frogkiller Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Postanowiłem że może zaczne swojego pierwszego moda. Zmoduje moja starą brzydką bude Codegen'a 6013. Mój projekt w załączniku przewiduje przemalowanie całości na czarno, wycięcie okna, LCD z przodu (nie namalowany), wentyl w plexi (nie namalowany), ob katodowanie wnętrza, za tą kratką będzie wentyl i zielone światełkoi najważniejsze: zielone gluty ala kwas w kolorze Slima (to zielone z Ghost Busters czy jakos tak). I z tym związane jest moje główne pytanie z czego takie coś się robi. Nie chce się bawić w żywice kompozyty i takie tam trucizny. Słyszałem o czymś co się chyba nazywało termoutwaldzalne PCV albo jakoś tak. Od takiego czegoś żądam : 1. Aby sie łatwo modelowałe. 2. Nie było za drogie :> 3. Dało się zrobić na obślizgłego gluta :] To tyle z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Zmieszaj silikon albo klej polimerowy z zieloną farbą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ja robie swoją obudowe w taki "gluciany" sposób :] Stosuje klej na gorąco roztapiany w pistolecie, kolejno maluje go farbkami modelarskimi na ciemnozielony, perłowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) dobre dobre z tym klejem na gorąco. Wezme se taki tylko chyba są te takie wkłady zielone a potem itak pomaluje. albo zresztązwykły styknie tylko unikatowe obmalowanie. Ja wezme najbpier na jaskrawo zielony potem gdzieniegdzie ciemnym baardzo zielonym i coś szklistego po górze. Teraz przeszukuje swój mały domek w poszukiwaniu czegoś co można by użyć jako dremla do wycięcia dziury.. hehe I tu mam kolejne pytanko : jak dam plexiglasa to jak można go przymocowaćod środka tak żeby nie było śrób od zewnątrz?? ma ktoś jakieś genialne pomysły?? Edytowane 10 Lipca 2005 przez frogkiller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 I tu mam kolejne pytanko : jak dam plexiglasa to jak można go przymocowaćod środka tak żeby nie było śrób od zewnątrz?? ma ktoś jakieś genialne pomysły?? 1539496[/snapback] sylikon - nie urwiesz potem za ***. sam tak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 dzieeeeki. narazie tyle ide se poszperać za dremelkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...