Gość Komar89 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 To tak. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa wszystko działa. Chodze po necie, słucham muzyki, robie wszystko oprucz grania w gry. W czasie gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m gre wszystko działa okej, lecz po kilku nieraz kilkunastych minutach komp sie zawiesza i trzeszczy z głośników. Musze nacisnąć wtedy restart. Niemoge w nic se pograć. Zaczeło się to w czasie kiedy zamontowałem nową karte dzwiekowa,i odlonczylem w biosie ta zamontowana na plycie glownej. Nowa karta to Creative labs model number CT4810 (tak pisze na niej). Myślalem ze zasilacz z nia nie wyrabia wiec ja wyciagnelem, lecz nieumialem sppowrotem wlonczyc tamtej na plycie glownej, wiec gralem bez glosu, wszystko bylo okej, zawiech niebylo ani razu. Przyszedl kolega po kilku dniach i wlonczyl ta na plycie glownej i teraz znow sa zawiechy. Gram jakies 10 min i zawiecha. Co to moze byc? Schrzanil sie moj zasilacz? Posiadam codegena 300W i wiem ze slaby ale czy to mozliwe ze jest teraz schrzaniony i w grach mam zawiechy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Miałem kiedyś podobny problem i była to wina płyty głównej. W serwisie wymienili i było OK. Zainstaluj nowe stery do urządzeń (szczególnie płyta główna) może pomoże chociaż wątpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Sterowniki zainstalowane sa nowe, lecz do plyty glownej nie wiem z kad pobrac, a napewno zainstalowac :(. Nieumiem ich znalesc boniewiem jaka wersje plyty mam, a w gazetce nieumiem doczytac bo pisze v 1.x a niewiem dlaczego x... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damak Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Komar89 mam ten sam problem :/ wiesza mi sie na tylko kilku grach tylko że Ty masz problem z dźwiękową, a ja z chłodzeniem (tak słyszałem) - przegrzewa mi sie graficzna albo procek :/ do graficznej stery instalowalem nowe i nic nie pomogło :{ jeszcze do głownej sproboje a jak nic nie pomoze to do serwisu :{ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ja załatwie jakiś zasilacz od kolegi na kilka godzin albo i godzine, i zobacze czy bedzie dobrze, jak tak to kupie nowy zasilacz. I juz nie codegena lub innego shita ale moze chief... cos tam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 damak! popracuja na kompie z otwartymi bokami temperatua powinna spaść i jak sie nie bedie wieszac to masz pewnosc ze to od temperatury! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damak Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 siedze caly czas z otwartą budą :P zadziej sie wiesza ale sie wiesza :P nieraz nawet w Windowsie komp pada (nie tylko podczas grania) - jak otworze kilka stron albo cos sciagam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 a wieszał sie przy instalowaniu windy?? ja miałem taki problem kiedy był zasilacz za słaby i cos sie skopało bo po wymianie na mocniejszy przy 55*C siadał zwiecha a na tamtejszym chłdzeniu na starcie było 50! tamten sprzet to był ecsk7s5a i athlon1000mhz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damak Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Własnie wróciłem ze sklepu :P Kupiłem pojemnik ze sprężonym powietrzem, wieczorem robie wielkie czyszczenie :P A co do instalacji windy to komp sie nie wieszał. Zaczął sie wieszać po kilku miesiącach używania XP. Mam tą samą płyte głowną co napisałes (ECS K7S5A) i mam Athlona 1800xp+. Zaraz zainstaluje speedafana i zobacze jaka mam temp przy starcie ... Według mnie to mi sie graficzna przegrzewa. Jest bardzo gorąca - dotykałem jej :P EDIT: link do fotki SpeedFana :P fotka zrobiona zaraz po wlaczeniu kompa http://rapidshare.de/files/3019968/xxx.JPG.html klikasz w link przewijasz na dol klikasz FREE i masz :P Edytowane 13 Lipca 2005 przez damak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubak Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Miałem to samo w swoim kompie. Okazało się, że przegrzewała mi się grafika(GF fx5200 MSI) i płyta główna(KT4AV MSI). Pojechałem na giełdę komputerową, kupiłem nowy wiatrak do grafiki(Pentagram Freezone XC-80 Al) bo standardowo był tylko podrzędny radiator i wiatraczek 40x40mm na radiator chipset'u płyty głównej. Od tamtej pory ani razu nie zawiesił się w trakcie grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubak Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Miałem to samo w swoim kompie. Okazało się, że przegrzewała mi się grafika(GF fx5200 MSI) i płyta główna(KT4AV MSI). Pojechałem na giełdę komputerową, kupiłem nowy wiatrak do grafiki(Pentagram Freezone XC-80 Al) bo standardowo był tylko podrzędny radiator i wiatraczek 40x40mm na radiator chipset'u płyty głównej. Od tamtej pory ani razu nie zawiesił się w trakcie grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...