Skocz do zawartości
samhain

Ile Dacie Za Chlodnice Z Wentylem?

Macie do kupienia chlodnice z wentylem, powiedzmy taki BIP i do tego Akasa AMBER 120mm (sam wentyl przyjmujemy kosztuje 49pln)  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Macie do kupienia chlodnice z wentylem, powiedzmy taki BIP i do tego Akasa AMBER 120mm (sam wentyl przyjmujemy kosztuje 49pln)

• - a po co mi zestaw?
      32
    • - BIP + 20 pln
      45
    • - BIP + 30 pln
      16
    • - BIP + 40 pln
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jeszcze apropos tej ankiety, to chyba niewielu sie znajdzie takich to rozwazy w swoim sumieniu, ze zalatwienie sprzetu i same jego rynkowe ceny + jakis wasz zysk to nalezy sie wam jakas kasa i wybieraja ktoras z opcji ankiety ale nie najtansza :)

To tak jakby zapytac: Za ile chcecie kupic taki sam zestaw zestaw WC, 100, 200 czy 300zl?  :wink:

Imho cena powinna oscylowac w okolicach 130-140zl (z wentylem pokroju/ceny akasy). Tak zeby bylo wyrazniej taniej niz BIP + akasa w detalu  :)

1547114[/snapback]

daleko nam do tego niestety... bo koszta jakie sa takie sa... i sie ich nie rpzeskoczy, a ja (nieoszukujmy sie) tez chce jesc... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiecie ja tu sie nie chce za bardzo ujawniac, ale ja dalem za samego odpicowanego fiata od mechl!na 150 zeta, wiem ze to duzo, ale bardzo mi sie spodobal.

Tylko prosze mnie tu nie wyzywac od wariata albo bananowca, bo ciezko z siebie wydusilem ta kase. Ale jak zaczalem licytowac na allegro to az ciezko bylo przegrac licytacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no ale jakby to tak sobie podliczyc to koszt takiego zestawu (bo rozumiem ze do tego zmierzamy, zeby oferowac komplentne wc) i to jeszcze bez bajerow typu szybkozlaczki jakies fajne bedzie:

F2S = 100zl

pompka 12V = 125zl

chlodnica + wnetyl (BIP + 20zl = 160zl + 20zl w najlepszym razie) = 180zl

to juz jest 405zl

teraz dodac jakies akcesoria typu pare lepszych zlaczek, weze, cos na glony, wysylki + ew nizsza cene samych czesci z uwagi na promocje jako ze to zestaw to i tak bedzie to oscylowac w okolicach 400zl?

a no i jeszcze rez w najtanszej wersji +50zl jesli ktos chce.

Inna sprawa ze to pozadny zestawik, bloczek niczego sobie, chlodnica jesli za tyle to pewnie bedzie ladnej jakosci ala BIP wszystko ladnie dopasowane. Niebawem dojdzie ladny plaski bloczek na gpu. Nic tylko kupowac, ale kurcze jak sie przy wc zaczyna dodawac ceny poszczegolnych elementow to sie zaciekawie nie robi :P

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie zaryzykowalem, ale sie oplacalo, poniewaz kupilem dwa bardzo fajne i tanie wentyle 120mm. Ktos mi je polecil i rzeczywiscie sa w porzadku. Bardzo cicho i wieja tez nie najgorzej.

Tez wam polecam. 1546902[/snapback]

Titan za 20pln - niezla cena

sam mam Chenri za ktore placilem 15pln

no i na 5v nie slychac jak pracuje ,ale... slychac przeplyw powietrza przez fiaciora

wiec nie wiem po co drogie wiatraki ,skoro jezeli beda w miare wiac to i tak bedzie slychac przeplyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja sie tego bloczku na GPU to wprost doczekać niemoge ;) W sumie szkoda że większości forumowiczów i tak niebedzie stać na taki zestawik, niestety Polska za bagatym krajem nie jest :( Ale dobrze że wogóle jakaś promocja sie zaczyna szykować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja sie tego bloczku na GPU to wprost doczekać niemoge ;) W sumie szkoda że większości forumowiczów i tak niebedzie stać na taki zestawik, niestety Polska za bagatym krajem nie jest :( Ale dobrze że wogóle jakaś promocja sie zaczyna szykować :)

1547396[/snapback]

rok temu jak zaczynalem sprzedawac podony zestaw kosztowal 700... w rok udalo sie zjechac z cena... chyba idzie w dobra strone.. kwestia czekania, wszystko idzie ku lepszemu, ale nie oszukujmy sie... sa jakies granice...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena 400pn za zestaw nie jest wysoka. ja pamietam, ze moje WC rev2 po cenach rynkowych kosztowalo pod 1k (uriel2, atira, weeland, mj1000, rez 5,25", BIP, Papst i inne bajery - fotki i opis w galerii WC). od zeszlego roku dobre WC potanialo i to dosc znacznie i ciesze sie z tego, bo to jest nieuleczalna choroba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400zł za zestaw to górna granica akceptowalności - 350zł masz gotowy zestawik Tt - Bigwater...

oprócz chłodnic hi-endowych jak Black Ice powinny być taż miedium-emd'owe - coś jak MaxeXpert... szersza gama poprostu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie, WC bardzo potaniało, około roku temu ceny były sporo wyższe. Fakt 400zł to granica do zaakceptowania. Mam nadzieje że Samhain zgotuje super niespodzianke :D Czekamy z niecierpliwością ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a druga niespodzianka wyglada tak :D

[/img]http://watercooling.com.pl/gfx/chlodnice/120x2/1s.gif[/img]

cena? ;) tez wieczorem... ale powinna sie spodobac :D

1548610[/snapback]

Mmmmmm druga niespodzianka piekna :) !!!

Cena cena cena :)

Nie cytujemy obrazków...

by mechl!k[/b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytanie... czy jest mozliwośc kupienia takiego bip2 bez wentyli w promocyjnej cenie (i ew jakiej - na pw, zeby nie było reklamy - w wersji z i bez wentyli) - wentyle juz mam, a jakos nie mam zapały do dokończnia fiata/poldka

thx from the mountain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tanio, ale ta akasa to i tak raczej kiepski pomysł... :? Jak już ktoś wspominał nieważne, że ma niezły przepływ powietrza i jest cicha. Po przyłożeniu do finów chłodnicy szmer powietrza robi się naprawdę głośny, a wielu osobom robiącym o WC chodzi właśnie o ciszę.

a co do promcyjnej ceny:

179 i 269 za chłodnicę to wg mnie za dużo... :/ tak conajmniej o 50 pln...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tanio, ale ta akasa to i tak raczej kiepski pomysł... :? Jak już ktoś wspominał nieważne, że ma niezły przepływ powietrza i jest cicha. Po przyłożeniu do finów chłodnicy szmer powietrza robi się naprawdę głośny, a wielu osobom robiącym o WC chodzi właśnie o ciszę.

a co do promcyjnej ceny:

179 i 269 za chłodnicę to wg mnie za dużo... :/ tak conajmniej o 50 pln...

1549258[/snapback]

ale to jest Z WENTYLATORAMI, umiesz czytac? jesli to duzo, to kup osobno taka chlodnice i ten wentyl i zaplac taniej...

a Akasa sprawdzona, NIE jest glosna... wiem ze kazdy ma inne pojecie glosnosci... ale delfinami nie jestesmy ;)

edit:

TO NIE JEST ZADNA PROMOCJA - TO STALA CENA!!

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi