smierdziel Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Kupilem LCD Samsung SyncMaster 710MP, jak jest obraz caly ciemny to widac ze jest jasniejszy przy brzegach, ma tak jakby "obramowke". Czy to jest wada czy tak juz musi byc, bo mam mozliwosc wymiany monitora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Czasami matryca bywa nierównomiernie podświetlona, co razem z pewną charakterystyką kątową polaryzatora może dawać takie efekty. Czy to wada - wszystko zależy od tego, jak mocne są różnice w jasności. Pamiętam, że do monitorów CRT były odpowiednie normy określające maksymalne różnice jasności, ostrości, geometrii i kolorów w różnych punktach ekranu, ale nie wiem, jak to jest dla LCD (geometria oczywiście odpada :-P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Czasami matryca bywa nierównomiernie podświetlona, co razem z pewną charakterystyką kątową polaryzatora może dawać takie efekty. A czy jesteś Waść pewny że ten model polaryzator posiada? Mi to zakrawa tylko na przypadłość wielu TN... kupowate podświetlenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Zabawne pytanie :-P. Przecież matryca bez polaryzatora nie działa w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 tego nie wiem, nie wnikałem w szczegóły. być może zmyliła mnie obecnośc w drogich modelach, szyby polaryzującej poprawiającej nieco nasycenie kolorów i dającej efekt "szklanego" obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Kupilem LCD Samsung SyncMaster 710MP, jak jest obraz caly ciemny to widac ze jest jasniejszy przy brzegach, ma tak jakby "obramowke". Czy to jest wada czy tak juz musi byc, bo mam mozliwosc wymiany monitora ? 1540928[/snapback] to przypadłość słabszych paneli - choć zdarza się i lepszym np. LG 1780U nie na to nie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...