Gość hydro2 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jakie parametry zmienili? Podrecili troche zegary GPU, wykastrowali go z polowy szyny do pamieci, dali szybsze pamieci no i dodali pare werteksow i obsluge 3Dc to wszystko co zrobili(pomijajac technologie wykonania). Karta przeszla lekki face-liftong nic pozatym to nadal jest stary dobry R300 ulepszyli i nic wiecej. To nie jest wcale nowa karta. 1671116[/snapback] No ale jednak nowa :) :) Wiesz - zawsze sie broni posiadanej rzeczy prawda ?:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4278614 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 1671348[/snapback]Masz Gigaherca na pamieciach i ledwo co 8k ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) 128 bitów a na RAMach mam 1.1GHZ (w sumie tak naprawdę 550Mhz :) ) Ale zobacz na mój procesor. Na mocno wykręconym A64 bym miał ponad 8500. Poza tym kartę porównujemy do Radeona 9800 :) Edytowane 27 Września 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Jakbysmy mieli porownywac ja do Radeona 9800Pro to na pewno nie w 3dmarkach. Ale wiadomo, ze R9800Pro w kazdym tescie dostaje OSTRO po d*** od GT, a X700Pro juz nie bardzo (takie delikatne klapsy po pupce zbiera jedynie). Dzisiaj stawialbym tak (po przeczytaniu okolo 10-15 testow z tej polki) X700<R9800Pro<X700Pro Mowimy rowniez o potencjale OC. Jezeli mialbym jeszcze w to wtracic NV to inaczej by to wygladalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Zgadzam się, a ja jakoś nie lubię ostatnio NV, więć wolałem ATI :) Ale obecnie chyba kupiłbym GF 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Powiem to tak.Co do gier to mam identyczna plynnosc jak na poprzednim geforcie i najwazniejsze - 0 freezow !!! Co do 3dmarqw to 2001 niemal identyczny wynik jak niepodkrecony 12 potokowy (wynik odejmuje nature) 6800,2003 - wszystkie testy chodza tak samo jak geforce z wyjatkiem pierwszego samolotu,ktory sporo odejmuje punktow przez co wynik taki jak w sygnaturce.Jedynie gdzie wyraznie odczuwam roznice to 3dm2005,ale czy ja gram czy benchamrkuje??Podsumowujac - po podkreceniu karta niemal identyczna z niekreconym 6600gt wiec nie jest zle,no i dziala NfS2SE :) wiec bierz x700pro :) Karta wydajnosciowo kapeczke lepsza od 9800xt czyli wszystko jest tak jak mowilem.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) Tez posiadam X700pro i jestem z karty zdowolony, nie chce pisac co lepsze, nv czy ati, kazdy ma mozliwosc wyboru, obie firmy robia dobre karty, tocza walke o rynek, ale to nie zanczy ze my musimy walczyc na forum, wybralem ati poprostu z przywiazania do produktow tej firmy, wczesniej mialem His 9600XT vivo i bylem z karty zadowolony a swoja przygode z nvidia zakonczylem na wspanialej wg mnie karcie Gainward powerpack gf3ti450GS Czuje lekki niesmak widzac ze karta ktora obecnie posiadam jest pomijana na wielu forach a szczegolnie na tweaku, niebardzo to rozumiem... ale komentarze pozostawiam wam pozdrawiam Edytowane 3 Października 2005 przez ^NiuNiek^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...