Skocz do zawartości
bordos

Lcd - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Jakiś czas temu pisałem, że po wymianie Crt na Lcd, na ekranie ciągle są zakłucenia ( obraz lekko faluje ).

Po podłączeniu do innej karty ( w laptopie ) wszystko znikało i obraz igła...

Zebrałem więc pieniądze i kupiłem nową karte graficzną ( ATI Radeon 9550 ), a problem nie zniknął.

Sprawdzałem wiele rozdzielczości, sprawdzałem wiele odświerzań i zmienia się jedynie częstotliwosc :mur:

Czy może byc to wina zasilacza??

Mam zasilacz o mocy 240 W.

W kompie siedzą 4 napędy ( HDD, HDD, DVD, DVD-R).

Płyta główna to Asrock K7S8X, a procek Sempron 2400+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezgodność fazowa zasilania, standardowy objaw.

Po prostu przepnij monitor w miarę możliwości do innego gniazdka, ew. co może cię rozśmieszyć, obóć wtyczkę. Napisz czy jest efekt. Ew. też nie zaszkodzi włączenie w biosie, opcji spreared spectrum (czy jakoś tak).

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem, jak powiedziałes, to zmieniły się tylko czestotliwości tych zakłuceń.

Zauważyłem jednak, że zaraz po włączeniu monitora, obraz jest dobry, ale odrazu ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> się auto konfig i psuje obraz. I co gorsza nie da się tego wyłączyc.

Na innym komputerze jest wszystko ok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi