robq Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mam pytanie jeżeli obecnie posiadam dysk na ATA i do tego dysku podłacze dysk SATA to czy Dysk bedzie poprawnie wykrywany i czy automatycznie będzie wykryty wraz z cała pojemnościa czy bedzie konieczność formatowania i dzielenia na portycje ! Pytanie banalne ale zalezy mi na czasie... Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 jezeli dysk jest nowy to trzeb ago sformartowac i jezeli sie chce podzielic na partycje a jezeli dysk byl juz uzywany to zostanie wykryty bez wiekszego prpoblemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Wiem że wiekszości pytanie to wyda sie idotyczne, ale mam problem zwiazany wlasnie z instalacjć dysku sata... Dysk jest nowy.. wiec niesformatowany.. :( i tu poajwia sie problem nei wiem jak go sformatowac :P... Dysk jest wykrywany w Biosie i tylko w biosie gdyż przy uruchmianiu kompa juz go nie wykrywa... Dysk Maxtor 250gb sata Płyta : Abit NF7-S2 :( :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Wykrywa, tylko, że nie ma na nim partycji. Jeśli to Windows to: Panel Sterowania --> narządzia Administracyjne -> Zarządzanie komputerem --> Magazyn Wymienny. Tam masz swój drugi dysk. Musisz go sformatować i stworzyc partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...