Skocz do zawartości
clubaze

Z Agp 4x Na 8x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj przyjdzie do mnie karta Radeon 9550 Gigabyta 128/128 ktora dziala na AGP x8. Dotychczas w moim kompie na plycie głownej Asrock K7s8X dziala GF2 mx 400 64 mb na AGP x4. Moje pytanie czy musze cos zrobic w biosie lub gdzies aby zmienic karte na nowa?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie będzie chodzić... Mozesz najwyżej po zainstalowaniu w sterach sprawdzic, czy chodzi jako agp x4 czy x8.

1541150[/snapback]

Własnie jest problem. Ale troche innej natury(nie chciało mi sie zakładać nowego tematu :wink: ). więc gdy czytam opisy sklepowe roznych kert graficznych to widzę np. dziła na AGPx8(kompatybilny w dół z AGPx4). Ale gdy przeczytałem opis Sappire Radeon 9800 PRO to już nie pisało że kompatybilny z AGPx4. Nie zbyt to kumam i proszę kogoś aby mi to wytłumaczył(rozumiem to tak że nie mogę zainstalować danej grafiki na AGPx4 :cry: :cry: :cry: :angry: ). POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie chodzi o to ze karty na agp x1 agp x2 mozesz instalowac zamiennie i karty agp x4 i agp x8 tez mozesz instalowaz zamiennie. oba standarty roznia sie nieco samym laczem i napieciem jakim zasilana jest karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja słyszałem od wielu uzytkowników że nie ma róznicy miedzy agp 4 a 8 a to 8 to chwyt reklamowy pozatym dostarcza duzo problemów np przy podkrecaniu karty sam sie o tym przekonałem potem sa takie problemy jak VPU Recover itp.. lepiej mieć AGP4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...