Skocz do zawartości
Lazy_Lizard

Venice - Problem Ze Zmiana Mnożnika Na Mniejszy

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem ludzie!

Po pierwsze - szukałem na różnych forach ale nie znalazłem nigdzie nic na ten temat.

Mam Venice 3000+, DFI NF4 Ult-D, 2x512 Hynix D43, lekko podręcony (na 2,0 GHz). Używam Crystal CPUID zamiast C&Q. Do wczoraj wszystko działało super.

Pobawiałem się trochę z FSB i timingami. Było parę "BSOD" i zwisów. Teraz CPUID nie chce zmniejszyć mnożnika ani napięcia. Nawet na ustawieniach domyślnych.

Po uruchomieniu nie pokazuje się nawet symbol procka i obciążenie systemu pokazuje jako 000% (zero) . Przy próbie zmiany multi na x4 lub x7 (z x9) procek rozkręca sie na maksa :mur:

Z poziomu programu Sys tools udało mi się zmienic napięcie na mniejsze ale mnożnika już nie. Ta sama historia - 100% obciążenia.

Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać? Może bios jest corrupted?

Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się wypopwaidałna forum że pamieci te co masz nie działajądobrzez ta płytą :D

1542743[/snapback]

Niby tak, ale do tej pory na 230 MHz Div200 2,5-3-3-7 działały. Poza tym nie wiem czy jest to problem pamięci. Na 200 Mhz Div 100 CL 3 są te same objawy. Bardziej mi wygląda na problem z płytą, prockiem albo biosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zmiana z pod BIosa działa ok? Moze po prostu podczas BSODa wunda dostała po [gluteus maximus] za przeproszeniem i się programy kaszanią. Może reinstal systemu załątwił by sprawę?

Pozdrawiam!

1542935[/snapback]

Było trochę nerwówki ale wszystko ok. Reinstall windy pomógł. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi