Shenlong Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Czy AMD64 X2 4400 + 2x1GB Good Ram + 8600GTS Palit lub E2140 + 2x1GB Good Ram + 8600GTS Palit - bez OC zapewni 100FPS[lub63FPS - nie pamiętam czy wyszedł patch zwiększający z 63 do 100 FPS MAX] w ET:Quake Wars w 1024x768 @ 32bit @ FULL Detale. Czy ktoś z takim zestawem testował ET:QW ? Lub ma chęć przetestować na demie ? Demo download: Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Raczej nie ;]. Spadki czasami w wiekszej orgii bedą do niegrywalnych 30 fps ale w wieszkosci sytuacji powinno być te 60fps. Co do max fps to jest na to pare komend. Jedna z nich likwiduje capa w ogóle: com_unlock_timingMethod 0 Mimo zdjęcia ograniczenia fps (i wyswietlania w rogu np 100 fps) i tak w pojazdach jest cap 30 fps to widać ;]. Troche to wkurza ze nie mozna zdjąc tego capa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ale gdy gramy z botami jestesmy ograniczeni do 30fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Nie wiem jak Wy ale ja nigdy nie grałem w sp w QW ;]. Z botami grałem ale na serwie mp (czyli troche botów troche ludzi) dawno temu ale nie widzałem zeby było ograniczenie do 30 fps. Wiec to ogranicznie to może tylko w "sp" jest. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ograniczenie do 30 klatek jest tylko w trybie dla pojedynczego gracza, no i w menu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zainstalowałem sobie QW na Viście i podczas uruchamiania gry wyskakuje taki błąd : WTF ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Poszukaj tutaj: http://activision.custhelp.com/cgi-bin/act...swers.search_nl A jak tam nie bedzie odpowiedzi to strzel posta tutaj: http://community.enemyterritory.com/forums...isplay.php?f=28 :) A poza tym - Vista! i wszystko jasne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Ok, rozwiązałem problem. Okazało się że miałem jakąś starą wersje vcredist_x86 ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 pogrywa ktos jeszcze z forum w quake wars? jesli tak to na jakich serwach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 pogrywa ktos jeszcze z forum w quake wars? jesli tak to na jakich serwach??ja czasami ;). Później podam liste fajnych serwów ale najpierw musze sciągnąć patcza 1.5 który sie wczoraj ukazał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) gitara :) w razie czego wal na pm lub na forum quake wars taki sam nick jak tutaj =] ewentualnie f add me na rankingu:D Edytowane 24 Maja 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Może gdzieś na forum już się to znalazło... nie wiem. Taka mała ciekawostka. http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-37925-113.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Postanowiłem odswieżyć temat... Dosyć mam BF 2142 :) Wszystko śmiga jak należy... znajduje serwrery... łączy ... gram max 5 min i zrywa połączenie :( WTF ? Wszystkie inne gry chodzą... patch najnowszy... czytałem ze jest ogólnie problem w multi na Chello ale to inne tez nie powinny chodzić ... Dodam że śmigam na Viscie - firewalle, antywiry itp wyłączone ... wiem że temat dosyć odległy ale może ktoś zna jakieś rozwiązanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) zadnego komunikatu nie wywala przy disconnect'cie? Edytowane 11 Lutego 2009 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Tak wywala - "utracono połączenie z usługą sieciową" .... i wywala do menu ;) dziwi mnie że tylko mam ten problem przy tej grze ... BF chodzi bez problemu, net, gg i inne śmigają - nic nie zrywa ... Tylko ET:QW sie krzaczy poprzez neta ... sprawdzałem PB , nawet go aktualizowałem ręcznie ale to nie przez to... wywaliłem wszystko z zadań co ma dostęp do neta - też nie pomogło ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Napiszę tak ... zanim zainstalowałem vistę 64 bitową, rozeznałem temat i wszystko powinno być w jak najlepszym porządku. Tak to chyba jest, ale z wszystkim co nie dotyczy microshitu A chodzi o Quake Wars:Enemy Territory .. po jakiejś dłuższej chwili grania w sieci po około 2-3 godzinach) pojawia się ni stąd ni zowąd, biały ekran i .... to wszystko Zero dzwięku pochodzącego z gry, czy czegokolwiek .. gra nie odpowiada kompletnie Pozostaje tylko wyjście z gry za pomocą menedżera zadań. Przegrzewanie się proca albo grafy nie wchodzi w rachube. Kontroluje to i nie są to temperatury, które powodowały by zwiechy czy tez jakiekolwiek resety. Stery także zmieniałem, wypróbowałem 3 różne i ciągle to samo. Gra zaktualizowana do bieżącego patcha. Według wszelich zapewnień, także microshitu, gra jest kompatybilna z vistą. Przedtem na xp, takich "numerów" z QW:ET nie miałem. Innych gier nie sprawdzałem, bo w nic innego jak na razie nie grywam i nie zamierzam, interesuje mnie właśnie rozwiązanie problemu z tą konkretną grą. Wiem, że trudno byc wróżką (chociaz tylko one wydaje się potrafią przewidzieć co w windowsach "siedzi) ale może ktos miał podobny problem, jesli nie konkretnie z QW:ET to z inna grą Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jutro zainstaluję u siebie i dam ci znać. A grają jeszcze jacyś ludzie w sieci? Bo ze względu na ilość graczy przestałem grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) A grają jeszcze jacyś ludzie w sieci? Bo ze względu na ilość graczy przestałem grać. Ja pogrywam codziennie, jest teoretycznie zawsze jakieś kilka serwerów na których jest komplet graczy. dziś według oficjalnych statystyk ze strony http://stats.enemyterritory.com było/jest około 6.000 graczy, a więc to mówi samo za siebie :D Edytowane 1 Maja 2009 przez jacepaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Cos jest nei tak z tymi charakterystykami, bo game-monitor pokazuje 550 graczy na CALYM swiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Strona http://stats.enemyterritory.com/ zapewne liczy tak jak to jest w pierwszym ET, czyli ilość połączeń z serwerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Strona http://stats.enemyterritory.com/ zapewne liczy tak jak to jest w pierwszym ET, czyli ilość połączeń z serwerami. Jak strona http://stats.enemyterritory.com/ liczy to wszystko jest mi obojętne .... statystyki w każdym bądz razie nalicza na bieżąco i poprawnie a ilośc graczy pisałem j.w Zawsze jest kilka serwerów prawie "full". Ja nieraz chcąc wejść na ulubiony serwer muszę czekać kilkanaście do kilkudziesięciu minut :sad: "Game monitor" pokazuje ilość graczy na daną chwilę (jesli nawet pokazuje tylko 550 graczy to chyba jest z kim zagrać no nie), natomiast "stats.enemyterritory" ile było przez cały dzisiejszy dzień. Chyba nie sądzicie że przez moje 1270 godzin grania w QW:ET pogrywałem na pustych serwerkach z duchami :wink: Edytowane 1 Maja 2009 przez jacepaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 "Game monitor" pokazuje ilość graczy na daną chwilę (jesli nawet pokazuje tylko 550 graczy to chyba jest z kim zagrać no nie), natomiast "stats.enemyterritory" ile było przez cały dzisiejszy dzień.No stary, przez caly dzien... 550 osob online to zalosny wynik. Jezeli nawet niemce w to nie graja to gra po prostu musi byc zla :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 No stary, przez caly dzien... 550 osob online to zalosny wynik. Jezeli nawet niemce w to nie graja to gra po prostu musi byc zla :] tego nawet nie zamierzam komentować ... żałosna wypowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Po prostu masz znikome pojecie o grach multiplayerowych jezeli nie rozumiesz mojej wypowiedzi. Ja sam moglbym skomentowac spedzenie 1300h przy online'owym fpsie ktory nawet nie ma aktywnej ligi, ale nie czerpie przyjemnosci z obrazania ludzi w internecie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 QW to nie ET tylko bardziej Battlefield i to przekreśliło zainteresowanie grą. Rozgrywka jest wyraźnie wolniejsza i starych 'wyjadaczy' taki styl gry z oczywistych względów nie przyciągnął. Ale liczba graczy na serwerach nie świadczy o tym że gra jest bardzo dobra czy też totalnie beznadziejna... np wg game-monitor w Frontlines: Fuel of War gra obecnie około 50 osób [; za to w CS jakieś 150tys [; Rynek gier jest przesycony i słabsi bez wyrobionej 'marki' przegrywają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Jutro zainstaluję u siebie i dam ci znać. Zainstalowałem system na nowo .. czysty, bez żadnego innego oprogramowania, wszystko na standardowych ustawieniach po instalce. Stery do grafy najnowsze, certyfikowane. Potem zainstalowałem QW:ET i grałem 5 godzin bez żadnej "zwiechy" czy innego problemu. Doinstalowałem po tym graniu Kaspersky Internet security i zacząłem grać ponownie ... nie wiem czy to dziwny przypadek czy coś innego, ale problem powrócił i "zwiecha" .. biały ekran i zero odzewu ze strony gry. No chyba to nie KIS powoduje problemy, przynajmniej na xp było wszystko o.k. Tak więc widać nie ma reguły na zawieszanie się gry, raz mozna grać bardzo długo a nieraz błąd nastepuje po 5 minutach grania :sad: Pozostał tylko menedżer zadań i zamkniecie za jego pomocą gry. Pojawia się potem w trayu ikona "żóty wykrzyknik" ale ni jak nie można klikając na nią zobaczyć co spowodowało błąd. Ikona jest tam sobie i nie reaguje na żadne kliknięcia czy próby jej otwarcia. Pisałeś, że masz ten system i tę grę, mógłbyś jednak sprawdzić u siebie czy to samo się dzieje czy jest o.k. Edytowane 4 Maja 2009 przez jacepaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Kilka dni testowałem i moim zdaniem to nie jest wina systemu. Co prawda raz mi się gra zawiesiła, ale myślę że to z innego powodu. Jak będę miał jeszcze takie problemy to napiszę. A dzieje się tak tylko w ET:QW? Może coś nie tak z dyskiem albo ramem? Aha ja mam wersję Home Premium 64 bit ale to nie powinno grać roli moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacepaw Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Od kilkunastu dni wszystko działa bez problemu, a zlikwidowałem tylko całkowicie plik stronicowania. Przedtem system sam dobierał wielkość pamięci wirtualnej. Nie wiem czy to istotne, ale dla informacji podam że na partycji z systemem mam tylko 12 GB wolnego miejsca. W każdym bądz razie problem jest teraz ku mojej uciesze, całkowicie zlikwidowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Kupiłem dzisiaj ETQW za 25zł. Niestety nie mogę czerpać przyjemności z gry. Wszystkie serwery posiadają horrendalne pingi rzędu 120. Znacie jakieś dobre serwery ?? Edytowane 14 Maja 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 http://www.game-monitor.com/search.php?gam...amp;location=PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...