S-I-D Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Zastanawiam się nad kupnem pamięci 512 MB, tylko jakiej firmy?? (może inne) Twinmos 512 MB PC400 CL2.5 Kingston 512 MB PC400 CL3 Sprzęt taki jak w opisie, płyta głowna na chipsecie KT400. Jeszcze jeden drobiazg : czy nie bedzie żadnego problemu, bo posiadam pamięć PC 333 i nowa bedzie PC 400, na mojej płycie głównej ?? Pamięci będą chodziły raczej na PC 333 lub trochę więcej. Na 400 płyta nie pozwala, brak dzielników :/, procek kręcony narazie tylko mnożnikiem :/ Pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2005 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) raczej problemu zadnego nie bedzie pomiedzy pc333 a 400 poprostu beda chodzic tak jak im mobo na to pozwala , aco do firmy to hm roznie to bywa , ja bym chyba kupowal teraz kingston'y gdyz przy kupowaniu twinmosow ktore obecnie mam ( te w podpisie ) mialem problemy i musialem je wymieniac na nowe , slyszalem ze w twinmosach lubi sie wlasnie cos takiego zdarzyc , no chyba ze powiesz aby ci przetestowali odrazu :) Edytowane 10 Lipca 2005 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario^ Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Ja polecam Kingstony bo z TwinMosami ostatnio są problemy. Na trzy kupine kostki 512MB CL2.5 400MHz jedna u mnie tylko działała ok :( Wymieniłem juz na Kingstony i jest OK :) Mimo to że Kingstony są CL3 to i tak uzyskałem lepsze timingi niż na tym Twinmosie Cl2.5 :/ Edytowane 10 Lipca 2005 przez Dario^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) Płyty nie zmieniam, szkoda kasy :] dodatkowa kość 512 powinna wystarczyć. Dzięki za odpowiedzi. Dario^ ==>>jakie uzyskałeś timingi na tym kingstonie i przy jakim fsb Edytowane 11 Lipca 2005 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario^ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 timingi 2-2-2-6 przy FSB 185MHz na Kingstonie , a na Twinmosie 2-3-2-7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...