yuucOm Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Przecież to bardzo stare wiec nie mozna sie niczego po tym spodziewać :blink:. Apo5 dał zeby tylko pokazac coś takiego jak megatexture które było "ukryte" w engine d3. W QW w dodatku textura bedzie dużo bardziej szczegółowa i jeszcze mniej zajmowała mniejsca w videomemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) No przciez jest napisane na stronie ze textura specjalnie jest w mniejszej rozdzielczosci a nie 16000 zeby mniej download zajmowal, to jest 'for example' zeby zobaczyc na czym to polega. Carmac to ma łeb :) zresztą widziałem kiedyś jak "pisał" dooma3, jakis tam fragment kodu wklepywał, fajnie to wyglądało :D siedzial gadał z dziennikarzem i z głowy leciał kilkadziesiąt linijek kodu, nawet sie nie zastanawial, nie przystawał nad kode, po prostu pisał tak jak ja teraz piszę ten post. Respect dla programistów :) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jeśli chcecie wiedzieć co Carmak ma do powiedzenia na temat Enemy Territories: Quake Wars, visty oraz konsol nowej generacji... ...proszę bardzo. http://www.gameinformer.com/News/Story/200...5034.htm?Page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 o jak miło :] lekturka na popołudnie :] dzięki qqrydza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Mapa Canyon pod lupą : http://www.quakewars.com.pl/index.php?site...s&newsID=68 Edytowane 13 Stycznia 2007 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 a drugiej stronie naszym oczom nie umknie napis, że data premiery jest ustalona na latoNIEEE OMG :o. To jest jedyna gra na jaka czekam a tu mi coś takiego robią :?. Przecież demo miało być w sierpniu 2006 roku a beta też juz była. A co do art to jest bardzo ciekawy ale skriny jakies nietakie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No to już wiem na co wydać kasę :) teraz TDU, potem QW. W sumie nie czuje rozpaczy, moge i czekac do lata. Byle nie DX10! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) NIEEE OMG :o. To jest jedyna gra na jaka czekam a tu mi coś takiego robią :?. Przecież demo miało być w sierpniu 2006 roku a beta też juz była. A co do art to jest bardzo ciekawy ale skriny jakies nietakie ;]. Ja mam nadzieje że w marcu już będę nabijał statsy w QW ;> a w tej gazecie to pewnie jakiś chochlik drukarski ;) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Musze Cie zmartwić eragonek w ETQW nie będzie żadnych globalnych rankingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Wyjdzie QW, 2142 odejdzie do lamusa ... :) A te screenki bardzo ładne: http://ggmania.com/showpic.php3?screenshot...amp;pokec=23051 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Musze Cie zmartwić eragonek w ETQW nie będzie żadnych globalnych rankingów. Wiem, wiem ale będzie system rang tak jak w ET :-P. Chodź szkoda że nie będzie rank globala :wink: bo to on trzyma najwięcej ludzi przy BF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Global rank ekmm jest raczej do pupy ze tak powiem ;]. Dobrze ze nie bedzie czeogoś takiego tutaj. Oby odrazu robili QWpro mode, zeby sie grało bardzo arcadowo i szybko jak w ET. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tak, wiem że global rank jest do pupy :-P ale więcej ludzi by grało gdyby były statsy :wink: . Jak na razie QW ma strasznie mały rozgłos w Polsce :cry: a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 I tak bym nie gral na serwach pl. Oby tylko było dostepne w sklepie w momencie premiery albo niedaleko po niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tez mam nadzieje, ze zobacze QW w dniu premiery na puleczce w Empiku :D Swoja droga to jest jakies oficjalne info co do ceny w Polsce? Mam cicha nadzieje, ze cena nie przekroczy 100 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Zapewne cena bedzie podobna do samego doom3 na poczatku czyli 130 zł. Oby tylko nie było takiej opcji jak z quake 4 ze na poczatku można było kupić tylko wersje us za 230 zł - tylko dlatego bo POLSCY "wydawcy" sie troche opóźnili... Oby tak nie było z QW bo ja 200 zł na gre napewno nie dam no chyba ze to Fallout 3. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ciekawe jak duze obszary bedą, mam nadzieje żę większe niz te w B2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A ja nie.. Im wieksze tym gorzej sie gra (potrzeba dużo playerów). Z tego co wiadomo obrzary beda mniejsze niz niektore mapy bf2. Wystaczy oblookac tutorial GDF i Stroggos na mapie valley (chyba tak sie nazywa :P):http://www.gamespot.com/quakewars. Wcale mapa nie wydaje sie duża (przynajmniej z tego co mozna zobaczyć na tym movie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Eeeee tam z QW.. Prędzej ludzie pójdą na RTCW2 jak kiedyś wyjdzie :rolleyes: bo tutaj kosmici itp. a tam realia cos koło II w. św... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) @surix Są gusta i guściki nie wszyscy muszą lubić WWII, warto też czasami zasmakować czegoś nowego. Myślę, że QW będzie wart uwagi, tym bardziej, że będzie za free (tak mi się wydaje...), a w tej kategorii ciężko o produkt dobry, nie wspominając już o bardzo dobrym - wyjątek RTCW i AA. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Eeeee tam z QW.. Prędzej ludzie pójdą na RTCW2 jak kiedyś wyjdzie :rolleyes: bo tutaj kosmici itp. a tam realia cos koło II w. św...chryste, to jest online'owy szuter nastawiony na rozgrywke druzynowa. Co za roznica czy strzelasz do niemca czy do kosmity? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Są gusta i guściki nie wszyscy muszą lubić WWII, warto też czasami zasmakować czegoś nowego. Myślę, że QW będzie wart uwagi, tym bardziej, że będzie za free (tak mi się wydaje...), a w tej kategorii ciężko o produkt dobry, nie wspominając już o bardzo dobrym - wyjątek RTCW i AA.:blink: chyba sie pomyliłeś. QW ma być w pełni płatną gra nie tak jak ET, no chyba ze ja o czymś nie wiem ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 oczywiscie ze qw nie bedzie darmowy. i tak przy okazji rtcw tez nie byl darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 A będzie miał abonament? Wiem, głupie pytanie, ale w dobie wow i hellgate ... człowiek zaczyna się zastanawiać i głupie pytania zadawać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Rzeczywiscie glupie, mozna wrecz powiedziec ze idiotyczne. Czy qw to mmorpg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Jin* trochę wyluzuj, mogłeś wytłumaczyć to grzeczniej. Wiadomo już kiedy premiera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Rożne z tym bywa. Ten koles od Carmac'a gdzies powiedział ze w marcu (nie pamietam wywiadu ale dość niedawno był), gdzie indziej pisza ze dopiero w czerwcu :( a na gamespocie jest 2 kwartał tego roku czyli też nie jest fajnie... Edytowane 19 Stycznia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 To przynajmniej będzie na wakacje w co pograć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 No ale juz było pisane, że premiera w ameryce o dziwo ma byc pozniej niz w europie, stąd u nas marzec - kwiecien. U nich wakacje. Nie wiem gdzie tu logika bo przewaznie szybciej wszystko wyłazi w Hameryce, no ale...liczę, że to jest prawdziwa informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Mistrz kodu z ID Software w wywiadzie dla magazynu Game Informer lekceważąco wypowiadał się o możliwościach bibliotek DirectX w wersji 10. Dostało się także samemu systemowi operacyjnemu - Windows'owi Vista oraz głównej lokomotywie promującej DirectX 10 czyli Crysis'owi. John Carmack stwierdził, że technologia opracowana na potrzeby gry Enemy Territory: Quake Wars nie jest przystosowana do pakietu DirectX 10. Nie widzi też potrzeby implementacji nowej technologii Microsoft'u do swojego produktu. B-) Edytowane 21 Stycznia 2007 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...