Skocz do zawartości
o-skar

6200 Czy Abit 9550 Guru?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że takich topicow jest mnostwo i za kazdym razem odpowiedz, jesli chodzi o karty do 350zł jest jedna: 9500pro :D

Dlaczego nie zdecyduję się na nią? Zbyt krotka gwarancja (albo jej brak) odstrasza mnie przy kupowaniu karty do nowego kompa :)

Stąd pytanie: która karta, Abit R9550 uGuru za 330zł (mozna w sumie powiedziec ze to 9600xt), czy GF6200 od gigabyte (http://allegro.pl/show_item.php?item=57507901) będzie lepsza?

W testach na egieldzie (ktorych nie wiem dlaczego teraz w serwisie nie ma :blink: ) jednoznacznie w testach 6200 przegrywal z 9600xt (czyli ten nasz abicik ;)).

Biorąc pod uwagę mozliwosc odblokowania potokow (z tego co mi sie wydaje, ten gigabyte posiada mostek tlumaczacy sygnaly z pcie na agp, co zwieksza szanse na odblokowanie potokow) i podkrecenie tego gf, ktora karta zasluguje na wieksza uwage?

Zaznaczam, ze moj budzet jest ograniczony do 350zł.

EDIT

ta aukcja ktora podalem, to chyba walek jakis :unsure:

Edytowane przez o-skar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku Geforce będzie lepszy, nawet niemodowalny. Bez problemu wykęci się na 500/700 MHz, w najgorszym wypadku będzie potrzebna zabawa z biosem.

Ta aukcja to rzeczywiście chyba jakiś wałek, ale nie rezygnuj, okazje się zdarzają:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56185035

(nie mogłem się powstrzymać, żeby się nie pochwalić, karta modowalna :D )

Edytowane przez Assassin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku Geforce będzie lepszy, nawet niemodowalny. Bez problemu wykęci się na 500/700 MHz, w najgorszym wypadku będzie potrzebna zabawa z biosem.

Ta aukcja to rzeczywiście chyba jakiś wałek, ale nie rezygnuj, okazje się zdarzają:

1545623[/snapback]

lol, za ładną cenkę wyciągnąłeś , gratuluje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez problemu wykęci się na 500/700 MHz, w najgorszym wypadku będzie potrzebna zabawa z biosem.

1545623[/snapback]

oj wątpie żebyś tak wykręcił 6200. Tam są słabe czasy dostępu na pamiątkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geforce 6200 to syf a radeon9550 tez biez radkaX600-256mb niewiele droszy a lepszy:)

1546234[/snapback]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie moge przestać się śmiać :mur: :mur:

ta może jeszcze polecisz fx'a 5200 256MB ?? :lol:

1546209[/snapback]

dużo 6200 na tyle idzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1546209[/snapback]

Sparkle, Winfast, Gigabyte i jeszcze parę innych spokojnie osiągają tyle po zmianie timingów. Z nowszymi wynalazkami (Gainward, Colorful) rzeczywiście może być większy problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że ktoś czyta w moich myślach - mam dokładnie taki sam budżet i myśle o tych samych kartach. BTW znalazłem coś jeszcze. Na komputroniku jest 6200 MSI za 339,00 zł, ale jeszcze jej nie mają. Mysle, że jak dostaną, to cena podskoczy. Wie ktoś może jakie 6200 najlepiej się modują..??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że ktoś czyta w moich myślach - mam dokładnie taki sam budżet i myśle o tych samych kartach. BTW znalazłem coś jeszcze. Na komputroniku jest 6200 MSI za 339,00 zł, ale jeszcze jej nie mają. Mysle, że jak dostaną, to cena podskoczy. Wie ktoś może jakie 6200 najlepiej się modują..??

1550792[/snapback]

a temaciku o 6200 nie ma ?

na agp najlepiej Leadtek'i..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1546209[/snapback]

da radę tak wykrecic, jak nawet Gigabyte 6600 (a wiadomo ze jak sie odlbokuje w riva tunerze TMU to z 6200 mamy 6600 tylko nizsze taktowania) który ma pamięci 4ns lata na 700mhz bez modów a co dopiero pamiątki 3.6 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...