angel554 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 witam! Mam dwa dyski 1) SATA z systemem i 2 innymi partycjami w sumie 250GB oraz 2) Dysk ATA - z jedną partycją 160GB Gdy kopiuję z dysku ata na sata po jednym folderze lub pliku to jest ok, natomiast gdy kopiuje więcej folderów na raz (chodzi o zaznaczenie w total commanderze 5-10 folderów) - dysk zawiesza mi się po kilku chwilach, nie dziala kursor z myszki :( i nic :( Musze resetować kompa i kopiować pliki lub katalogi pojedyńczo :( :( Co jest przyczyną :( ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 1) Sprawdz czy wtyczki od zasilanie nie sa zbyt luzne. 2) sprawdz tasmy od dyskow 3) sprawdz dysk hdd regeneratorem 4) jesli dysk jest w kieszeni wyjmij ja 5) zainstaluj sterowniki od plyty glownej no ty chyba tyle przychodzi mi do glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Dokładnie, jak to nie poskutkuje to może zasilacz? Za 90% dziwnych rzeczy w kompie odpowiada zasilacz. Ja mojego właśnie wymieniam bo mi 3 dyski zżerają potrzebny prąd przy wysokim oc procka (te 2 dodatkowe jedzą gdzieś tyle mocy, co druga grafa w sli). Oczywiście nie wiem, jaki masz sprzęt - to tylko przypuszczenia. Edytowane 13 Lipca 2005 przez Khunu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mam zasilacz topowera 500W (z 20pinami ale dałem przejściówkę na 24piny - czy to coś zmienjsza jakość i działanie????) MB: Asus A8NE-SLI deluxe <----- to może być przyczyną problemu! :( Czy ktoś ma podobny problem z tą płtą główną? Podobno stery do sata są niedopracowane :( :( :( grafa: GF 6800GT ram 2x512MB kingston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...