zuli007 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Od razu wytłumacze że podejrzewam że to nie jest wina pamieci (była testowana , i podmieniana na inną), stąd topic w dziale AMD. Takowy komunikat pojawia mi się od czasu do czas przy różnych czynnościach wykonywanych na komputerze. Nie potrafie dojść do tego co to jest, szukałem w internecie ale rady zamieszczone na innych forach itd. nie pomogły. Odkręcilem procesor (który pozaty przetestowałem pod kątem stabilności, i wszystko ok), pamieci są na najbardziej łagodnych timingach. Nie mam pojęcia co to jest więc pisze na forum, moze ktoś się z tym spotkał. Bo jakoś nie widzi mi się rozgrzebywanie komputera i sprawdzanie po kolei wszystkiego (wykluczanie od czego to moze być) Jak wyżej pisałem , wkłądałem inną pamieć (mam hynixa, sprawdzałem także na twinmosie). Ostatnio problem pojawia sie gdy dziewczyna uruchamia na moim komputerze Diablo2, znaczy nie tyle uruchamia co próbuje uruchomić... Mój konfig to 8RDA3i, AXP(Barton), 512Ram, SB Live (sterowniki uaktualnione w miare możliwości), Radeon9500, 2*sieć, 2*hdd. Pozatym komunikatem komputer chodzi stabilnie i nigdy się nie wiesza. Jakieś propozycje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mialem ten błąd własnie kiedy pamieci były niestabilne, moze te podmienione pamieci tez sa złe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Niemożliwe, druga pamięć chodzi w komputerze ojca, sprawdzałem w sumie obie pamieci z drugiego kompa (2x512 twinmos). Zresztą mojego hynixa sprawdzałem goldmemem i nie wykazał błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Czy ten błąd występuje tylko przy tym Diablo ? Jeśli tak może poprostu plik/i się uszkodziły. Cóż może to: skan AV, skan dysku (najlepiej powierzchniowy), jakiś lekarz rejestru i defragmentacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mialem ten błąd własnie kiedy pamieci były niestabilne, moze te podmienione pamieci tez sa złe? 1546457[/snapback] a ja mam ten blad GM, prime, Spi stable... i co?:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hmm...ja mam to samo tylko że pisze: pamięć nie może być "read" a nie written :lol: W każdym razie może to wina podkreonego procka ?? mam fsb na 200 a pamięci to GoodRAM, choć są to sklepowe ddr400, więc niepowinno być problemu. To się mi często pojawia przy wyłączaniu komputera, lub małym "przeciążeniu" komputera, np. przy starcie systemu, lub jak jest m.in dużo paneli wczytujących się w FireFoxie. Czy ktoś mi może powiedzieć co się dzieje ?? Jakim programem mogę sprawdzić stabilność pamięci, jeżeli to ich wina ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 niech ktoś z was dowali SiSoftware Sandra na godzinkę burn testa i przykatuje go jeszcze mem testem :evil: jeśli sandra nie bedzie dawała odpowiedzi to znaczy ze płyta jest walnięta jeśli mem test się wyłoży to albo komp nie wyabia albo pamięć walnięta :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 niech ktoś z was dowali SiSoftware Sandra na godzinkę burn testa i przykatuje go jeszcze mem testem :evil: jeśli sandra nie bedzie dawała odpowiedzi to znaczy ze płyta jest walnięta jeśli mem test się wyłoży to albo komp nie wyabia albo pamięć walnięta :rolleyes: 1546766[/snapback] a prime, SPI, GM, memtest nie starcza? dawalem jeszze mem burn w sandrze :D hehe idalej mam bleda jak odpalam Flash'a .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Nie , np w photopaincie jak próbuje przejść na CMYK to to samo mam. A "Pamieć nie może być read" też się pojawia. Nie jest to wina podkręconego procesora gdyż jak opuściłem FSB na 166 to nie było efektu zniknięcia problemu :) Nie jest to wina uszkodzonych plików ponieważ na innym komputerze niema tego problemu. W necie wyczytałem że może to być wina jakiegoś sterownika załadowanego w pamięci , bądź virtualnego napędu. Niestety nie doszedłem jeszcze co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 mam wirtuala od programu alcohol, moze to jest to ?? a te programy o ktorych mowicie to strasznie te nazwy zaokrąglacie. Moglibyście podać "PEŁNE" ich nazwy, żeby siągnąć i ewentualnie na swoim kompie przetestować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 mam wirtuala od programu alcohol, moze to jest to ?? a te programy o ktorych mowicie to strasznie te nazwy zaokrąglacie. Moglibyście podać "PEŁNE" ich nazwy, żeby siągnąć i ewentualnie na swoim kompie przetestować ?? 1547361[/snapback] tez mam alcohola... hmm GoldMemory Super PI MemTest Prime95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Dzięki, pojutrze się tym zajmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stackburn Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Miałem taki problemik przez jakiś czas. Zwłaszcza wywalało ten komunikat podczas przełączania tożsamości w outlooku. Teraz problem zniknął - szlag trafił GOODRAMA . Włożyłem Elixsira i jest ok. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...