menelaos Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam. Mam mały problem słabo sie znam na ram'ach i mam problemik. Mam 256mb ddr i zastanawiam sie nad kupnem dodatkowej kości 512 gdyż nie posiadam zbyt duzo gotówki[O takiej] Czy takie rozwiazanie przyniesie zauważalne efekty (chodzi mi głownie o gry i wydajnosc w systemie) dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Na pewno poczujesz różnice, na dzisiejsze czasy 256mb ramu to troszkę mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A jaki masz system? Jesli seriw XP / ME to na 100%, przy 98/95 moze nie byc widac ;] Ale ogolnie im wiecej RAMU tym sprzet chodzi szybciej. Oplaca sie doinwestoawc, szczegolnie ze RAM teraz kosztuje w granicy 150 zl no-name... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Będzie duża różnica, gry będą się o wiele szybciej wczytywać i nie doładowywać w trakcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 W grach, które potrzebuje dużo ramu poczujesz bardzo dużą różnicę, windows też będzie lepiej chodził :) Bierz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Mam windowsa XP, no chodzi mi głownie o takie gry jak doom3 farcry bo na medium 1024 troche tnie własnie myslalem ze to z powodu ramu:) dziękuje za odpowidzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Na pewno poczujesz roznice! Teraz 512 ramu to minimum jesli chodzi o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Mam windowsa XP, no chodzi mi głownie o takie gry jak doom3 farcry bo na medium 1024 troche tnie własnie myslalem ze to z powodu ramu:) dziękuje za odpowidzi :) 1540490[/snapback] Hmmm, jak się tnie czyli masz mało FPSów to nie wina ramu. Ram może co najwyżej zniwelowac zajawisko doczytywania się (idziesz sobie a tu nagle zawiecha, dysk buczy, idziesz dalej po kilku sekundach) oraz szybsze wczytywanie się levelów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 z fps jest w miare ok w doom3 jak np przechodze przez drzywi to zatnie na 1-2s chyba wczytuje bo dysk warczy jak pit-bull :P ze wczytywaniem lvl tez nie jest najlepiej troche trzeba poczekać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 No to są właśnie objawy ramu braku :) Na pewno 512 pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Hmmm, jak się tnie czyli masz mało FPSów to nie wina ramu. Ram może co najwyżej zniwelowac zajawisko doczytywania się (idziesz sobie a tu nagle zawiecha, dysk buczy, idziesz dalej po kilku sekundach) oraz szybsze wczytywanie się levelów. 1540512[/snapback] Nie zgodzę się z Tobą, gram w AA po sieci i na bardzo wymagającej mapie - Hospital, kiedy dołożyłem ramu FPS podskoczył ponad dwukrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Czyli i tak i tak wyjde na + :) (ja pogrywam w csa1,6 i na aztecu czasem przytnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 ja sie przesiadlem z 256 (hynix) na 768 (po dolozeniu wlasnie tych samsungów 512) ... krecic sie kręcą nie najgorzej, ale jak dla mnie wazna jest cena - 145zł z przesylką ;) a mi cs nigdy nie zacinał mimo 1152x864 @ 75Hz (nie daje wiecej monitor) i "fps_max 71" ;) zawsze plynnie, a dodatkowy ram pozwolil mi uzywac naprawde plynniej san andreas czy uzywania tlenu, nfsu2, wiampa i mozilli w tle bez prztycinek... no poprostu ram musi byc ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 ramu nigdy nie za wiele :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 JA RÓWNIEŻ MIAŁEM 512 MB-400 I ZASTANAWIAŁĘM SIĘ CZY STARCZY I OKAZJA BYŁA I SE KUPIŁEM ZA DWA PIWA 128 MB -333 NO I NAWET DAŁO SIĘ PO DOŁOŻENIU JESZCZE FSB PODCIĄGNĄĆ RACJA RAMU NIGDY ZA WIELE :) AHA DAŁEM OGŁOSZENIE W SPRAWIE KUPNA --- NA FORUM KUPIĘ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...