wankus Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) czesc wam, niedawno kupilem nowa zasilke Fortron Fsp350-60tha-P. chodzi calkiem cicho, w porownania do codegena 350w ktorego mialem wczesniej. do zasilki musialem kupic przejsciowke 24 - 20 pin zeby zmiescic wtyk do mojego abita nf7-rev 2.0, jednak programik abiteQ krzyczy mi ze cos jest nie tak z -5V - ten zasilacz nie ma lini -5V pytanie: - do czego to -5V jest wykorzystywane, i czy brak tej lini w zasilaczu ma jakikolwiek wplyw na dzialanie systemu. do plyty podpiete: barton-m 2500+ podkrecony na 2300MHz, 9550, 512 hynix, wd 160gb, dvd-rw nec'a jestem 'lajkonikiem' w dziedzinie zasilaczy. dzieki za odp. pzdr EDIT: aha, jeszcze jedna sprawa - nie mierzylem miernikiem napiec, ale np taki abitEQ pokazuje mi napiecie +12 na poziomie 12.50V, ale w idle. czy to jest to cos czym powinienem sie zainteresowac, zmartwic?? Edytowane 13 Lipca 2005 przez wankus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 co do -5v. Abit tego nie potrezbuje.. Co do +12 MIERNIK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 to już małe przegięcie co chwile jest tu topic o braku lini -5V, używać szukajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wankus Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 dzieki za odp. @tomahawk - szukalem, ale niestety search niczego na forum nie znalazl, wpisywalem "napiecie -5V" i inne tego kombinacje i zero wynikow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_sqbi Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 co do -5v. Abit tego nie potrezbuje.. Co do +12 MIERNIK! 1544549[/snapback] Witam, tu się nie zgodzę !! Napięcia -5V, potrzebuje np. Abit AA8XE Fatal1ty. Ale to tak na marginesie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Ale my rozmawiamy o NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_sqbi Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ale my rozmawiamy o NF7 1545414[/snapback] Sorki mój błąd. Źle zrozumiałem kontekst zdania, i myslałem że mówisz że żaden z Abit'ów nie potrzebuje napięcia -5V. Przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...