Xenomorph Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Witam Mój kolega zmienił sobie chłodzenie z BOX'owskiego Athlon XP 2000+ (Palomino) na Spire Whisperrock V. Użył pasty Arctic Ceramique. Po zmianie chłodzenia przy ładowaniu się WinXP komp się resetuje. Kolega znowu zmienił na BOX'owe chłodzenie i wszystko ok, a po zmianie na nawe chłodzenie reset... :/ Myślę, że wentylatorek może nie byc dokładnie wyszlifowany i nie styka się z CPU całą powierzchnią, bo w biosie (zaraz po uruchomieniu kompa gdy był dłuższy czas niewłączony) pokazuje temp. aż 60 C. Wiecie co może byc przyczyną? Z góry dzięki za odp. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) YO. Miałem taki sam problem. U kolegi zdemontowałem radiator z procka żeby go przeczyścić i paste zmienić. Założyłem i gdy się załadował system był restart. W biosie sprawdziłem temperature i prawie 90 stopni..... Przyczyna była taka że źle zamontowałem radiator(choć się wydawało żę siedzi ok). Więc ponownie go ściągnąłem i obruciłem o 180 stopni. Włączyłem kompa i 40 stopni :) Edytowane 11 Lipca 2005 przez Tank_26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) 1.zly montaz 2.za duzo/za malo pasty 3.power off temperature, moze miec ustawione na 55-65`C i przez to komp sie resetuje ale 60`C to nie jest bezpieczna temp :< (w biosie) jesli to jest ten: http://www.czechcomputer.cz/czc/products.n...file/25703s.jpg to bardzo zly wybral :( Edytowane 11 Lipca 2005 przez JedrzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenomorph Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Tak to chyba ten radiator. Wielkie dzięki za odpowiedź :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...