ruteksen Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Witam . Moja karta to Radeon 9800PRO 128/128 - nie była krecona i jest stosunkowo nowa . Wymieniłem na niej chłodzenie na ARCTIC COOLING VGA Silencer rev. 3.0 i dokleiłem radiatorki Zalman ZM RHS-1. Mysle ze wszystko wykonałem jak nalezy .... ALE mam straszne błedy w grafice np. w GTA SA wszystko jest rozmyte tekstury dziwnie nachodza na siebie w np w CS 1.6 jest pełno kropek i plamek .... strasznie mnie to martwi i nie wiem co moze byc tego przyczyna . PLZ HELP , pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 sprawdz temperature, przesmarój jeszcze raz rdzeń. Temp możesz sprawdzić w OMEGACH w opcji overdrive ( jeżeli karta posiada taką opcje ) a jak nie to palcem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruteksen Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hmmm jeszcze mnie troche martwią odczyty napiec z speedfana ; o mam zasilacz chieftec 350W +12 - 11,65 +5 - 4,87 +3,3 - 3,23 -12 : -9,40 ? - 5 : -0,63 ? czy to jest normalne? ;o .... ale watpie zeby to było przez to , bo wszystko chodzi jak nalezy , temperatury tez sa w normie według SF ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Witam Tak jak kolega powyżej napisał. Spradz temerature, zobacz czy radiator równo przylega do rdzenia, zdemontuj chłodzenie, wyczysc radiator jeszcze raz dokladnie przesmaruj i pomalu załóż chłodzenie. Napięcia odczytywane programami - nieraz juz mowiono o tym, - sa niewiarygodne - trzeba do lapy wziąć miernik i w ten sposob sprawdzac. Trzeba tez wziąć pod uwage taką rzecz jak ukruszenie rdzenia karty. Skoro przed wymiana chlodzenia takie cos sie nie dzialo a teraz tak... to mogles podczas wymiany ukruszyc rdzen. Sciagnij chlodzenie i ogladnij dokladnie rdzen. Pozdrawiam Szem Edytowane 14 Lipca 2005 przez Szemhazej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruteksen Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hmm zrobiłem to wszystko jeszcze raz i dalej to samo , rdzen moze byc uszkodzony .... bo przy jednym kancie jest taka malutka jakby rysa jakby własnie ukruszenie .... ale to jest tak małe ze ciezko to stwierdzic na 100% ... a Jesli to rdzen? hmm to karta sie juz do niczego nie nada? czy jest wogole sens ja reklamowac? ;/// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Jesli to rdzen to raczej nic nie zrobisz... a co do reklamacji zawsze mozesz sprobowac... ale musisz zalozyc spowrotem stare chlodzenie, aby sie nie polapali ze cos grzebales... bo wtedy to nie uznaja tobie gwarancji... i zanies ja do sklepu gdzie kupiles... i rznac glupa, ze bylo dobrze i tak jakos ostanio sama zaczela cos dziwnego wyswietlac... pozdrawiam Szem Edytowane 15 Lipca 2005 przez Szemhazej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruteksen Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) no tak podejrzewam ale przy sciaganiu starego chlodzenia uszkodzilem nieodwracalnie te koleczki mocujace .... i tu jest zonk ;/ nie wiecie skad moge wytrzasnąć takie koleczki ? albo jak je zastapic ... bo inaczej to chyba mam po gwarancji ... Edytowane 15 Lipca 2005 przez ruteksen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 poczytaj przedostatnia strone w przyklejonym topicu o 9800pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Masz po karcie , źle załorzone chłodzenie powoduje poprostu zwarcie na karcie graficznej ;/ jeszcze pare dni a karta pujdzie z dymem. Sprubuj załorzyć stare chłodzenie i dać na gwarancje . jeśli nie smarowałeś rdzenia to moze sie w sklepie nie skapną ze zmieniałeś chłodzenie . Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Najwiekszy problem to beda koleczki. Musza byc raczej idealne. A ciezko wykombinowac nowe lub bez sladu uzycia te kolki. Wogole jakie kolwiek ciezko wykombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...