Skocz do zawartości
axl2000

Radeon X700pro Agp Za 600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie parametry zmienili? Podrecili troche zegary GPU, wykastrowali go z polowy szyny do pamieci, dali szybsze pamieci no i dodali pare werteksow i obsluge 3Dc to wszystko co zrobili(pomijajac technologie wykonania). Karta przeszla lekki face-liftong nic pozatym to nadal jest stary dobry R300 ulepszyli i nic wiecej. To nie jest wcale nowa karta.

1671116[/snapback]

No ale jednak nowa :) :) Wiesz - zawsze sie broni posiadanej rzeczy prawda ?:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

128 bitów

a na RAMach mam 1.1GHZ (w sumie tak naprawdę 550Mhz :) )

Ale zobacz na mój procesor. Na mocno wykręconym A64 bym miał ponad 8500. Poza tym kartę porównujemy do Radeona 9800 :)

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbysmy mieli porownywac ja do Radeona 9800Pro to na pewno nie w 3dmarkach.

Ale wiadomo, ze R9800Pro w kazdym tescie dostaje OSTRO po d*** od GT, a X700Pro juz nie bardzo (takie delikatne klapsy po pupce zbiera jedynie).

Dzisiaj stawialbym tak (po przeczytaniu okolo 10-15 testow z tej polki)

X700<R9800Pro<X700Pro

Mowimy rowniez o potencjale OC.

Jezeli mialbym jeszcze w to wtracic NV to inaczej by to wygladalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem to tak.Co do gier to mam identyczna plynnosc jak na poprzednim geforcie i najwazniejsze - 0 freezow !!! Co do 3dmarqw to 2001 niemal identyczny wynik jak niepodkrecony 12 potokowy (wynik odejmuje nature) 6800,2003 - wszystkie testy chodza tak samo jak geforce z wyjatkiem pierwszego samolotu,ktory sporo odejmuje punktow przez co wynik taki jak w sygnaturce.Jedynie gdzie wyraznie odczuwam roznice to 3dm2005,ale czy ja gram czy benchamrkuje??Podsumowujac - po podkreceniu karta niemal identyczna z niekreconym 6600gt wiec nie jest zle,no i dziala NfS2SE :) wiec bierz x700pro :) Karta wydajnosciowo kapeczke lepsza od 9800xt czyli wszystko jest tak jak mowilem.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez posiadam X700pro i jestem z karty zdowolony, nie chce pisac co lepsze, nv czy ati, kazdy ma mozliwosc wyboru, obie firmy robia dobre karty, tocza walke o rynek, ale to nie zanczy ze my musimy walczyc na forum, wybralem ati poprostu z przywiazania do produktow tej firmy, wczesniej mialem His 9600XT vivo i bylem z karty zadowolony a swoja przygode z nvidia zakonczylem na wspanialej wg mnie karcie Gainward powerpack gf3ti450GS

Czuje lekki niesmak widzac ze karta ktora obecnie posiadam jest pomijana na wielu forach a szczegolnie na tweaku, niebardzo to rozumiem... ale komentarze pozostawiam wam

pozdrawiam

Edytowane przez ^NiuNiek^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi