Skocz do zawartości
faciopolska

Podzielić Neostradę...

Rekomendowane odpowiedzi

Tak bedzie mozna.

Bylo 100x na forum i podaje to sto pierwszy raz:

1544059[/snapback]

Już powoli wymiękam, kierowałem się tą drugą poradą: http://nyny.neostrada.pl/ics.html

Zrobiłem wszystko jak trzeba i nic... Dalej nie mogę rozdzielić neostrady przez skrętke.

Kiedy sprawdzam pingi: (ping 192.168.0.2) pisze, że "Upłynął limit czasu żądania".

Co mam teraz robić? Może kabel jest walnięty?

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli masz ok kabel (skrosowany) to musisz skonfigurowac siec na kompie z modemem w ten sposob że zaznaczasz ten kom laczy sie z netem bezpos i inne kompy korzystają z niego a na drugim potem że łaczy sie z netem za posrednictwem innego kompa z sieci

na tym pierwszym w pierwszym okienku z wyborem sieci zaznacz polaczenie neostrady a potem znowu jak sie pokarze wybor sieci to łacze sieciowe jak skonfiguruje to zakoncz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to tylko 2 komputery najwazniejsze jest jak ktoś już wyżej pisał by kabel był zcrossowany.

1550305[/snapback]

Myślę, że jest skrosowany, bo inaczej nie dałoby się grać w gry na multiplayeru.

Naprawdę trzeba dzwonić pod 0 800 102 102? Myślę, że kabel jest OK. Być może sieciówki. Jak je sprawdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dzwoń na blue line ;]. Kompy muszą mieć różne ip ;] jedną maskę ;] wyłącz firewalle jeśli masz ;].

1551634[/snapback]

Teraz sobie przypominam. Kiedy próbowałem to skonfigurować mój firewall pokazał okienko z czymś tam i zgodziłem się na to połącznie. Być może to firewall na drugim kompie... sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi