XeNoN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam Na wstępie chciałem powiedzieć, że proszę tylko o poradę co kupić, nie chcę komentarzy że głupio robię, czy, że się chwalę itp. Mam na kompa ok. 13tys złożyłem taki zestawik: Z komputronika: ( nie koniecznie tu kupię po prostu mają konfigurator ) Procesor: --- AMD Athlon 64 X2 4400+ BOX (Socket 939) --- 2733.00 Płyta główna: --- Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI --- 799.00 Dyski twarde: --- WD Raptor 74 GB WD740GD Serial ATA --- 773.00 --- 2x WD Caviar RE 250 GB WD2500SD 8MB cache SATA --- 1190.00 Napędy optyczne: --- LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B BOX black --- 234.00 Karta graficzna: --- GeForce 7800 GTX Gainward Ultra/3500 PCX 256MB 2xDVI+VIVO "GS --- 2679.00 Monitor: --- 17" iiyama Vision Master Pro 407 (HF703UT) --- 669.00 Karta muzyczna: --- Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Retail --- 369.00 Klawiatura: --- Logitech Media Keyboard --- 94.00 Mysz: --- Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse --- 205.00 Głośniki: --- Logitech Z-2300 THX --- 599.00 Słuchawki: --- Słuchawka Plantronics Audio 90 --- 155.00 ---------- Razem: 10499 zł Do tego z 4maxa: Obudowa: --- Thermaltake Soprano Window Black VB1000BWS --- 319.00 Zasilacz: --- ThermalTake Silent PurePower 680W ATX2.0 EPS APFC SLI READY --- 549.00 ---------- Razem: 868 zł Do tego od luks__pl z tweaka: Pamięć: --- 4 x A-DATA VITESTA 512 MB DDR600 --- 1992 ---------- Razem: 1992 zł ------------ Czyli wychodzi jakieś 13359 zł Moje pytanie czy sprzęt wybrałem dobrze, chodzi mi głownie o procka pamięci i płytę bo do reszty jestem raczej pewny, lub jeśli ma ktoś jakieś odmienne propozycje w tej cenie również prosiłbym o podanie. Monitora lcd nie potrzebuję to samo głośników 5.1 nie chcę, gdyż są mi zbędne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez91 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 moze kup sobie normalnego kompa a mi polowe bys dal ?? :) Bo ja mam 7letniego :/ hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Na moje wszystko prawie byloby super gdybys jeszcze zamontowal soebie na proca i karte WC, podkrecisz i bedzie jeszcze wiekszy wypas a tak w ogole to do czego chcesz uzywac ten sprzet moze nie potrzebujesz tak wydajnego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Może kup sobie athlona 64 3200+ Venice i w zamian drugiego 7800GTX to będzie miało kopa w grach :) Bo założe się, że i tak nie wykorzystasz w pełni możliwości X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 szkoda ze nie napisal do czego go potrzebuje bo jak do grafiki to niech sobie Quadro kupi to jest juz wypas... khmm przydala by mi sie bo SW na moim cos kiepawo chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) komputer potrzebuje do gier:D, wlasnie tak sie zastanawiam nad tym prockiem czy jest sens za tyle kasy te 2 rdzenie ----- ale czy bylby sens kupic jakiegos venica i do tego 2 geforcy w zamian w sli? Edytowane 13 Lipca 2005 przez XeNoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 no generalnie moje uwagi sa takie: - zasilke np silverstone'a, te thermaltake'i jakos mnie nie przekonuja - proca faktycznie lepiej chyba venice'a a nie X2 i druga grafe zeby wykorzystac to SLI. w grach da wiecej. - konfigurator maja tez w pcprojekt.pl :P i esc.pl jezeli dobrze pamietam - srednio widze sens kupowania glosnikow 2.1 i sluchawek. wiem, logitech z certyfikatem THX jest full wypas, ale czy nie lepiej kupic najpierw porzadne sluchawy, a potem dokupic (jak dozbierasz kase) jakies 5.1 THX, albo glosniki 5.1 gorsze troche np creative'a i standardowe sluchawy?? ja sluchawek uzywam takich za 70zl panasonica z 2m kabla tylko w porach gdy maly brat spi za sciana i jest bardzo fajnie. - i najwiazniejsza - monitor nie Iyame, bo one sa generalnie do zastosowan bardziej biurowch i nie 17" ale 19". majac takie mozliwosci graficzne troche szkoda ich nie wykorzystac na wiekszym wyswietlaczu. biorac w innym sklepie niz komputronik zaoszczedzisz troche kasy i radze ja dolozyc w monitor. np philipsa 190S mozna niedrogo zlapac, a bardzo dobrze sie sprawuje w grach i filmach nie twierdze, ze moje propozycja sa jedynie wlasciwymi, ale po prostu radze, zebys to rozwazyl, bo moze na cos nie zda to moje pisanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Z drugiej strony ciekawe jak się kręcą te X2... jeśli sie zdecydujesz to dokup do tego WC :]Gry też będą w przyszłości optymalizowane pod dwurdzeniowe procesory, ale nie tak prędko, poza tym więcej da ci ta druga grafa w sli. Zasiłka thermaltake hmm.. nie wiem czy to dobry pomysł :/ Głośniki hmm.. jak wolisz 2.1 to ja pod tym względem jestem fanem oldschoolowego podejścia do sprawy czyli dobry wzmacniacz, 2 kolumny i duży subwoofer a nie jakieś głośniki komputerowe, ale co tam. Odnośnie płyty głównej zastrzeżeń mieć nie można, choć ja bym raczej brał DFI Lan Party NF4 SLI-DR... po prostu polubiłem DFI od pierwszego wejrzenia, a jak zajrzałem w bios to ją pokochałem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Napęd optyczny, tylko nie LG ;]] Zakup Nec'a w tej cenie, jak mozesz troszku dorzucić to Plextor etc. Reszta j/w, ale jak juz zaszaleć to na całego, X2 bym przyjął.... :rolleyes: Ale co prawda to prawda, więcej w grach da drugi GeForce, chyba, że planujesz w niedalekiej przyszłości przypływ gotówki, to mozna sie wstrzymać narazie :) Także bym DFI łykał, słuchawki może Icemat Syberia :D monit 19stka, klawa to co to? nie chce mi sie szukac modelu, ale w granicy 100zł rządzi Logitech Ultra Flat X ;]] Myszka jak najbardziej, sam takową posiadam, zakup sobie jeszcze do niego jakiegoś pada :D Zasilacz tyz imo do wymiany, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pizarro Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) mam pytanie głupie ale jednak czy ta płyta głowna Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI obsługuje wogole ddr 600 ktore chcesz kupic ? prosze o link :] Sorry ale nie wiem bo na plycie pisze : DDR PC-400 ECC DDR PC-400 DDR PC-333 ECC DDR PC-333 DDR PC-266 ECC DDR PC-266 Sory ale jakos nie znam sie zbytnio ;/ i nurtuje mnie pytranie jak moze działac ddr 600 ? i prosze o link do ramu wytłumaczy mi ktos ? Edytowane 14 Lipca 2005 przez Pizarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez91 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 jezu wydawac 13 tysięcy na komputer do gier :/ Co ty rodzicom nagadales ?? Czy moze w totka wygrales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 dzieki za podpowiedzi co wybrac chyba zdecuduje sie na: Athlona xp 64 3500+ + silencer 64 DFI LanParty NF4 SLI-DR i 2xgf 7800 gtx powinno ladnie chodzic, troche szkoda tego athlona x2 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 złoże Ci luks maszyne za 6tys zł - zmontuje dowioze i jeszcze zrobie obiad.... wezme za pomoc 3,5tys , pieniądze przeznacze na ksiażki informatyczne.. reszte wrzuć do banku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 mam pytanie głupie ale jednak czy ta płyta głowna Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI obsługuje wogole ddr 600 ktore chcesz kupic ? prosze o link :] Sorry ale nie wiem bo na plycie pisze : DDR PC-400 ECC DDR PC-400 DDR PC-333 ECC DDR PC-333 DDR PC-266 ECC DDR PC-266 Sory ale jakos nie znam sie zbytnio ;/ i nurtuje mnie pytranie jak moze działac ddr 600 ? i prosze o link do ramu wytłumaczy mi ktos ? 1546585[/snapback] nie moge sie powstrzymać, sry :mur: FAQ dla Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...