Kill2005 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Nie wiem czy jest juz gdzies taki temat ale ja mam powazny problem! Opis problemu: W windowsie zlozycie procesora co parenascie sekund wskakuje na 100% i nic nie da sie zrobic. tzn klikajac myszka(na cokolwiek) nic nie reagoje dopiero po paru sekundach!!Rowniez klawiatura sie przycina(najpierw pisze pozniej sie pojawia na ekranie). Albo naprzyklad filmy tez sie przycinaja. Wedlug mnie jest to wina ramu bo jak dokupilem to sie tak zaczlo dziac:( Reinstal windy nic nie dal:[ Mam: Athlon 2000 Msi k7n2(ms-6570v1.x) 512MB 400Mhz Kingston 256MB 400Mhx Goodram... Win XP Cos slyszalem ze te plyty maja problemy z ramem ale nie wiem! A i mam pytanie czy ktos zna programy do sprawdzania pamieci ram ?? JESLI KTOS SIE SPOTKAL Z TAKIM PROBLEMEM PROSZE O POMOC:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Masz antywirus? Jak nie to polecam darmowego Avasta. Masz firewalla? Jak nie to polecam darmowe Kerio. Inna sprawa, spróbuj zwiększyć sobie swapa (plik wymiany windows) na tak ze 1-2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A nie masz wirusów, defragmentowałeś kiedyś dysk? Kiedy ostatnio formatowałeś go... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kill2005 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 to nie wirusy!! Robie skana mksvirem online z aktualna baza:) System na tydzien a ja zawsze formatuje przed :) Plik wymiany wylaczylem wogole znaczy stronnicowanie poniewaz slyszalem ze przy wiekszej ilosci ramu nic nie daje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 To wyciągnij ram ten co dokupiłeś i sprawdź czy dalej będzie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Robie skana mksvirem online z aktualna bazaA sproboj jakims Anty-Spyware ? System na tydzien a ja zawsze formatuje przed icon_smile3.gif Format a defrag to dwie rozne sprawy - polecam defragmentacje zceste ran na 2-3 tygodnie. Sprawdz robaki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Sprawdź pamięci memtestem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kill2005 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A sproboj jakims Anty-Spyware ? 1539790[/snapback] No jakis zainstalowalem i cos nawet znalazl ale nie chce usunac bo trzeba kupic pelna wersje<shit> :( Mozesz podac nazwe jakiegos sprawdzonego albo linka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 No to sciagnales shit ;] Sprawdzone: * Microsoft Antisypware * Spybot S&D * Adaware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) to nie wirusy!! Robie skana mksvirem online z aktualna baza:) System na tydzien a ja zawsze formatuje przed :) Plik wymiany wylaczylem wogole znaczy stronnicowanie poniewaz slyszalem ze przy wiekszej ilosci ramu nic nie daje! 1539783[/snapback] Dla mnie dużo raku to 2gb a nie 700mb :) Może i nie daje ale na pewno nie zaszkodzi, spróbuj. Edytowane 10 Lipca 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 banalne pytanie ale sprawdzałeś wogóle w menadżerze zadań co zjada te 100% procesora ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kill2005 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 banalne pytanie ale sprawdzałeś wogóle w menadżerze zadań co zjada te 100% procesora ??? 1540202[/snapback] Tak ale to nie tak bylo ze przez caly czas tylko co chwila sie zmienialo(skakalo). Chyba znalazlem przyczyne B). To przez jave ktora musialem zainstalowac zeby dzialal azureus :blink: bo w procesach duzo % zajmowala wiec ja zamknolem i co azureus tez sie zamknol ale juz nie ma tych dziwnych skokow! Teraz moje pytanie jak to ominac tzn jakas inna wersje javy poszukac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a jakiej wersji javy używałeś (miałeś zainstalowaną) ?? ja używam javy od sun'a i nigdy problemów nie miałem http://java.sun.com/downloads/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 też miałem problem z javą komp wolno chodził ale po wyłączeniu azureusa wszystko wracało do normy po formacie zainstalowałem jakaś nowsza wersje javy i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 A ja mam jave byle jaką tą, którą mi się ściągnęła pierwsza i wszystko chodzi OK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kill2005 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A ja mam jave byle jaką tą, którą mi się ściągnęła pierwsza i wszystko chodzi OK... ja używam javy od sun'a i nigdy problemów nie miałem 1541426[/snapback] Wlasnie tak sciaglem raczej najnowsza i sie tak sralo! Powiem wam ze jak juz nie uzywam tej javy i azureusa to juz nie mam takich przychaczen ale i tak czasami skoczy mi ni z gruszki ni z pietruszki zlozycie na 100% i wszystko wolno sie przelancza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...