Lazy_Lizard Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Czołem ludzie! Po pierwsze - szukałem na różnych forach ale nie znalazłem nigdzie nic na ten temat. Mam Venice 3000+, DFI NF4 Ult-D, 2x512 Hynix D43, lekko podręcony (na 2,0 GHz). Używam Crystal CPUID zamiast C&Q. Do wczoraj wszystko działało super. Pobawiałem się trochę z FSB i timingami. Było parę "BSOD" i zwisów. Teraz CPUID nie chce zmniejszyć mnożnika ani napięcia. Nawet na ustawieniach domyślnych. Po uruchomieniu nie pokazuje się nawet symbol procka i obciążenie systemu pokazuje jako 000% (zero) . Przy próbie zmiany multi na x4 lub x7 (z x9) procek rozkręca sie na maksa :mur: Z poziomu programu Sys tools udało mi się zmienic napięcie na mniejsze ale mnożnika już nie. Ta sama historia - 100% obciążenia. Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać? Może bios jest corrupted? Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ktoś się wypopwaidałna forum że pamieci te co masz nie działajądobrzez ta płytą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazy_Lizard Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ktoś się wypopwaidałna forum że pamieci te co masz nie działajądobrzez ta płytą :D 1542743[/snapback] Niby tak, ale do tej pory na 230 MHz Div200 2,5-3-3-7 działały. Poza tym nie wiem czy jest to problem pamięci. Na 200 Mhz Div 100 CL 3 są te same objawy. Bardziej mi wygląda na problem z płytą, prockiem albo biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A zmiana z pod BIosa działa ok? Moze po prostu podczas BSODa wunda dostała po [gluteus maximus] za przeproszeniem i się programy kaszanią. Może reinstal systemu załątwił by sprawę? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazy_Lizard Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A zmiana z pod BIosa działa ok? Moze po prostu podczas BSODa wunda dostała po [gluteus maximus] za przeproszeniem i się programy kaszanią. Może reinstal systemu załątwił by sprawę? Pozdrawiam! 1542935[/snapback] Było trochę nerwówki ale wszystko ok. Reinstall windy pomógł. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...