Skocz do zawartości
jarek18jwe

Ile Ma Trwać Memtest86 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie jest to takie proste. Najlepiej zapuścić go na conajmniej godzinkę tak aby przeleciało 7 "pętelek". Ale nawet i później potrafi przywalić błędami. Najczęściej jednak pokazuje błędy przy drugiej lub trzeciej pętli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Radeon powiedział. Wszystko zależy od tego ile masz pamięci i z jaką szybkością pracuje. Wg mnie na sprzęcie co podałeś pętla nie powinna przekroczyć 15min. A co do ilości pętelek pokazuje to pozycja opisana jako Pass.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym proponował (zresztą zapewne nie tylko ja) zamiast memtesta -GoldMemory. Kilka razy już sprawdzałem pamięci jednym i drugim programem i w memteście było ok a w gm wysyp errorów.

edit:

Właśnie cavarr mnie uprzedził.

Edytowane przez centy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym proponował (zresztą zapewne nie tylko ja) zamiast memtesta -GoldMemory. Kilka razy już sprawdzałem pamięci jednym i drugim programem i w memteście było ok a w gm wysyp errorów.

edit:

Właśnie cavarr mnie uprzedził.

1545376[/snapback]

Najpierw kilka petli memtestu a pozniej na kilka godzin Goldmemory.

Dziaisj odkrylem dziwna przypadlosc. Goldmemory przechodzi kilka godzin i nic. a memtest pokazywal bldey przy pirewszym przebiegu. przeciez mozna oszalec :(

chyba zapuszcze na kilka tygodni programy i pojade na wakacje :)

juz niczego niemozna byc pewnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie jest odwrotnie memtest - czysto, gold memory wyłączyłem po 30s. tak sypało błędami, ja tam sugeruję się prime95, super PI i tym czy gierki się nie wieszają (GTA Sa jest całkiem niezłym testem, dość czuły (błędy w prime95=wywalanie na pulpit w GTA) i można go przeprowadzać po kilka(naście?) godzin dziennie, no i jest o wiele przyjemniejszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki_pc - skąd ja to znam hmm  ;)

1545915[/snapback]

nio przez te bledy w memtescie cala noc nieprzespalem :(

wywalal sie przy operacjach zero i jeden. 8 test .

poruszalem koscia w slocie przeczyscilem i narazie spokoj. memtest przechodzi . goldmemory tez. jak w winie nic sie niedzieje to lepiej niewlaczas memtesta i goldmemory zeby sobie niepopsuc humoru. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi