poltergeist065 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Witam, od 4 lat jechalem na Windowsie ME, od kilku dni mam WinXP, a problem jest taki, że strasznie mieli podczas uruchamiania i jeszcze kilka minut pozniej..., podczas pracy takze, pewnie to wina zbyt duzej ilosci usług. W panelu sterowania wszystkie je wyłączylem, jednak po włączeniu komputera XP wyglądał jak Win95 :), która z tych usług odpowiada za ten ładny kolorowy wygląd ?. W ME wchodzilo sie w uruchom - msconfig i wylaczalo nieporządane bzdury, a tu :| ? Nie wiem do czego jest 95% tych usług, które mozna wyłączyc a które nie ? Czy jezeli wyłącze wszystko, zostawie tylko antywirusa, i tą do wyglądu winxp to wpłynie to jakoś na stabilnośc i pracę komputera ? Może wiecie które z nich MUSZĄ byc włączone ? Z góry dzięki za pomoc. Jest to dla mnie bardzo ważne bo lubie miec czysty komputer, wszelkie niepotrzebne rzeczy spędzają mi sen z powiek :) Edytowane 14 Lipca 2005 przez poltergeist065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/articlear_126983.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poltergeist065 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Dzieki wielkie, bardzo sie przedalo. Ale jest maly problem, zrobilem wszystko tak jak tam jest opisane, zostawilem w trybie automatycznym wszystkie uslugi Symantec, i mimo wszystko autoprotect z nortona nie dziala :(, wlaczenie reczne tez nic nie daje... Ktora z usulg microsoft jest za to odpowiedzialna ? Sorry za brak polskich znakow. Edytowane 14 Lipca 2005 przez poltergeist065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poltergeist065 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 wie ktos które z uslug odpowiadaja za auto protect w nav ? :( nie chce mi sie wlaczac i wylaczac kazdej pokolei... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Równie dobrze możemy napisać, że nam się nie chce odpowiadać na takie pytania. Edytuj posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...