RoyalC333 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam. Nabyłem używany monitor IIYAMA VISON MASTER 450 19". I... podłączyłem go przez kabel D-SUB. No i ma takie jakieś przebicie obrazu. Tzn, jak jest jakaś, np: kreska pionowa to obok, po jej prawej stronie jest kilka takich zanikający jak gdyby jej widm (nie wiem jak to Wam zobrazować). Nie wiem czy to normalne, może ktoś wie? I czy dało by coś jakbym podłaczył monitor przez przejściówkę do wyjścia na karcie graficznej DVI ? Pomocy!! Pozdrawiam i prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam. Nabyłem używany monitor IIYAMA VISON MASTER 450 19". I... podłączyłem go przez kabel D-SUB. No i ma takie jakieś przebicie obrazu. Tzn, jak jest jakaś, np: kreska pionowa to obok, po jej prawej stronie jest kilka takich zanikający jak gdyby jej widm (nie wiem jak to Wam zobrazować). Nie wiem czy to normalne, może ktoś wie? I czy dało by coś jakbym podłaczył monitor przez przejściówkę do wyjścia na karcie graficznej DVI ? Pomocy!! Pozdrawiam i prosze o pomoc. 1543377[/snapback] NIE!!! Nie ma sensu tak podłączyć, bo to nie zadziała. :D DVI jest do cyfrowych monitorów, a ty chcesz do niej podłaczyć analogowe CRT?? A twój problem to niestety tylko serwis może rozwiązać. Nie obędzie sie bez naprawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Heh. Jednak problem rozwiązałem, zamieniłem beznadziejny, cienki kabel sygnałowy na super gruby i pomogło. Obraz jest super. Proponuję wszystkim na przyszłośćś nie kupywać tanich cienkich kabli sygnałowych !! :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 No tak zapomniałem, że CRT jest bardzo podatny na wpływ pola magnetycznego i o dobrze ekranowanym kabelku każdy pamietać musi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...