tomasir Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Zastanawia mnie ile takie cudo do kompa kosztuje. Chciałbym po prostu na ścianie wyświetlać filmy. Piszcie jaki obrz można na ścianie wyśiwetlać (wielkość, jaka jakość) No i czy można grać, oraz oczywiście jak się ceny takiego czegoś kształtują... A może ktoś takie cudo ma w chacie, to niech napisze coś o nim... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Takie rzutniki sa zajebiscie drogie .....U mnie na osiedlu chlopaki kiedys taki mieli :twisted: i pogonili za 50 baniek !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja takie "cudo" mam w szkole ;) Obraz ładny jeżeli ściana jest biała. Ostrość zachowana do wielkości 3x3m przy większym oddaleniu jush się zamazuje. Oczywiście są różne firmy i modele, a ten napevno nie jest najlepshy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 taka zabawka kosztuje 10000 i wiecej to zalezy od wielkosci, wagi i glosnosci oraz od trwalosci lampy wg. mnie nie oplaca sie kupowac poniewarz mniej wiecej co 2000 godzin trzeba wymieniac lampe jak tylko do oglądania filmow to moze byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Zastanawia mnie ile takie cudo do kompa kosztuje. Chciałbym po prostu na ścianie wyświetlać filmy.Najtańsze kupisz już od 10.000zł. Takie zapewne nie wyciągną rozdzielczości większej niż 800x600. Dość drogie to w eksploatacji [kiedyś jeden koleś u nas na uczelni odłączył taki projektor od prądu po skończonej prezentacji - zgasł przy tym wiatrak, który chłodził całe urządzenie... rezultat: spalona lampa... koszt naprawy: 2.800zł :)] Ale za to grać sobie w coś na ekranie o przekątnej 300cali :))) whoa!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Bylem niedawno z moja mloda w knajpce i leciala VIVA PL na takim czyms. Mieli zle poustawiane bo kolory byly ustawione chyba na 8 bitow albo mniej :P Ale ekran nacala sciane se mozna ustawic i looz. No i drogie to jak cholera :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Generalnie od 10.000 w górę. Ale taki, który ma tryb XGA tj. 1024x768 to juz od 15.000 PLN. Do tego dobry ekran, np. rozwijany z sufitu (z pilota :P ) Ale jeśli już, to nie do kompa, tylko stacjonarne DVD+nagłośnienie. Wtedy dopiero jest ZAJEBIŚCIE. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja takie "cudo" mam w szkole ;) Obraz ładny jeżeli ściana jest biała. Ostrość zachowana do wielkości 3x3m przy większym oddaleniu jush się zamazuje. Oczywiście są różne firmy i modele, a ten napevno nie jest najlepshy. Mój qmpel też ma coś takiego w szkole i jak kobity od informy nie ma to grają na nim w Q3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Sama lampa potrafi 2000 kosztowac i nie jest specjalnie trwała, a co do kosztow rzutnika to koledzy juz pisali. Mozesz tez wypozyczyc taki sprzet, tylko 1000zetow za dobe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Mialem kiedys przez pare dni w domu Sony'ego 1024x768, a w Somie widzialem jak sie prezentuje ich "badziewiak". Wnioski: 1. nie widze sensu kupowania rzutnika 800x600, chyba ze tylko do filmow. Musialbys brac 1024x768, a one sa duzo drozsze (byly rok temu, jak bralismy w robocie). 2. podobnie jak z kompem, pojawia sie problem z chlodzeniem tzn chlodzi sie pieknie ale halasuje okrutnie. Moj komp (jeszcze przed wyciszeniem) byl zagluszany przez szum Sony'ego(zaznaczam, ze projektor byl nowy). Szukalbym cichszych modeli - bo nie bardzo wyobrazam sobie wymiane wiatraka na wiekszy w projektorze :lol: Ale wrazenia byly piekne: obraz mniej wiecej 3x2 metry na bialej scianie - mialem wtedy RTCW, jakas gierke rajdowa i Q3. To robilo wrazenie. Podobnie jak DVD. :D Jeszcze tylko jeden feler: czarny kolor na obrazie - przy nie do konca zaciemnionym pokoju byly z nim problemy - podejrzewam, ze trzeba by szukac projektora z wiekszym wspolczynnikiem kontrastu. Znowu cena rosnie. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Generalnie od 10.000 w górę. Ale taki, który ma tryb XGA tj. 1024x768 to juz od 15.000 PLN. Do tego dobry ekran, np. rozwijany z sufitu (z pilota :P ) Ale jeśli już, to nie do kompa, tylko stacjonarne DVD+nagłośnienie. Wtedy dopiero jest ZAJEBIŚCIE. Pozdrawiam Odniosę siędo tego postu... NIe zależy mi na żadnym olbrzymim ekranie, wystarczy w zupełności 100x150 cm :wink: na a jakośc chyba by stykło 800x600 (ale oczywiście lepiej 1024x768)... Dodam tylko że ja tego nei kupię bo aktualnei mnie nei stać (wolałbym już monita nowego 19-22 " kupić,gdybym miał kasę ale i tak nie mam bo chatę trzeba spłacać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Mialem kiedys przez pare dni w domu Sony'ego 1024x768, a w Somie widzialem jak sie prezentuje ich "badziewiak". Wnioski: 1. nie widze sensu kupowania rzutnika 800x600, chyba ze tylko do filmow. Musialbys brac 1024x768, a one sa duzo drozsze (byly rok temu, jak bralismy w robocie). 2. podobnie jak z kompem, pojawia sie problem z chlodzeniem tzn chlodzi sie pieknie ale halasuje okrutnie. Moj komp (jeszcze przed wyciszeniem) byl zagluszany przez szum Sony'ego(zaznaczam, ze projektor byl nowy). Szukalbym cichszych modeli - bo nie bardzo wyobrazam sobie wymiane wiatraka na wiekszy w projektorze :lol: Ale wrazenia byly piekne: obraz mniej wiecej 3x2 metry na bialej scianie - mialem wtedy RTCW, jakas gierke rajdowa i Q3. To robilo wrazenie. Podobnie jak DVD. :D Jeszcze tylko jeden feler: czarny kolor na obrazie - przy nie do konca zaciemnionym pokoju byly z nim problemy - podejrzewam, ze trzeba by szukac projektora z wiekszym wspolczynnikiem kontrastu. Znowu cena rosnie. :( Zgadzam sie z toba w pelni , ja sie ostatnio bawilem u kumpla takim rzutnikiem za 15000 i jest to naprawde niesamowity efekt , niestety bardzo drogie sa narazie porzadne rzutniki . Jednak Tomasir mysle ze na allegro za jakies 7000 kupilbys cos porzadnego , jednak to nadal pewnie za duzo :( . BTW sa takie wyczesane projektory, ktore rzucaja obraz z trzech soczewek RGB :) . Tylko nie pamietam firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...