kattja Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) Witam! Mój problematyczny zestaw to: płyta MSI K8T800Pro Neo2-F AMD Athlon 64 3000+ Radeon 9550 Sapphire 128/128 Kingston 400Mhz 512 MB Seagate Barracuda 80 GB Chieftec 350W Poza dyskiem wszystko nowiutkie (raptem miesiąc po zakupie) Nie tak dawno wymieniałam zasilacz bo komp robił częste zwichy. No i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że komputer nie działa tak jak powinien. Grafika tnie się na grach takich jak fifa2005 czy mafia przy max ustawieniach (przed kłopotami z zasilaczem nic się nie cięło). Na ustwieniach średnich działa ok. Poza tym aida 32 pokazuje mi dziwne napięcie +3.3V choć komputer już się nie zawiesza: napiecie rdzenia procka 2.38V napięcie pomocnicze procka 3.10V +3.3V 0.51V (błąd czujnika???) +5V 5.00V +12V 12.84V +5V podczas wstrzymania 4.46V VBAT baterii CMOS 3.47V Komputer pracuje stabilnie. Temperatura płyty 44st. procka 26st (idle) Podejrzewałam jakies problemy z kartą grafiki więc najpierw aktualizacja biosu, stery do grafiki i płyty głównej i nic. W końcu wymieniłam ją w serwisie (karta ma zaledwie miesiąc, podobnie jak procek i płyta główna) i ciągle jest to samo. Zaczyna mnie już to wkurzać, bo u kumpla identyczny zestaw komputerowy śmiga w fifę 2005 czy mafię na max ustawieniach aż miło. A u mnie się tnie. No i najdziwniejsze, że płyta główna po teście POST (przed wgrywaniem systemu) pika dziwnie od 1 do 3 razy, albo nie pika w ogóle. I niezależnie ile razy pika system zawsze się wczytuje. Czy ktoś ma pomysł co to może być? I jak sobie z tym poradzić? Edytowane 11 Lipca 2005 przez kattja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Witam! Mój problematyczny zestaw to: płyta MSI K8T800Pro Neo2-F AMD Athlon 64 3000+ Radeon 9550 Sapphire 128/128 Kingston 400Mhz 512 MB Seagate Barracuda 80 GB Chieftec 350W Poza dyskiem wszystko nowiutkie (raptem miesiąc po zakupie) Nie tak dawno wymieniałam zasilacz bo komp robił częste zwichy. No i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że komputer nie działa tak jak powinien. Grafika tnie się na grach takich jak fifa2005 czy mafia przy max ustawieniach (przed kłopotami z zasilaczem nic się nie cięło). Na ustwieniach średnich działa ok. Poza tym aida 32 pokazuje mi dziwne napięcie +3.3V choć komputer już się nie zawiesza: napiecie rdzenia procka 2.38V napięcie pomocnicze procka 3.10V +3.3V 0.51V (błąd czujnika???) +5V 5.00V +12V 12.84V +5V podczas wstrzymania 4.46V VBAT baterii CMOS 3.47V 1541336[/snapback] PAMIĘCI MIERZY SIĘ MIERNIKIEM Sprawdz Everestem Może zasialcz szwankuje i sprawdz ram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kattja Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 zasilacz nówka. sprawdzałam EVERESTEM i to samo. RAM ok był testowany u kumpla. i co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 EVEREST to nie MIERNIK :mur: Następny... co ma dziwne napięcia mierząc programami ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kattja Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 dajmy spokój tym napięciom i powiedzcie mi jeśli wiecie w ogóle co jest nie tak z tym komputerem. tzn. jak mam sprawdzić i co mam zanieść do reklamacji, bo wszystko na gwarancji. Jak na razie to moja sprawa wciąż stoi w miejscu a wy uczepiliście się tych napięć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...