dadziuk Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Witam, mam zamiar dokumpić do swojego kompa drugi dysk twardy (80GB). Mam jednak pewne obawy. Nie mam za nowego sprzętu. Czy jest możliwość ,że dysk może nie zostać wykryty? Jak coś moja płyta główna to ENMIC 8TCX2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Problemem nie będzie wykrycie dysku jako urządzenia, ale wykrycie całego dysku. Płyta może tylko widzieć połowę dysku. Rozwiązaniem tego problemu jest wgranie nowego BIOSu do płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Lub u kogoś podzielić na partycje (tam gdzie go wykryje jako cały). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) jeśli masz juz na swoim pokładzie dysk 40gb to moim zdaniem 80 piwinien ci wykryc bezproblemowo!o ile pamietam pierszy próg to 32gb do którego musiałbyś ograniczyc zworką dysk w przypadku niewykrycia!! postaraj sie o najnowszy bios do swojej płyty przy nim powinienes zobaczyc informacje jakie duze dyski obsługuje. Domik Lub u kogoś podzielić na partycje (tam gdzie go wykryje jako cały).a próbowałes tak bo cos mi sie wydaje ze tak nie zadziała!! Edytowane 14 Lipca 2005 przez Jaro830628 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A próbowałem i działa ;). Po co krzyczysz :>? Tylko jedno ale nie zmienisz rozmiaru partycji (na tym kompie który nie widzi całego dysku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Tylko dla takiego win2000/Xp nie ma znaczenia ile wykryje bios, aby tylko widział dysk(a czasem nawet i tego nie musi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 wielu zeczy jescze nie wiem :D. i nie krzyczałem. tak mi sie napisało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Znajdzie spokojnie, choć nieraz jednak lepiej uaktualnić bios płyty głównej aby nie było później problemu z odczytem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...