Skocz do zawartości
OZON

i znowu agp4x

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemik z grafika, albo plyta glowna.

:evil:

Gdy mam wlaczony transfer agp4x, to na ekranie monitora obserwuje dziwne zjawiska(np. zanikajace literki), nie chodzi zadna gra, a 3d mark sie wywala po chwili.

podczas instalacji via 4in1 w trybie normal wlacza sie 1x( kiedys bylo to 2x) i wydajnosc jest strasznie mala (3dmark-z ok2100 spada do 1700). probowalem odkrecic procka i grafe, ale to nie pomaga. system w trybie 2x chodzi stabilnie, ale powerstrip(bo tylko on chce mi przelaczyc transfer) cos sie wali przy probie krecenia grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy mam wlaczony transfer agp4x, to na ekranie monitora obserwuje dziwne zjawiska(np. zanikajace literki), nie chodzi zadna gra, a 3d mark sie wywala po chwili.

podczas instalacji via 4in1 w trybie normal wlacza sie 1x( kiedys bylo to 2x) i wydajnosc jest strasznie mala (3dmark-z ok2100 spada do 1700). probowalem odkrecic procka i grafe, ale to nie pomaga. system w trybie 2x chodzi stabilnie, ale powerstrip(bo tylko on chce mi przelaczyc transfer) cos sie wali przy probie krecenia grafy.

W BIOS'ie płyty głownej powinieneś mieć możliwość wyboru AGP x2/x4 !

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BIOS'ie płyty głownej powinieneś mieć możliwość wyboru AGP x2/x4 !

Pozdrawiam,

niestety jest tylko mozliwosc agp4x enabled/disabled

ale mam tylko pytanie, czyja to wina, grafy, czy mobo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety jest tylko mozliwosc agp4x enabled/disabled

ale mam tylko pytanie, czyja to wina, grafy, czy mobo?

Wyłącz AGPx4 i zobacz wtedy, może inaczej to nazwali i tyle.

Raczej wina mobo i chipsetu na niej stare chipy VIA dla INTEL'a nie były zbyt udane :(

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...