faciopolska Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Mój problem przedstawia się następująco: Mam Neostradę TP 512 i internet działa dobrze. Problem tkwi w tym, że kiedy podłącze telefon przez mikrofiltr do gniazdka to nie ma sygnału. No więc telefon podłączam bezpośrednio do gniazdka - nie mam innego wyjścia. Czy to, że nie używam mikrofiltru może jakoś zaszkodzić? np. przekierowanie numeru na 0-700, uszkodzeniem sprzętu? Dodam, że korzystam z Tele2. Czy użytkownikom takim jak ja (neostrady) mogą zagrozić np.dialery? Mi się wydaje, że nie, aczkolwiek wolę się upenić żeby spać spokojnie :) Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 dziwna sprawa z tym filtrem, ja w komplecie miałem drugi, sprawdzałeś obydwa ?? jesli chodzi o neostrade to dialery napewno Ci nie grożą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 dziwna sprawa z tym filtrem, ja w komplecie miałem drugi, sprawdzałeś obydwa ?? jesli chodzi o neostrade to dialery napewno Ci nie grożą 1542166[/snapback] Tak,sprawdzałem. Może coś mam nie tak w gniazdku? Sam robiłem także wszystko możliwe. Mam taką sytuację, że szumi w słuchawce telefony, ale jest sygnał. Tylko jeśli się podniesie słuchawkę w celu np. odebrania, zadzwonienia to zrywa sygnał z neostrady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ja kiedyś miałem coś podobnego z tym, że u mnie nie było wogóle sygnału w słuchawce, nie mogłem dzwonic, jak się dzwoniło do mnie to zrywało połączenie neostrady...telefon na blue line tpsa, przyjechał monter i okazało się, że w scianie był walnięty przewód. Jeśli wydaje Ci się, że wszystko dobrze podłączyłeś (a nie sądze, żeby można było coś tam źle podłączyć :) ) to chyba przyda się telefon na infolinie i zgłoszenie awarii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ja kiedyś miałem coś podobnego z tym, że u mnie nie było wogóle sygnału w słuchawce, nie mogłem dzwonic, jak się dzwoniło do mnie to zrywało połączenie neostrady...telefon na blue line tpsa, przyjechał monter i okazało się, że w scianie był walnięty przewód. Jeśli wydaje Ci się, że wszystko dobrze podłączyłeś (a nie sądze, żeby można było coś tam źle podłączyć :) ) to chyba przyda się telefon na infolinie i zgłoszenie awarii 1542175[/snapback] No są 4 kabelki: z prawej czerwony i zielony, z lewej żółty i czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) dokładnie. z tym, że też zamin dzwoniłem na blue line sprawdzałem czy w gniazdku jest wszystko w porzadku. tak jak napisałem wyżej któryś z przewodów był uszkodzony ale w ścianie Edytowane 11 Lipca 2005 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 dokładnie. z tym, że też zamin dzwoniłem na blue line sprawdzałem czy w gniazdku jest wszystko w porzadku. tak jak napisałem wyżej któryś z przewodów był uszkodzony ale w ścianie 1542192[/snapback] Jednyne co mogłem nie tak zrobić to w odwrotnej kolejności podłączyć kabelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...