Skocz do zawartości
DeMaster14

Co Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedlugo rezygnuje z nesotrady 128.Nie sciagam za duzo wiekszych plików.Internet sluzyl mi praktycznie do przegladania www i sprawdzania poczty.

Czy jest jakas spoko siec ktora oferuje cos podobnie kosztujacego jak neo 128 i z takim samym badz wiekszym:))) transferem gdyz z tym shitem nie moge juz wytrzymac!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się dzieje? ^^

1543578[/snapback]

Zrywa polaczenie bardzo czesto(srednio co 10 min)Czasami potrafi wytrzymac 2h. :mur: Dzwonilem do nich i gadali ze sa jakies problemy z linia(taaa a moj sasiad ma tez neo i nie rozlacza sie prawie wogole)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje jeszcze jedno sensowne wyjście a mianowicie łącze z "kablówki". Zorientuj sie czy twój blok jest okablowany internetem firmy telewizji kablowej. Prawie zawsze dostaniesz od nich łącze na lepszych warunkach niż w neo. Do tego napewno istnieje możliwość zakupu tv kabl. po atrakcyjnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialem dodac ze mieszkam w Piasecznie okolo 20 km od warszawy

1544151[/snapback]

Tam też równie dobrze może być zasięg sieci kablowych... Ale jeżeli go nie masz to zostaje tylko Blue Connect. Lecz tutaj warunki nie są zbyt dobre

nieograniczony transfer

2 GB Limitu

"Po przekroczeniu 2 GB transferu w jednym cyklu rozliczeniowym transfer danych jest nadal możliwy, jedynie operator zastrzega sobie prawo zmiany parametrów technicznych świadczonej usługi."

99zł / miesiąc - za blue connect (netto)

30zł/ miesiąc - za abonament telefoniczny (netto) - blue connect sprzedają tylko z aktywacją. Czyli musisz kupić 2 rzeczy naraz i wcale nie wychodzi tak tanio jak w reklamie.

Opłaca się jeżeli masz laptopa albo wkładasz do PC stacjonarnego a wrazie czego na wyjazdy możesz sobie przełożyć do laptopa. Wiem, że ta oferta jest lekko bez sensu ale innego wyjścia nie masz.

Więcej Informacji tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh jak zrywa to znaczy ze trzeba temu zaradzić :)

Masz dwa mikrofiltry w zestawie. Co z nimi zrobiłes? Opisz dokładnie. No i czy wpiąłeś modem przed jego zainstalowaniem? Jaki system?

1544716[/snapback]

Wszystko zainstalowalem napewno dobrze(podlaczylem filtry,odlaczylem modem przed instalacja).Net dzialal dobrze przez wiekszosc dzialania umowy zostal 1 miech do konca i sie rozlacza.Robilem format dysku,mam antywirusa.Mam modem sagem fast 800.Dzwonię dzisiaj do tp niech mi to naprawiaja! :mad: !!!!

Edytowane przez DeMaster14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kabel do modemu nie był zbyt długi)

1544914[/snapback]

A co to ma do rzeczy?

Ja mam neo 128 tez juz prawie rok, ale dziele na 2 kompy. Mialem ją przez jakiś tyg. na modemie od tpsa - ciągle mnie rozlaczalo. Potem podlaczylem ją do routera- jedyne co musze robic to zresetowac\lub wyjącz wtyczke routera co 24h (lub kiedy net mi jest potrzebny) - dlatego ze neo zmienia IP i neta nie ma. Nie zrywa polączenia, do kompa przylaczona jest za pomocą lanu - bez zadnych programow, poprostu wystarczy wlaczony router - sam wszystko łaczy.

Jezeli masz jakies 150-200 zl i chcesz jednak zostac na neo+ - kup router, podlacz to i niech samo chodzi :)

EW: Popróbuj zmienić miejsce gdzie podlaczony jest modem od neo - zobacz czy tam nie ma dodatkowych uzadzen np. skaner, drukarka, mysz itp- jezeli jest - moze rozlaczac poniewaz modem jest zasilany pelna energia z gniazda usb i dlatego podpiecie jakiegos urzadzenia zakluca jego prace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi