Skocz do zawartości
Nyny

Nowe Opcje Neostrady. 6144 I 256 Kbps

Rekomendowane odpowiedzi

www.neostrada.pl tam masz licznik po prawej stronie -- ja mam dzilone neo 2mbity i co wyrabiam sie z limitem 35 gb bez problemu wiec nie rozumiem niektorych ? nich mi powiedza co oni by tak sciagali ze te 50 - 60 gb by im nie styklao - prosze niech mi wynienia chociaz 40 Gb ? Filmow tyle nie sciagniecie bo juz i tak starsze widzieliscie a nowe to nie tak jak grzyby po deszczu wyskakuja - jeszcze zeby byly warte produ na sciagniecie - co muzyka ? ile mozna jej miec ? gry - wiekszosc juz przeszliscie a te co nie to i tak ich tyle nie bedzie co jest limitu pozatym dysku wam braknie - wiecie czym ja limit u siebie nabijam ? radyjkiem internetowym ktore gra non stop w dobrje jakosci jakby nie to to bym nawet 1/4 limitu nie wykorzystal a dodm ze w sieci jest nas 4 kompy + 1 na czas wakacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest faza testowa. 3 miejsca w polsce mają takie łącze w tym tpsa w Gdańsku. Nawet jak wprowadza tą usługę to ciekawe ile będzie kosztować...ale i tak iewiele osób pewnie bedzie sobie mogło na nia pozwolić z przyczyn finansowych jak i technicznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam neo640 i średnio miesięcznie ciągne od 40 do 50 GB. Żadnych gier i filmów tylko i wyłącznie livesety i filmy z imprez, radio nonstop. Tylko i wylacznie muzyka

1543534[/snapback]

Dla chcącego nic trudnego. U mnie już 42 GB przeszło (neo640).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Głupota, Tpesa dzieli na mega szybkie neo a mi 512 zamula jak modem...

Pamiętam ze pierwszy tydzień to byłem wstrząśnięty jak szubko chodzi, a teraz kupa i slimak :angry: Nie po to bule 120 zeta żeby szło jak ISDN z pakietem :mur:

BTW. Gdzie jest ten licznik ile GB poszło?  :wink:

1543259[/snapback]

no ja własnie wziąłem wujkowi neo512 na 2 miechy i leci jak burza :blink:

60-70KB/s B)

normalnie szok, szczególnie że ja mam neo128 ...

BTW: czy żeby założyć DSL koniecznie trzeba być klientem biznesowym ? Osoba fizyczna nie może ?? W końcu DSL, oprócz montażu jest prawie w takich samych cenach jak neo <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My sie podniecamy 6mbitami a patrzcie co u finow

"U Finów za rok łącza 100Mb/s

Już w przyszłym roku fińska firma Teleste będzie udostępniać abonentom telewizji kablowej łącza internetowe o przepustowości do 100Mb na sekundę. To 50-krotnie więcej, niż standardowo oferują dzisiejsze 'kablówki' (100-krotnie więcej niż ma przeciętny polski internauta). Obecnie transmisję na poziomie 100Mbps uzyskuje się tylko przy użyciu światłowodów. Wymaga to jednak specjalnej infrastruORT: ORT: ORT: ktury, a sieć kablowa jest gotowa do wykorzystania. Finowie opracowali rozwiązanie pozwalające na rekordowy transfer z użyciem istniejących kabli. Koszt podłączenia będzie wahać się od 50 do 200 euro. Usługa 'Ethernet-to-the-home' daje Teleste ogromną przewagę nad konkurencją - przedstawiciele firmy oceniają, że do katalogu innych dostawców podobne łącza trafią nie wcześniej niż w drugim kwartale 2007 r.

Obecnie Teleste prowadzi testy w Holandii. Prawdopodobnie w pierwszej fazie udostępniania usługi większość użytkowników będzie korzystać z łącz nie wykorzystujących maksymalnych możliwości 'Ethernet-to-the-home', które na dzisiejsze standardy jest po prostu zbyt szybkie. Pracownicy Teleste przewidują jednak, że już za kilka lat za absolutne minimum uznawane będą łącza zapewniające transmisję na poziomie 30Mbps."

i o czym my rozmawiamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ściąganie filmów, gier i programów przecież jest zabronione... ;]

Ściąganie? Od kiedy? Zabronione jest rozpowszechnianie a nie ściąganie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściąganie? Od kiedy? Zabronione jest rozpowszechnianie a nie ściąganie B)

1563930[/snapback]

Mylisz sie... Ciekawe wiec za co moj kumpel dostal 5tys zl grzywny i zawiasy :lol: A nie rozpowszechnial tylko sciagal i posiadal na kompie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzmianka z forum neostrada.info:

A więc sprawa się wyjaśniła:

N256/128 limit 7GB - cena przy 12m 78.08 / na nieokreślony 125,66

N6144/256 limit 50GB - cena 12m 242,78 / 24m 206,18 / nieokreślony 291,58

Co wy na to?

