Skocz do zawartości
DoThAn

Msi Ms-6318 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

wtam kupiłem niedawno drugiego kompa oto płyta główna MSI MS-6318 z prockiem 900Mhz fsb 100 pIII chcipset to VIA VT82C694X

wczesniej mialem plyte intela BX 440 z prockiem 450Mhz takze 100Mhz Fsb wynik jest taki ze widze zero różnicy czym to może byc spowodowane

wczesniej byl dysk ata 33 teraz mam dysk Ata 133 ale wykrywa ata 66 poniewaz ten Via posiada interfejs ata 66

jakie wgrac sterowniki pod chipset Via bo pewnie nie wszystkie wolno? co jesli macie to prosze podajce link do konkretnego pliko 4in1 Via ja ostatnio wgralem 4,49 ale zero różnicy dziala tak samo ramu mam 128Mb 133 ale wyjrywa 100 to pewnie dlatego ze proc jest 100Mhzfsb

P.S. jak włączam kompa to pojawia sie obrazek HP invent duzy niebieski zeby wejs co biosu to poprzez F1 musze ale w biosie nic niema do podkrecenia zero FSB mnożnika napięcia na płycie tez zworek

o co tu chodzi kupilem jakiś szajs?

prosze o odpowiedź pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co tu chodzi kupilem jakiś szajs?

prosze o odpowiedź pozdrawiam

1545707[/snapback]

1. Co oznacza działa tak samo, chodzi o gry, ogólne działanie pcta?

chipset ten ma gorsze transfery pamieci i dysku niz 440bx. ,ozesz miec problemy z przycinaniem divx.

2 zalecane przez via sterowniki to wersja 4.43 4 in 1 , w czasie instalacji zaznacz agp turbo, udma na włączone. do znalezienia na http://www.viaarena.com

3 plyta jest z pcta hp wiec dlatego ma logo . czesto plyty te są okrojone w biosie do minimum, no i jest to MSI :/ nie daże tej firmy zaufaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

tak jak napisałem wczesniej zainstalowałem sterowniki do chipsetu VIA 4,49 chciał bym zainstalowac teraz 4,43

czy moge teraz zainstalwoać 4,43 mając juz zainstalowane 4,49 ? czy trzeba wczesniej je odinstalowac?

proszę o odpowiedź

Edytowane przez DoThAn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi