Skocz do zawartości
FREE_USER

Neostrada+aktualne ceny

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmm tylko czemu nie ma nigdzie napisane na stronce neostrady ze jest neo 2-4MB ???

no bo dla mas nie ma takich lacz - no coz szkoda - a moze i nie

znajomosci robia swoje :lol:

taaaaaaa i co jeszcze???i jeszcze mi powiedz ze tpsa dala ci to za darmo to juz normalnie bedziesz LOL i tyle............oni by zlamanego grosza nie dali a o dodatkowej predkosci zapomnij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm tylko czemu nie ma nigdzie napisane na stronce neostrady ze jest neo 2-4MB ???

Człowieku co ty za <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły opowiadasz, jakie 2mbps-4mbps, jakie znajomości wejże spadaj z tego forum i idz na forum "z pamietników bravo girl" z takimi textami to bedziesz królem tam. Zaraz mi powiesz że ją podkręciłeś do 8mbps bo masz znajomości w tpsa !!! Powinieneś zostać bajkopisarzem !!!

takie mam znajomosci ze admin sieci LAN jest kierownikiem dzialu technicznego na WROCŁAW i te 2mbps albo 4 to jest normalqa chlopie

jak nie chcesz to nie wierz - inni tez mysla ze wala krece ale to prawda - ja mam z was polewke - wy pierniczycie glupoty

a ma mam super transfer - powiem tylko tyle ze demo dooma3 sciagalem 35 minut :D

trzeba sie pogodzic - swiat jest brutalny jeden ma drugi nie ma - zazdroscicie tylko

aha no i wy oczywiscie lepiej wiecie jak jest w tpsa - jaka maja sytuacje

tak tak LOL dla waS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas666 - sprawdziłem już wszelkie możliwości. Kabl00fki, radi00fki itp. NIC. Ciemność, widze ciemność :wink:

WALCZ WALCZ - moze sie uda - powodzenia ci zycze

ja tez mialem taka beznadziejna sytuacje - ale skrzyknalem sasiadow i odrazu zrobilo sie z 8 chetnych!!!!!!!

kombinuj!!!!!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku co ty za <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły opowiadasz, jakie 2mbps-4mbps, jakie znajomości wejże spadaj z tego forum i idz na forum "z pamietników bravo girl" z takimi textami to bedziesz królem tam. Zaraz mi powiesz że ją podkręciłeś do 8mbps bo masz znajomości w tpsa !!! Powinieneś zostać bajkopisarzem !!!

takie mam znajomosci ze admin sieci LAN jest kierownikiem dzialu technicznego na WROCŁAW i te 2mbps albo 4 to jest normalqa chlopie

jak nie chcesz to nie wierz - inni tez mysla ze wala krece ale to prawda - ja mam z was polewke - wy pierniczycie glupoty

a ma mam super transfer - powiem tylko tyle ze demo dooma3 sciagalem 35 minut :D

trzeba sie pogodzic - swiat jest brutalny jeden ma drugi nie ma - zazdroscicie tylko

tak tak LOL dla waS

LECZ się chłopie!! Masz powazny problem z tym kompleksem wyższości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tak LOL dla waS

LECZ się chłopie!! Masz powazny problem z tym kompleksem wyższości

to nie komplex to fakty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAK TAK SLUCHAM CO MOWICE TO SIE DZIWIE W @UJ W JAKICH MIASTACH WY MIESZKACIE U NAS PROVIDERZY SIE BIJA O KLIENTA I CENY KLECA W DOL. JA ZA 256KB/S PLACE 90zl A ZA INSTALKE  1zl SZUKAJCIE U PRYWACIARZY!!!

8O Podaj mi kilku Providerów, bo ja jakoś u siebie nie mogę się o żadną stałkę doprosić!! Nic!! Teraz czekam, aż łaskawie będzie dostępna Neostrada+ w mojej centrali telefonicznej, czyli podobno do początku roku, ale takie teksty to ja słyszę cały czas!! I nie mieszkam na żadnym zadupiu w Poznaniu żeby nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dochodzę do wniosku że Warszawa to jakaś wieś ;). A przynajmniaj jej część. Mieszkam w małym mieście niedaleko Olsztyna. Stałe łącze założyłem sobie za 300zł, miesięcznie płaciłem 40 zł (ostatnio 50 za zew IP) i net mi chodzi szybko, napewno lepiej niż te całe sdi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejscie z sdi na dls kosztuje 160zł a nie na neostrade. Neostrada to jest zupelnie co innego niz dsl. Łącze dsl oferuje stały IP, konta mail i wiele innych rzczy czego nie oferuje neostrada. NEOSTRADA I DSL TO DWA ZUPELNIE INNE LACZA - POCZYTAJCIE NA STRONIE TPSA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejscie z sdi na dls kosztuje 160zł a nie na neostrade. Neostrada to jest zupelnie co innego niz dsl. Łącze dsl oferuje stały IP, konta mail i wiele innych rzczy czego nie oferuje neostrada. NEOSTRADA I DSL TO DWA ZUPELNIE INNE LACZA - POCZYTAJCIE NA STRONIE TPSA

nieprawda stale ip w neo tez daja - tylko trzeba sie z nimi dogadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz jesli chodzi o lacze .... to jest dokladnie to samo tylko ze stalym ip + pare wodotryskow :), ja w tej chwili dokonalem malego moda i mam praktycznie dsl tylko ze zmiennym ip 8)

a prawda jest taka jak mowi genghiskhan...masz dobre plecy-masz dobra sytaucje, dlatego niekoniecznie sciemnia..., w tpi stale ip i 2mbit przy dobrych plecach to nie problem, tym bardziej ze technologia xDSL spokojnie na to pozwala, a wiem cos o tpi wierzcie mi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz jesli chodzi o lacze .... to jest dokladnie to samo tylko ze stalym ip + pare wodotryskow :), ja w tej chwili dokonalem malego moda i mam praktycznie dsl tylko ze zmiennym ip 8)

