Skocz do zawartości
Nexer

Enemy Territory: Quake Wars

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat takiego problemu (mimo ponad 30h gry) nie miałem. Gorszym imo problemem jest to jak cie wywala z serwa przy zmianie mapy (a raczej w becie przy restartowaniu mapy). To mnie dobija. Nastukałem sobie juz troche XP i jakieś upgrade'y a tu bah i siup z serwera.

Jednak powiem krótko: jak naprawią główne błedy to ta gra bedzie u mnie na równi z ET. Im dłużej gram tym lepiej mi sie gra. Fajnie ze w full ma być 12 map (2x więcej niz w początkowym ET).

Oby mapperzy wzieli sie za QW i wyczarowali coś takiego jak supply depot czy (przez wielu nie doceniana/zapomniana) mapa Caen ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Supply Depot to akurat byla przekonwertowana mapa z singla RTCW :]

Mi nowe ET srednio podchodzi, a czekalem na nie grubo ponad 1,5 roku :/ Postrzelam jeszcze troche w becie, ale narazie to bardziej mi sie CSS (!) podoba niz Quake Wars :o :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo. Pograłem dwa dni i do widzenia. Masa błędów, ogólnie mnie coś odrzuca od tej gierki, już jakby BF2142 lepiej się prezentuje... no ale to w końcu beta. Mam nadzieje że full będzie lepszy ale na cuda bym nie liczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NARESZCIE :)

Został również poprawiony kod serwerów do gry, co powinno wpłynąć na komfort naszej rozgrywki. Jednak przede wszystkim do ET:QW Public Beta dodano wcześniej niedostępną funkcję "antilag", dzięki czemu łatwiej nam będzie trafiać w cel niż dotychczas.

Jedne z głównych bugów wiec jeżeli naprawde je poprawią bedzie miodnie ;). Czekamy na UPdate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat z celowaniem są duże problemy, więc chwała za to.

A jeżeli miałbym przekazać ogólne odczucia z gry to: za szybka rozgrywka, oj za szybka w porównaniu do ET.

Ale zaczynam się przyzwyczajać (za mną 2 lata klanowej gry w ET) i jest coraz lepiej :wink2:.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki Marvinowi sobie moge potestowac i nawet spoko ;) coprawda nie mam configu zadnego jeszcze i jedyne co mi wychodzi to bieganie z rocket luncher i rozwalanie pojazdow ;p reszta to nic nie wiem ocb tak jak w et :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klucze były za free ;]

A tak btw jest już update do QW bety !!!

Wiecej na http://community.enemyterritory.com/index.php?q=node/74

Nie mam czasu na sprawdzenie tego teraz ale chociaż sobie sciagne.

A i btw dziś o 21:00 na : #etqwbeta on irc.quakenet.org bedzie można pogadać z twórcami QW (pewnie Loki i inni bedą ;)). Dla kogoś kto nie ma klucza pewnie ważne jest zdanie:

Who knows, we might even have a few extra beta keys lying around!

Czyli jeszcze pare kluczy maja, więc kto nie ma powinien obczaić kanał #etqwbeta ;).

EDIT

Jednak przetestowałem 5min i widać znaczącą poprawę ;). Nareszcie tam gdzie strzelam tam pociski lecą a hitboxy są w miare na miejscu.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem update gry i po wejściu na jakiś serwer wyskakuje mi coś takiego :

WTF ? :huh:

Cały PB ;0. Właczy i wyłacz punkbustera. jak to nic nie da czeka cie instalacja PB od nowa :). Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wie gdzie to update się zapisuje. Ściągnęło się i automatycnie odpaliło, ale wyskoczyło, że nie mam uprawnień admina.

Chcę to ręcznie odpalic, ale ni nie mogę znaleźc.

edit

Poradziłem sobie

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa beta2 nadchodzi ;].

http://community.enemyterritory.com/forums...read.php?t=4248

Tak przynajmniej można wywnioskować z wczorajszego czata na #etqwbeta.

Bedzie nowa mapa (pewnie Valley - ta z pokazówek jak grać w QW) i nowe pojazdy. Keya nie trzeba bedzie zmieniac ale niestety bedziemy musieli od nowa sciagać cała bete2 (z 900mb). Mogli by to za pomoca patcha dać :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nikt tutaj nie pisał więc coś skrobne ;).

Zacznę od newsa z wp.pl http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x...=1185188050.171

Ogólny opis bety (dla kogoś kto nie grał warte przeczytania).

Na quekecon'e bedzie turniej QW. Bedzie to specjalna wersja gry z trzema nowymi mapami: Ark, Coś z numerkiem i Valley. Warto bedzie zlookać relacje z tych meczy i poznać nowe mapy ;). Tegoroczny QuakeCon odbędzie sie w Dallas miedzy 2 a 5 sierpnia czyli ze mniej niż 2 tyg.

Kolejny news o mniemanej dacie premiery QW:

Quake Wars we wrześniu?

Na stronie internetowego sklepu EB Games pojawiła się informacja jakoby to najnowsza gra studia Splash Damage, Enemy Territory: Quake Wars miała wyjść tuż po rozpoczęciu roku szkolnego czyli trzeciego września tego roku.

Jak na razie to jest pierwsza i jedyna data premiery. Nie jest jeszcze ona oficjalnie potwierdzona przez Splash Damage. Co ciekawe w Niemczech gra trafi na półki sklepowe w wersji niecenzurowanej i będzie dostępna dla graczy, którzy ukończyli 16 lat.

Link do tego sklepu: http://www.ebgames.com/product.asp?cookie%...uct_id=B646561A

A teraz tak btw

Nowa gra id Software na QuakeCon?

Todd Hollenshead szef id Software zapewnił, że podczas tegorocznej imprezy QuakeCon, która odbędzie się w Dallas od 2 do 5 sierpnia będzie nam dane ujrzeć nową grę, nad którą obecnie firma pracuje. Poinformował nas także, że odbędzie się coś związanego z seriami takimi jak DooM czy Quake.

No ciekaw jestem co to za gra bedzie. Nie obraziłbym sie jakby to był D4 ;] ale pewnie nie o to chodzi skoro ma sie coś odbyć związanego z Doom albo Quake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolfenstein 3D w nowej odsłonie.

RTCW 2 już ktoś robi (Kruko soft ?). To ma być całkowicie nowa gra ;d. Ja sie nie moge doczekać bo jakoś nigdy nie narzekałem jeszcze na gry od id (moze troche na q4 ale DMG wszystko wynagrodził).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi