Skocz do zawartości
Kulasek

Radeon 9800 Aiw Se@pro - Dziwny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

sluchajcie, od paru dni mam bardzo dziwne efekty w niektorych grach. Mialem system na Omegach 5.4 - wszystko chodzilo jak zloto, kupilem sobie Guild Wars i od uruchomienia zaczelu sie dziwne problemy. Otoz juz na poczatku w menu jak i w grze wystepuje co jakis czas bardzo dziwne migotanie niektorych tekstur. W grze np migotaja jakies czesci otoczenia albo np z glowy jakiejs osoby przechodzacej obok nagle zaczyna isc taka czarna albo biala krecha az po horyzont i rozne takie inne rzeczy. W sumie mi to nie przeszkadzalo zbytnio, wiec zwalilem to na stery. W miedzy czasie przeinstalowalem system, zainstalowalem najnowsze Omegi 5.6 - odpalam GW - to samo, albo moze i nawet troche gorzej. No ale nie jest to na tyle upierdliwe, zeby mi spedzalo sen z powiek :)

Dzisiaj stalem sie posiadaczem Earth 2160 - zainstalowalem, odpalam, a tu juz w samym menu takie migotanie, ze no tu juz sie nie da grac praktycznie. Jest to druga gra ktora robi taki numer. W zadnej innej w ktora gralem ostatnio i wczesniej nie bylo takich efektow.

Karta zawsze byla modowalna, nigdy nie bylo zadnych artow. Zasilacz jest w miare mocny i nie sadze, zeby nagle mial problemy.

Doradzcie co by tu mozna zrobic, bo zaczyna mnie to irytowac....

EDIT:

Dla testow najpierw obnizylem taktowanie na sterach 5.6 Omegowych - bez zmian.

Odinstalowalem, przelecialem Driver Cleanerem, zainstalowalem 4.12 tak dla testow - bez zmian.

Przeinstalowalem driver bez softmoda - bez zmian.

Jakim programem najlepiej pomierzyc napiecia na zasilaczu podczas obciazenia? Moze to on cos swiruje.... Juz mi sie koncepcje koncza :-)

Edytowane przez Kulasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toxiq -> Widzisz, karta nie jest podkrecona tylko odblokowane sa dodatkowe potoki. Zasilanie jest ok, bo chlodzona jest Silencerem a na pamieciach ma ma radiatorki Revolteca. Jedyne co mi w tej chwili podpada, to moze wlasnie zasilacz...

Orgiusz -> Bardzo dziekuje za zwrocenie uwagi - pora juz pozna byla i udalo mi sie nie zauwazyc :)

W takim razie bardzo bym prosil Moderatorow o przeniesienie mojego posta do wspomnianego tematu - bardzo dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi