bordos Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam!! W moniotrze LCD mam jedynie złącze D-Sub. Aby rozwiązac problem opisany w innym poscie, kupiłem przejściówkę DVI--> D-SUB, aby podłączyc monitor do wyjscia DVI w karcie graficznej. Jednak gdy podłączam w ten sposub ( karta->przejścowka->kabel d-sub->monitor) na monitorze nie ma sygnału. Karta to ATI Radeon 9550. Czy wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 czemu? nie wiem. ale powiem ci ze jest to rozwiazanie conajmniej bezsensowne. pewnie osoba która ci radziła miała na mysli podłączenie DVI-DVI - w pełni cyfrowe. a nie analog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordos Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Ten monitor nie posiada gniazdka DVI. A ma byc tak, ponieważ na złączu D-sub karty jest jakis problem i obraz lekko faluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regedit Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) To nic dziwnego, że Ci niedziała. Skoro monitor nie ma wyjścia DVI to żadna przejściówka nie pomoże. A jeśli chodzi o falowanie obrazu to może dlatego, że kabel jest źle podłączony z monitorem. Spróbuj go podłączyć bez żadnej przejściówki, samym kablem D-Sub między gniazdami D-Sub<->D-Sub P.S. Jak ktoś by miał przejściówkę do magnetowidu żeby mógł czytać płyty DVD niech da znać :-P Edytowane 14 Lipca 2005 przez regedit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Tylko wejście DVI-I jest analogowo - cyfrowe, żadna przejściówka nic nie da:D, idź do sklepu oddaj tę przejściówkę i weź w zamian najgrubszy i najdroższy kabel D-SUB jaki posiadają, czasem jak wokół jest silne zakłócenie elektromagnetyczne pomoże..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...