Pasta Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Witam Mam w komputerze zainstalowany Red Hat Enterprise Linux AS (Nahant Update 1) 4.0. I chcę wgrać pod nim jądro 2.6.12.2. Ściągam plik binarny (ztarowany) kernela 2.6.12.2. Wgrywam pod nim łatę 2.6.12-mm2 i 2.6.12.2. Wszystko robi się OK. Kompiluję własne jajko (tak jak zawsze, czyli make menuconfig i lecę). Później robię kompiluje moduły (make modules_install). Robie mkinitrd. Wszystko OK. Wpisuje jajko w gruba i robie restart. Odpalam nowe jądro i wyskakuje mi błąd . Już naprawdę nie wiem co jest nie tak. Jajka 2.6.10 i starsze kompilowałem tak samo i działały. Chciałbym dodać, że kernel bez włączonej obsługi smp uruchamia się normalnie Edytowane 14 Lipca 2005 przez Pasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Nie czytalem dokladnie calego watku, ale chyba powinno pomoc. http://lkml.org/lkml/2005/6/27/96 <- dyskusja + patch pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...