Jesli neo 6144/256 sie potwierdzi to ja leże i kwicze... Upload 32KB/s :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

P.S. Nowe opcje maja pojawić się w ofercie podobno juz 1 sierpnia br.

Edytowane przez Nyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ich nie rozumiem. Dla kogo jest ta opcja?

1. Serwer - nie da rady bo upload za mały.

2. Zasysanie - nie da rady bo limit 50 GB.

No to powiedzcie mi - do GG? TO mi starczy 128kb... Porazka... Ktos tam chyba nie myśli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba mieć firmy. Zakładają na osobę fizyczną. Prwie wszystkie blokowe sieci które były na SDI przeszły dzięki temu na DSLe ... w tym moja ofkoz :>

1560301[/snapback]

Ale nie zawsze na przejscie z neo na i-dsl sa warunki techniczne. Ja czekalem ok 1/2 roku abym mogl zmigrowac jak to oni ladnie mowia z neo na dsl'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz chyba mamy na 99% potwierdzone informacje o nowych prędkościach:

Dzwonilem na Party Line i sie okazalo jednak ze od poniedzialku dnia 01.08.2005 wchodza rzeczywiscie te nowe uslugi: 256kb i 6MB. Dowiedzialem sie tylko w sprawie 256kb bo taka mnie interesuje:

Download/Upload: 256kb/128kb za 8zl wiecej niz obecne 128kb przy umowie na 12 miesiecy. Nic nie wiadomo jednak o limitach. Juz w poniedzialek mozna podpisywac nowe umowy i "instalacja" potrwa do 2 dni. Facet powiedzial sam niczym nie przymuszony wiec prawda - oczywiscie powiedzial "na ucho"

Źródło: neostrada.info

Zreszta to nie jedyny przeciek zza lini wroga...

Teraz tylko czekac do 1szego

Edytowane przez Nyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie - były swego czasu opcje neostrady ktore sie naprawde nadawały. Szybko - 80 Kb/sek, bez limitow, a na wyjsciu - 20 KB/sek. Ja nadal na niej siedze... Ale te wszystkie limity, jakies odciecia transferów, nie wiem dla kogo i po co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dniem 1 sierpnia 2005 do oferty neostrady tp zostaje wprowadzona opcja 6144.

Neostrada tp opcja 6144 to wariant usługi neostrada tp przeznaczony dla Abonentów,

którzy potrzebują stałego dostępu do sieci Internet i korzystają z niego bardzo intensywnie.

Nowa opcja usługi neostrada tp charakteryzuje się następującymi parametrami:

Prędkość transferu w dół sieci - do komputera klienta: 6144 kbps,

Prędkość transferu w górę sieci - od komputera klienta: 256 kbps,

Limit transferu: 50 GB,

Prędkość transferu w dół sieci po przekroczeniu limitu transferu: 32 kbps,

Udogodnienia towarzyszące: 50 MB przestrzeni dyskowej (e-mail, WWW).

Klient będzie mógł wykorzystać przestrzeń dyskową na stworzenie kont pocztowych

w domenie oferowanej przez TP (aktualnie jest to domena neostrada.pl), a także

na stworzenie własnej strony www.

Klienci opcji 6144 będą mieli możliwość bezpłatnego korzystania z Serwisu Multimedialnego i Strefy Gier.

Od 1 sierpnia br. Klienci będą mogli zamówić opcję 6144 na czas nieokreślony, na 12 miesięcy lub na 24 miesiące.

neostrada tp 6144 Opłata netto (zł) VAT (zł) Opłata brutto (zł)

24 miesiące 169,00 37,18 206,18

12 miesięcy 199,00 43,78 242,78

na czas nieokreślony 239,00 52,58 291,58

Info bezposrednio od TELEpsow :lol:

A limity po to żeby nie udostępniać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info bezposrednio od TELEpsow  :lol:

A limity po to żeby nie udostępniać....

1570805[/snapback]

siedze nadal na neo 640, gdyby w nowej opcji było przynajmniej 100 GB limitów to napewno bym się skusił, ale 50 GB + upload, który oferuje TPSA dyskwalifikuje tą opcje jak dla mnie. IMO limit i upload nie adekwatny do prędkości. TPSA suxx :( szkoda , że w Gorzowie nie ma żadnej alternatywy, bo multimedia też odpada ze swoimi propozycjami :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi