faciopolska Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Posiadam Neostradę. Mam dwa komputery w domu. Pytanie: Czy jeśli połącze je skrętką to będzie można korzystać z neta na drugim kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Tak bedzie mozna. Bylo 100x na forum i podaje to sto pierwszy raz: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=116 http://nyny.neostrada.pl/ics.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Nyny napisał(a): Tak bedzie mozna. Bylo 100x na forum i podaje to sto pierwszy raz: 1544059[/snapback] Już powoli wymiękam, kierowałem się tą drugą poradą: http://nyny.neostrada.pl/ics.html Zrobiłem wszystko jak trzeba i nic... Dalej nie mogę rozdzielić neostrady przez skrętke. Kiedy sprawdzam pingi: (ping 192.168.0.2) pisze, że "Upłynął limit czasu żądania". Co mam teraz robić? Może kabel jest walnięty? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 :legal: Oczywiście że tak można. Potrzeba tylko aby w dwóch kompach była karta sieciowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Darks napisał(a): :legal: Oczywiście że tak można. Potrzeba tylko aby w dwóch kompach była karta sieciowa. 1549437[/snapback] No karty oczywiście mam, ale... net na drugim kompie nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Bo musisz włączyć udostępnienie połączenia. Zadzwoń na 0 800 102 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Masz skrosowany kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 jeżeli masz ok kabel (skrosowany) to musisz skonfigurowac siec na kompie z modemem w ten sposob że zaznaczasz ten kom laczy sie z netem bezpos i inne kompy korzystają z niego a na drugim potem że łaczy sie z netem za posrednictwem innego kompa z sieci na tym pierwszym w pierwszym okienku z wyborem sieci zaznacz polaczenie neostrady a potem znowu jak sie pokarze wybor sieci to łacze sieciowe jak skonfiguruje to zakoncz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 W lokalu w którym jest linia telefoniczna na której jest neo możesz dzielić na ile chcesz komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jesli ci sie kompy nawet nie pinguja a ustawienia masz dobre to obstawiam albo kabel albo sieciówki. Musisz te 2 rzeczy sprawdzic dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jesli to tylko 2 komputery najwazniejsze jest jak ktoś już wyżej pisał by kabel był zcrossowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Sparrov napisał(a): Jesli to tylko 2 komputery najwazniejsze jest jak ktoś już wyżej pisał by kabel był zcrossowany. 1550305[/snapback] Myślę, że jest skrosowany, bo inaczej nie dałoby się grać w gry na multiplayeru. Naprawdę trzeba dzwonić pod 0 800 102 102? Myślę, że kabel jest OK. Być może sieciówki. Jak je sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nie dzwoń na blue line ;]. Kompy muszą mieć różne ip ;] jedną maskę ;] wyłącz firewalle jeśli masz ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faciopolska Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Domik napisał(a): Nie dzwoń na blue line ;]. Kompy muszą mieć różne ip ;] jedną maskę ;] wyłącz firewalle jeśli masz ;]. 1551634[/snapback] Teraz sobie przypominam. Kiedy próbowałem to skonfigurować mój firewall pokazał okienko z czymś tam i zgodziłem się na to połącznie. Być może to firewall na drugim kompie... sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...