probowalem tez zrobic iso i przez Daemona/Alcohola i to samo nie wstaje. Tryby zgodnosci tez zero poruszenia. Ma ktos jakas porade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 hmmm, mi na xp śmiga bez problemu , grałem nawet niedawno... rewela gierka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wiem ze rewela pamietam te 4miechy wyrwane z zyciorysu przez BG2 :D mam wszystko IWD IWD2 BG BG2 PT Pool Of Radiance2 ToEE NWN NWN2 wszystko co ma choc nutke AD&D jestem fanem ;) i za cholere nie moge zainstalowac BG2. Plytka jest ok 100% czytelna alcohol zrobil z niej obraz w niecale 3min ale odpalam setup i zima nie rusza instalator. Probowalem przez moje DVDRW i przez antyczny cdrom 32x LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Tryb zgodności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Tryb zgodności? post wyzej popatrz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Umknęło mi :) U mnie też były jakieś problemy - ale udało mi się zainstalować. Może wykopiować pliki z płyt na dysk i podawać ścieżki w trakcie instalki? Nie dam głowy, ale warto sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Umknęło mi :) U mnie też były jakieś problemy - ale udało mi się zainstalować. Może wykopiować pliki z płyt na dysk i podawać ścieżki w trakcie instalki? Nie dam głowy, ale warto sprawdzić. Tez nie zadzialalo. Sprawdzalem przed momentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czołem. A propos edyzcji kolekcjonerskiej...w jakiej kolejności i w jaki sposób monotwać mody, umieszczone w dziale "dodatki"? Wskazówki z instrukcji wiele tu nie dają :-| (vide taki "Tortured souls" np. czy inna "Larsha"-wywala błędy i d*pa). Proszę o pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 http://hrothgar.webd.pl/tawerna/topics16/69.htm - prosze Cie bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...