jarek18jwe Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Wie może ktoś ile trwa pełny test pamięci programem memtest86 który startuje z dyskietki dodam że mam 2x512 mb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 ale sie wypowiedziales :mur: zalezy jaka platforma AMD, Intel, jaki chipset, pamieci w dualu to wszystko ma wplyw u mnie memtest przechodzi na 2x512MB ok11min na intelu 865 na dualu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek18jwe Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 a więc mam barton 2500@3200, 2x512 kingstom Dual channel i płyte gł MSi K7N2 Delta2 . A na kńcu jak sie test skończy jest jakiś napis że koniec czy trwa to w kółko ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Niestety nie jest to takie proste. Najlepiej zapuścić go na conajmniej godzinkę tak aby przeleciało 7 "pętelek". Ale nawet i później potrafi przywalić błędami. Najczęściej jednak pokazuje błędy przy drugiej lub trzeciej pętli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek18jwe Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) a ile jedna pętla trwa ?? i gdzie pisze która to petla Edytowane 13 Lipca 2005 przez jarek18jwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Tak jak Radeon powiedział. Wszystko zależy od tego ile masz pamięci i z jaką szybkością pracuje. Wg mnie na sprzęcie co podałeś pętla nie powinna przekroczyć 15min. A co do ilości pętelek pokazuje to pozycja opisana jako Pass. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) włącz GoldMemory, a nie to [ciach!]o jakim jest memtest a co do ilości pętli to czym więcej tym lepiej :) Edytowane 13 Lipca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) A ja bym proponował (zresztą zapewne nie tylko ja) zamiast memtesta -GoldMemory. Kilka razy już sprawdzałem pamięci jednym i drugim programem i w memteście było ok a w gm wysyp errorów. edit: Właśnie cavarr mnie uprzedził. Edytowane 13 Lipca 2005 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A ja bym proponował (zresztą zapewne nie tylko ja) zamiast memtesta -GoldMemory. Kilka razy już sprawdzałem pamięci jednym i drugim programem i w memteście było ok a w gm wysyp errorów. edit: Właśnie cavarr mnie uprzedził. 1545376[/snapback] Najpierw kilka petli memtestu a pozniej na kilka godzin Goldmemory. Dziaisj odkrylem dziwna przypadlosc. Goldmemory przechodzi kilka godzin i nic. a memtest pokazywal bldey przy pirewszym przebiegu. przeciez mozna oszalec :( chyba zapuszcze na kilka tygodni programy i pojade na wakacje :) juz niczego niemozna byc pewnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Luki_pc - skąd ja to znam hmm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A u mnie jest odwrotnie memtest - czysto, gold memory wyłączyłem po 30s. tak sypało błędami, ja tam sugeruję się prime95, super PI i tym czy gierki się nie wieszają (GTA Sa jest całkiem niezłym testem, dość czuły (błędy w prime95=wywalanie na pulpit w GTA) i można go przeprowadzać po kilka(naście?) godzin dziennie, no i jest o wiele przyjemniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Luki_pc - skąd ja to znam hmm ;) 1545915[/snapback] nio przez te bledy w memtescie cala noc nieprzespalem :( wywalal sie przy operacjach zero i jeden. 8 test . poruszalem koscia w slocie przeczyscilem i narazie spokoj. memtest przechodzi . goldmemory tez. jak w winie nic sie niedzieje to lepiej niewlaczas memtesta i goldmemory zeby sobie niepopsuc humoru. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...