FoX 13 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Witam W związku z tym, że na neo wchodzi niezły procent i można zerwać umowe - mam taki zamiar. Mam 640 bez limitów płace 130zl na miech, niedlugo bedzie to jakies 150-170zł. Postanowiłem więc do konca miesiąca tą umowe zerwać i założyć tani internet radiowy. Ale czy dobrze ? Mieszkam w legnicy, jedyna sieć jaka mnie sięga to siec.lca.pl firma BajtNet. Może ktoś ma ? jeśli tak prosze o rade.. Sens w tym wszystkim, czy opłaca mi się to ? Internet jest mi potrzebny do : - przeglądania www - sciagania muzyki, filmow, gier (eMule & Torrent) Nie potrzebuje netu do gierek etc. Więc, czy jest sens ? Jesli chodzi o zasieg to od góry 3 po lewej "Stacja Bazowa BajtNet-06 Osiedle Bielany/Kopernik" moja ulica "Wierzbowa" czy bedzie to odpowiedni zasieg ? Dzwoniąc do nich, dowiedziałem się że przeszkadzac może mi ostra mgła, a tak to nie bedize problemów, kolega ma - no i np. deszcz, snieg nie ma problemu. Teraz tylko sens, czy nie bedzie przerywac, czy bedzie faktycznie 1024 kbit/s ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Edytowane 12 Lipca 2005 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ja miałem radiówkę i było strasznie - co chwilę nie mogłem się połączyć (ale byłem daleko), nie działały żadne p2p ani gry (wogule połączenia bezposrednie). Ale może u ciebie bedzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) No własnie, dlatego podałem link z zasięgiem bo ja na tym raczej sie nie znam, może ktoś oszacuje czy bedzie dobry zasięg... Edit Zmiana planów ;) wywiedziałęm sie ze kolega uzywa eTurbo i mowi ze zero awari, zasieg tez mnie chyba siega.. co myslicie o tym ? Edytowane 12 Lipca 2005 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Ja tam bym z Neo nie uciekal... nie mam zaufania do radiowek... Ew. jak nie ciagniesz jak szalony to moze Neo 1024 jesli chcesz ograniczyc koszta? A tak BTW, nie mozna juz przedluzac umowy na Neo640 na kolejny rok, trzeba przechodzic na czas nieokreslony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 costi a tego to Ci nie powiem... bo ja przedłużałem tamtej zimy umowe na określony... Popytałem ludzi, mają BajtNet i są zadowoleni, więc będzie myśle dobrze ;) A teraz troche smiechu :D Byłem dziś złożyć wypowiedzenie do telepunktu. Gośc oczywiście zabiegany, jakis telefon sprzedawał. No ale wkońcu mówi "Słucham Pana" no to ja, że chce zrezygnować z neostrady, w teczce miałem umowe a w kieszeni dowód osobisty (tzn. mój tato ;) ) gosc mowi "prosze na tej kartce napisać wypowiedzenie, dwa krótkie zdania, numer telefonu i umowy" Na umowe nie zerknął, taty o dowód nie poprosił... Czyli mogłem podać numer umowy mojego kolegi, numer telefonu mojego kolegi, i jemu był złożył wypowiedzenie... LoL niezła tepsa nie ? Ale to nie koniec śmiechu... spotkałem w realu mojego kolege z klasy, który... no niestety, dobrym człowiekiem nie jest, handluje ziarnem, grasem etc. Pogadaliśmy, pokazał mi co ma (on sie tak zawzse chwali) i poszedł z drugiej strony stoiska telepunktu. Gość mówi do niego "no slucham" a on mu na reke kładzie (zakrywając reke) torebeczke ziarna które wcześniej widziałem. Gośc wyciągnał z kieszeni 5zł, zapłacił, i przyszedł do nas. A więc morał z tego jaki ? Palić zioło jest wesoło ! << z poważaniem, pracownicy telepunktu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Ciekawe skąd byś miał numer czyjejś umowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Te, a co ty masz do zioła, z LPR jesteś?? Sam nie smakowałem już 1,5 roku, ale ci polecam, a pan z TPsa musi się rozerwać po pracy, sam pisałeś, że był zabiegany... Ja osobiście bym się poważnie zastanowił, chociaż tepsa to parszywa firma, jednak neostrada chodzi całkiem całkiem, a z radiówką nigdy niewiadomo. Ja słyszałem więcej negatywnych opini. Ale możesz znaleźć się w zadowolonej mniejszości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Oby, oby ;) Do zioła ? nic, ale do tego jakich tepsa ma solidnych pracowników, i do tego że na ŚRODKU REALA gośc kupił to ziarno :| Sparrov mówiłem o koledze, byłbym u niego, zakradł sie do szafki, rach ciach i mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 w wiekszosci sieci radiowych leca w ... w klientem takze to bym ci stanowczo odradzal :blink: neo nie jest takie zle, a jak ci $$$ nie odpowiada to wez 128kb ew 512kb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbEE Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 jako użytkownik radiówki - STANOWCZO ODRADZAM. Chyba że znasz kogoś kto należy do tych sieci i nie narzeka to bierz. Ale w ciemno NIGDY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Po pierwsze nie porównujcie radiówek do neostrady. Radiówki nie mają limitów i mogą chodzić nawet szybciej niż wszystkie neostrady razem wzięte. Muszą być tylko robione przez pożądne firmy. Podstawa to jest widoczność optyczna z bazą oraz sprawdzenie jakie łącze posiada provider. Jeżeli zrobisz sobie tracert na nich i wywali ci DSL'a to możesz sobie podarować takiego providera. Ta firma musi posiadać dobre łącze skoro chce oferować łącza 4 Mbps z CIR'em. Zastanów się czy takie łącze zapewni Ci Neostrada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Mam lacze radiowe 256kbps a nadajnik w zasiegu wzroku. Dziala swietnie, rozlacza sie bardzo sporadycznie, w pelni wykorzystuje pasmo. Grac sie nie da ale przegladanie www i p2p - bajka. I w moim przypadku Neo (ze wzgledu na koszty) sie chowa. I ciesze sie bo w mojej obecnosci:) nie dam najezdzac na ta forme obcowania z internetem. :wink: jest u mnie w miescie inny provider radiowy, u ktorego nawet nadajnik w zasiegu wzroku, nie zasloniety nawet drzewem, nie daje zadowalajacych rezultatow. "widzenie" nadajnika choc ZALECANE nie jest gwarancja dobrego lacza. rzetelny provider - to podstawa Jesli myslicie nad radiowka to polecam providera Norcom ISP. Moze poszerzyli dzialalnosc. Z tego co wiem to zaczynali w Koszalinie i Płocku nie wciskajcie kasy w kieszenie trzech firm, bo to partacze sa :wink: - Mango, TP i Microsoft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 JA również mam radiówkę :) Wszystko na ogół śmiga nieźle, pingi w grach ok 50 ms, ale trzeba przyznać że nie zawsze da się grać - czasami coś na łączu i po pingach :) WWW łądują się szybciutko, jeszcze jak admin uruchomił squid'a na serwach to transfery były spokojnie ponad 300 KB/s, jednak teraz zrobił ograniczenie i ściągam max 31 KB/s - czasami z różnych serwerów idzie ok. 70 KB/s :) Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy neostradą za 60 zł i to co mam za 61 zł, to wolę to co mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Już ogólnie po złożeniu rezygnacji z neostrady jestem przekonany do tej firmy siec.lca.pl. Wujek ma tam internet i wogóle nie narzeka, firma wygląda na porządną, ta eTurbo to troche mi coś nie pasuje... robi częsci samochodowe - a tu nagle internet :| Dlatego wezme BajtNet, a kiedy ? pod koniec miesiąca :) myśle że źle nie zrobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Nawet nie bierz radiówki ja mam też bliko i co , teraz to nawet sstrony wolno chodzą. Jak miałem ja i moj kumpet to wszystko chodziło ok a teraz kilanaście ludzi i co zamula nawet emule nic nie moge uruchomić. Normalnie porażka, chyba zerwe umowe i wezme neo moze 512 na 24 miechy po 96 zł. Stor razy sięzastanów żebyś nie musiał ........... ząłować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Pingi do bazy sprawdzałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...