Kulasek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Witam serdecznie, sluchajcie, od paru dni mam bardzo dziwne efekty w niektorych grach. Mialem system na Omegach 5.4 - wszystko chodzilo jak zloto, kupilem sobie Guild Wars i od uruchomienia zaczelu sie dziwne problemy. Otoz juz na poczatku w menu jak i w grze wystepuje co jakis czas bardzo dziwne migotanie niektorych tekstur. W grze np migotaja jakies czesci otoczenia albo np z glowy jakiejs osoby przechodzacej obok nagle zaczyna isc taka czarna albo biala krecha az po horyzont i rozne takie inne rzeczy. W sumie mi to nie przeszkadzalo zbytnio, wiec zwalilem to na stery. W miedzy czasie przeinstalowalem system, zainstalowalem najnowsze Omegi 5.6 - odpalam GW - to samo, albo moze i nawet troche gorzej. No ale nie jest to na tyle upierdliwe, zeby mi spedzalo sen z powiek :) Dzisiaj stalem sie posiadaczem Earth 2160 - zainstalowalem, odpalam, a tu juz w samym menu takie migotanie, ze no tu juz sie nie da grac praktycznie. Jest to druga gra ktora robi taki numer. W zadnej innej w ktora gralem ostatnio i wczesniej nie bylo takich efektow. Karta zawsze byla modowalna, nigdy nie bylo zadnych artow. Zasilacz jest w miare mocny i nie sadze, zeby nagle mial problemy. Doradzcie co by tu mozna zrobic, bo zaczyna mnie to irytowac.... EDIT: Dla testow najpierw obnizylem taktowanie na sterach 5.6 Omegowych - bez zmian. Odinstalowalem, przelecialem Driver Cleanerem, zainstalowalem 4.12 tak dla testow - bez zmian. Przeinstalowalem driver bez softmoda - bez zmian. Jakim programem najlepiej pomierzyc napiecia na zasilaczu podczas obciazenia? Moze to on cos swiruje.... Juz mi sie koncepcje koncza :-) Edytowane 10 Lipca 2005 przez Kulasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxiq Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 wiatrak sie kreci na karcie albo zasilanie zle albo po prostu za mocno ja podkreciles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 R_9800 Se: Modding, Tuning, Oc - Faq zgadnij po co jest ten temat. a napiecia mierzymy miernikiem bo software przeklamuje mniej lub bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulasek Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Toxiq -> Widzisz, karta nie jest podkrecona tylko odblokowane sa dodatkowe potoki. Zasilanie jest ok, bo chlodzona jest Silencerem a na pamieciach ma ma radiatorki Revolteca. Jedyne co mi w tej chwili podpada, to moze wlasnie zasilacz... Orgiusz -> Bardzo dziekuje za zwrocenie uwagi - pora juz pozna byla i udalo mi sie nie zauwazyc :) W takim razie bardzo bym prosil Moderatorow o przeniesienie mojego posta do wspomnianego tematu - bardzo dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...