GenghisKhan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Zaczynam powoli się skłaniać ku tej Neo+. Narazie tylko problemem jest instalcja i trochę za wysoki abonament. Te 179+7%Vat jeszcze jakoś przeżyje. Gorzej z 850zł za instalacje :(instalke na 4 ratu po 200 zeta rozkladaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 bosze no przeciez pisze neo 2mbps-4mbps - zalezy jak chodzi co niemozliwe jest uzyskanie transferu 400KB/s????? nie chcesz to nie wierz ale ja mam takie lacze - no coz inni maja pecha 8) Oczywiscie ze jest to nie mozliwe. Z bardzo prozaicznego powodu. Technicznie nie ma mozliwosci przestawienia tych urzadzen na 4 mbit/s. Od strony centrali uzywany jest sprzet Alcatela a klienci dostaja modemy Alcatala/Siemensa ADSL. Oba te modele jak rowniez modul dostepowy obsluguje zgodnie z standardem ADSL maksymalny downstream na poziomie 2,3 mbit/s (oczywiscie fizycznie nalezy doliczyc narzuty protokolow) no to czemu przez pare dni admin puscil ta neo na 8mbps???? a normal to 4mbps widac ty sie chlopie na telekomunikacji wogle nie znasz ADSL tylko 2,3MBPS???????to chyba u ciebie w domu :P szybkosc neo nie zalezy od modemu jedynie od ustawienia na glownym routerze np. w wa-wie oczywiscie ale to niemozliwe - yyyyyyyyy i a s n e !!!! jeszcze raz duzy LOL dla was - ps - to przelicz ile doom3 380MB sciagal by sie na 512kb/sek????? zaraz powiecie ze mam 4 neo 0.5 megabita podlaczone wiecie co - dobra jestem bajkopisarzem majacym podkrecone lacze w tpsa!!!!! ja sie z tego nadal ciesze klienci dostaja tez modemy/routery lucenta np. ja, technologicznie w adslu 8mbit jest mozliwe - wystarczy dobry sprzet, coz bylem w tpi na szkoleniu z tego :wink: no i ktos mnie poparł wreszcie ten modem co tpsa daje do neo moze pracowac tez jako router (np. jak jest siec lan i router jest wtedy potrzebny zeby komp nie musial chodzic caly czas) po wgraniu odpowiedniego oprogramowania przy predkosciach wyzszych od 2mbps wystepuja juz problemy wiec trzeba miec jeszcze 2 router i wtedy na 4mbps neo moze chodzic spojnie co do 8mbps to zalezy to od odleglosci do glownej centrali jezeli jest wiecej niz 5km moga byc bledy w transmisji a wtedy nie ma sensu tak krecin neo - wiec jak juz mowilem to mozliwe a ja place za to neo co mam jak za zwylka 512 czyli ok 200 zeta na miech /9 osob wiec wychodzi ze wszystkimi oplatami ~30cl :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 co do 8mbps to zalezy to od odleglosci do glownej centrali jezeli jest wiecej niz 5km moga byc bledy w transmisjiprawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 widac ty sie chlopie na telekomunikacji wogle nie znasz Mily czytelniku. Pragne poinformowac o kilku rzeczach: Modemy xDSL dzialaja na zasadzie master/slave i nikt nie kwestjonuje ze modem master jest jednym na ktorym mozna zmieniac parametry lacza Mimo ze czesc modemow teoretycznie pozwala na ustawienie 8/1 (respectivement download/upload) to w praktyce jest to awykonalne na zwyklej linii telefonicznej chyba ze przypadkiem kabel do centrali ma duzo < 1 km ADSL tylko 2,3MBPS???????to chyba u ciebie w domu :P szybkosc neo nie zalezy od modemu jedynie od ustawienia na glownym routerze np. w wa-wie I jeszcze mon cher ami zacznij prosze rozrozniac router od modemow xDSL. Na routerze brzegowym to sobie mozesz na PVC ustalac predkosci. Predkosc fizycznego lacza ustalamy sobie na DSLAMie A i na koniec - gratuluje glownego routera A mi sie zawsze wydawalo ze internet to siec rozproszona lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 widac ty sie chlopie na telekomunikacji wogle nie znasz Mily czytelniku. Pragne poinformowac o kilku rzeczach: Modemy xDSL dzialaja na zasadzie master/slave i nikt nie kwestjonuje ze modem master jest jednym na ktorym mozna zmieniac parametry lacza Mimo ze czesc modemow teoretycznie pozwala na ustawienie 8/1 (respectivement download/upload) to w praktyce jest to awykonalne na zwyklej linii telefonicznej chyba ze przypadkiem kabel do centrali ma duzo < 1 km ADSL tylko 2,3MBPS???????to chyba u ciebie w domu :P szybkosc neo nie zalezy od modemu jedynie od ustawienia na glownym routerze np. w wa-wie I jeszcze mon cher ami zacznij prosze rozrozniac router od modemow xDSL. Na routerze brzegowym to sobie mozesz na PVC ustalac predkosci. Predkosc fizycznego lacza ustalamy sobie na DSLAMie A i na koniec - gratuluje glownego routera A mi sie zawsze wydawalo ze internet to siec rozproszona lol bla bla bla to ci powiem jak chcesz to poprosze pana admina (tego co w tpsa pracuje) i napisze ci wszytsko o tym laczu ja sie na tym tak az nie znam bo w tpsa nie pracuje a jakies zolto zielone pojecie mam o tym - i prosze nie kwestionowac ze awykonalne jest miec neo @4oder 8mbps - bo jam jade na tym koksie :wink: rzeczywista predkosc polaczenia jest przydzielana odgornie przez centrale (ale nie ta co jest blisko) ja juz mam dosc gadania o tym - lacze chodzi mi dobrze i tyle - jak sie dokształce bardziej to pogadamy (mam zamiar isc do tpsa) puki co lacze chodzi tylko na 2mbps w zwiazku z przebudowa sieci i tpsa o tym mowila LOL czy nie LOL o to jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mi zakładają 26.11.2002.za 800:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...