a prawda jest taka jak mowi genghiskhan...masz dobre plecy-masz dobra sytaucje, dlatego niekoniecznie sciemnia..., w tpi stale ip i 2mbit przy dobrych plecach to nie problem, tym bardziej ze technologia xDSL spokojnie na to pozwala, a wiem cos o tpi wierzcie mi 8)

to może pochwalisz się tym modem :) bo mnie zaciekawiłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Czytam wasze posty i dochodzę do wniosku, że gdybym był przy dużej kasie to założyłbym firmę umożliwaijącą podłączenie do sieci z oddziałami w Wawie i Poznaniu :). To wydaje się wręcz niemożliwe żeby w tak "europejskich" miastach mieć takie problemy z uzyskaniem dostępu do internetu. Przyjedźcie do Rzeszowa - w tym "zadupiu" - jak pewnie myśli część z was na chyba każdym mniejszym lub większym osiedlu ludziska mają LAN. Może nie jest to cud techniki ale płacimy tanio i siedzimy do woli. Nie wiem - może w tym przypadku Europa idzie do Polski z kierunków wschodnich?? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosze no przeciez pisze neo 2mbps-4mbps - zalezy jak chodzi

co niemozliwe jest uzyskanie transferu 400KB/s????? nie chcesz to nie wierz ale ja mam takie lacze - no coz inni maja pecha 8)

Oczywiscie ze jest to nie mozliwe. Z bardzo prozaicznego powodu. Technicznie nie ma mozliwosci przestawienia tych urzadzen na 4 mbit/s.

Od strony centrali uzywany jest sprzet Alcatela a klienci dostaja modemy Alcatala/Siemensa ADSL. Oba te modele jak rowniez modul dostepowy obsluguje zgodnie z standardem ADSL maksymalny downstream na poziomie 2,3 mbit/s (oczywiscie fizycznie nalezy doliczyc narzuty protokolow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Czytam wasze posty i dochodzę do wniosku, że gdybym był przy dużej kasie to założyłbym firmę umożliwaijącą podłączenie do sieci z oddziałami w Wawie i Poznaniu :). To wydaje się wręcz niemożliwe żeby w tak "europejskich" miastach mieć takie problemy z uzyskaniem dostępu do internetu. Przyjedźcie do Rzeszowa - w tym "zadupiu" - jak pewnie myśli część z was na chyba każdym mniejszym lub większym osiedlu ludziska mają LAN. Może nie jest to cud techniki ale płacimy tanio i siedzimy do woli. Nie wiem - może w tym przypadku Europa idzie do Polski z kierunków wschodnich??  :wink:

He racja ja mieszkam w Dębicy a to nie dalego od Resovii i tez mam lana płace 46 zł za miech. Czyli chyba latwiej uzyskac dostep w "zadupiu' niż np w Warszawie. Oczywiscie nie jest to ogólne stwierdzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co niemozliwe jest uzyskanie transferu 400KB/s????? nie chcesz to nie wierz ale ja mam takie lacze - no coz inni maja pecha 8)

Oczywiscie ze jest to nie mozliwe. Z bardzo prozaicznego powodu. Technicznie nie ma mozliwosci przestawienia tych urzadzen na 4 mbit/s.

Od strony centrali uzywany jest sprzet Alcatela a klienci dostaja modemy Alcatala/Siemensa ADSL. Oba te modele jak rowniez modul dostepowy obsluguje zgodnie z standardem ADSL maksymalny downstream na poziomie 2,3 mbit/s (oczywiscie fizycznie nalezy doliczyc narzuty protokolow)

no to czemu przez pare dni admin puscil ta neo na 8mbps???? a normal to 4mbps

widac ty sie chlopie na telekomunikacji wogle nie znasz

ADSL tylko 2,3MBPS???????to chyba u ciebie w domu :P

szybkosc neo nie zalezy od modemu jedynie od ustawienia na glownym routerze np. w wa-wie

oczywiscie ale to niemozliwe - yyyyyyyyy i a s n e !!!! jeszcze raz duzy LOL dla was

- ps - to przelicz ile doom3 380MB sciagal by sie na 512kb/sek?????

zaraz powiecie ze mam 4 neo 0.5 megabita podlaczone

wiecie co - dobra jestem bajkopisarzem majacym podkrecone lacze w tpsa!!!!! ja sie z tego nadal ciesze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może pochwalisz się tym modem :) bo mnie zaciekawiłeś

www.server.neostrada.pl

i

SUPLEMENT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czemu przez pare dni admin puscil ta neo na 8mbps???? a normal to 4mbps

widac ty sie chlopie na telekomunikacji wogle nie znasz

ADSL tylko 2,3MBPS???????to chyba u ciebie w domu :P

szybkosc neo nie zalezy od modemu jedynie od ustawienia na glownym routerze np. w wa-wie

oczywiscie ale to niemozliwe - yyyyyyyyy i a s n e !!!! jeszcze raz duzy LOL dla was

- ps - to przelicz ile doom3 380MB sciagal by sie na 512kb/sek?????

zaraz powiecie ze mam 4 neo 0.5 megabita podlaczone

wiecie co - dobra jestem bajkopisarzem majacym podkrecone lacze w tpsa!!!!! ja sie z tego nadal ciesze

klienci dostaja tez modemy/routery lucenta np. ja, technologicznie w adslu 8mbit jest mozliwe - wystarczy dobry sprzet, coz bylem w tpi na szkoleniu z tego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi