Skocz do zawartości
scypion25

Athlon 2800 Xp Barton

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim. Moja konfiguracja to epox rdeai ,512 ddr,radeon gigabyte 9600. Kilka dni temu przesiadłem sie z athlona 1700+ na bartona 2800+. przy poprzednim procesorze miałem beznadziejne chłodzenie i czasami w stresie miał temeperature ponad 70 stopni C. Nigdy go nie kreciłem. Przy takiej temp grałem i nic sie nie działo. Obecnie przesiadłem sie na bartona 2800 i zaczeły sie problemy. Załozyłem mu chłodzenie spire whisper rock v i procesor gdy puszecz go na jego domyslnych usawieniach czyli 2 ghz grzeje sie na 60-63 stopnie i w grach pijawiają sie krazzaki artefakty. Grac mozna normalnie gdy obnize mu ustawienia do około 1,5 ghz bo wtedy temp spada do około 52-54 stopnie c. Powiedzcie mi co jest grane? Czy bartony tak sie grzeją?, Czy moze mam wadliwy egzemplarz? Moze wszystko jest w porzadku i musze zmienic tylko chłodzenie? Procesor jest nowy i na gwarancji. Prosze pomózcie

Z gory dzieki za wszelkie rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak chyba to sprawa temperatury. Bo przy nizszych ustawieniach po długim czasie grania temperatura osiaga 60-63 stopnie c i pojawiają sie krzaki. Mam tylko jedno pytanie czy to nie dziwne ze sie tak dzieje? moze moj barton jest spieprszony ze przy takich temperaturaxch tak szaleje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz dwa razy pisalem o budzie i nawet nie odpowiedziles czy masz jakis wentyle. Moze wszystko sie gotuje w srodku, mamy lato 30stopni na dworzu. napisz do mnie na priv gg2804144

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...