Feluke Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Ostatnio bedac w "Liroju" widzialem wiertarke stolowa za 250zl. Podobno taka mozna kupic za mniej niz 250zl. To tak dla informacji :wink: Mam jeszcze jedno pytanie. Co myslicie na temat bloku frezowanego na tokarce :?: Tak, tak dobrze przzeczytaliscie na tokarce trzeba by tylko zmodyfikowac zaczep zeby trzymalo miedz a na osi silniczka zamocowac frez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam jeszcze jedno pytanie. Co myslicie na temat bloku frezowanego na tokarce :?: Tak, tak dobrze przzeczytaliscie na tokarce trzeba by tylko zmodyfikowac zaczep zeby trzymalo miedz a na osi silniczka zamocowac frez :) kudre rozne juz rzeczy widziałem na tym forum wiec nic mnie juz nie dziwi (no prawie nic) :D . nie zabardzo wiem, jakby to mialo wyglądać, ale jakbyś zrobił jakiś szkic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 kudre rozne juz rzeczy widziałem na tym forum wiec nic mnie juz nie dziwi (no prawie nic) :D . nie zabardzo wiem, jakby to mialo wyglądać, ale jakbyś zrobił jakiś szkic...Zdolnosci szkicowniczych to ja nie mam ale postaram ci sie to opisac. Chyba wiesz jak wyglada tokarka i jak sie na niej obrabia materialy. Wiec na osi silnika zamiast zaczepu zamontowac frez. Na tym wysiegniku co sie ostrza montuje (nie znam fachowej nazwy) zrobic zaczep do kawalka miedzi. To mocowanie jest ruchome z podzialaka co mm wiec mozna by wykonac blok bardzo dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 hehe kombinuj :). mnie tam ostatnio opanowała myśl, zeby zrobic blok trójwarstwowy lutowany ze spodnią warstwą ze srebra, tyle ze nie wiem w jakiej cenie jest srebro i czy da sie sie to lutować domowymi sposobami. na święta bede miał troche wolnego czasu, to coś pobombinuję - przetopię biżuterie matki :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przetopię biżuterie matki :D.BAD IDEA :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 tak serio, to mam troche srebra od znajomego z jakichś przełączników z urządzeń (dokładnie nie wiem jak wszedł w posiadanie tego srebra ;-) ), ale jest ono jakieś dziwnie twarde. próbowałem je ostatnio stopić palnikiem dlugopisowym, ale nie dałem rady, na kuchence gazowej to samo :(. postaram sie załatwić jakiś fajny palnik i zobacze co z tego wyjdzie. a jak nie podziała to mam nadzieje, ze jest ono przynajmniej wystarczająco kowalne, zeby wykuć z tego kawałek 2mm blachy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...