Kidzi Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Witam. Szukam już od jakiegoś czasu aluminiowego bloku wodnego - ma on chłodzić niezbyt szybki serwer (~1700MHz), na dodatek niezbyt obciążony. Czemu aluminiowy ? Została mi z poprzedniej wersji mojego własnego chłodzenia nagrzewnica alu z golfa, więc szukam takiego bloku, żeby nie kombinować ze składem cieczy. Serwer chodzi non-stop więc priorytetem jest CISZA ABSOLUTNA. No i nie ukrywam - koszty, w sumie tylko blok mi już został. Chcę złożyc ten zestaw i do niego nie zaglądać przez przynajmniej rok :mrgreen: Swego czasu była na allegro akucja takiego bloku, ale gościu coś się nie odzywa. Jeśli ktoś coś wie, słyszał lub widział - POMÓŻCIE !!! P.S. Błagam - nie piszcie : kup miedziany i wlej to i to i to - konkretnie ma być alu i kuniec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Moze skoro to ma ciagnac słabego proca to moze nie warto przepłacac i kupic to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56418642 razem z chłodnica do tego pompka za 30zł i masz ukłąd tanio i w miare wydajnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Kyniek sprzedaje alu, prison ECO jeżeli mnie pamięć niezawodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Moze skoro to ma ciagnac słabego proca to moze nie warto przepłacac i kupic to 1541570[/snapback]Czytanie ze zrozumieniem się kłania... P.S. Błagam - nie piszcie : kup miedziany i wlej to i to i to - konkretnie ma być alu i kuniec :lol: 1541537[/snapback] Muciek ma racje - Kyniek produkuje bloki aluminiowe Prison ECO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Muciek ma racje - Kyniek produkuje bloki aluminiowe Prison ECO... 1541582[/snapback] Przeciez przeczytałm to co on napisał podaje tylko tańsza alternatywe a ty sie odrazu mnie czepiasz ze nie czytam ze zrozumieniem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 No ale ja chłodnicę mam, ten wentylek nie wygląda mi na cichy, a na mojego golfa ma załatwioną akase 120mm, na 5v ni cholere nie słychać B) Dzięki za info, uderzam więc do Kyńka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Przeciez przeczytałm to co on napisał podaje tylko tańsza alternatywe a ty sie odrazu mnie czepiasz ze nie czytam ze zrozumieniem :blink: 1541596[/snapback] Chyba wyraźnie napisał: P.S. Błagam - nie piszcie : kup miedziany i wlej to i to i to - konkretnie ma być alu i kuniec Wiec po co był Twój post? To jest: a) postfuckerstwo - zeby napisac, aby napisac b.) brak umiejętnosci czytania ze zrozumieniem c) ignorowanie osóby piszacej temat EOT jak dla mnie... Kidzi, jezeli nie potrzebujesz tego na gwałt poczekaj na oferty z Allegro. Co jakiś czas znajduje sie tam blok z alu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 http://mcs.pc.pl/produkt854.html Właśnie znalazłem z innovateka ..... 89 zł, ale qfa kasa za zapinke ... prawie drugie tyle :mur: !!!!! <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 1541637[/snapback]Moze przeczytaj bo na moje ten blok przynajmniej w wydajnosci to qupa http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=339&Itemid=58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawny26 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Wal do Kyńka po Prisona Eco http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120886 o niebo lepszy i 2x tańszy. :) Edytowane 12 Lipca 2005 przez slawny26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 PrisonECO rzadzi ,Kyniek ,jak to Kyniek blokow nie robi - wal do niego ostro i zeby to szybko ulepil ,bo juz chyba zapomnial jak sie frezare obsluguje :mur: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 cicho kyniek robota i upierdliwymi klientami zawalony jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Ano zawalony, ale myślę będą wkrótce jakieś efekty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Ano zawalony, ale myślę będą wkrótce jakieś efekty :wink: 1544459[/snapback] musisz sie poprostu nastawic na 2 - 3 tygodnie czekania... alu moze szybciej Edytowane 13 Lipca 2005 przez Yacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Ja się doczekalem... i jestem POOOOZYTYWNIE zaskoczony :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Wystawiłem 5 bloków Prison Eco V1* na allegro dodałem oznacznie V1 - prowadzę prace nad Prison V2 który ma być po pierwsze tańszy a po drugie ma nie ustępować wydajnością starym wersją(aktualnym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 prosze bardzo nawet bez czekania :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...