Skocz do zawartości
neoski

Winfast Tv 2000 Xp Rm I Restarty Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od kąd posiadam Leadtek WinFast TV 2000 XP RM system zaczął mi się restartować w niespodziewanych momentach. Najczęściej kiedy karta jest wykorzystywana, ale i nie tylko, podczas grania albo siedzenia w internecie też. Sprawdziłem zasilacz, wszystkie napięcia ok, odkręciłem procesor i pamięci, dalej to samo, posprawdzałem na 3 dostępnych slotach pci też to samo. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje. Ostatnim razem jak się zawiesił pokazał niebieski ekran z główną informacją taką: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL, czyli wygląda jakby były jakieś problemy łączeniowe między pci a systemem, ale wcale nie zawsze ten sam tekst się wyświetla, czasem w ogóle, tylko restartuje się. Dostaje już cholery od tych restartów bo system bardzo dużo gubi plików i przez to non-stop muszę chkdsk używać. Przed chwilą właśnie coś tak się spieprzył, że będę musiał znowu reinstalować system, a robiłem to jakieś 2 dni wcześniej od wsadzenia tej głupiej karty tv. Ma ktoś może jakieś pomysły o co jej chodzi i z czym się tak gryzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z w/w kartą. Jak mam wlączoną tv, a w tym czasie włożę płytkę do napędu to słychać trzask. Tak samo jest jak wyjmuję płytkę. Podczas samego kopiowania jest wszystko w porządku. Jak ustawię tryb radio to wszystko jest ok. Nie wiem czy to wina egzemplarza. Na starym aver media czegoś takiego nie miałem. Poza tym jakość obrazu na Winfascie nie jest rewelacyjna. Może wymienić tego Winfasta na inny egzemplarz?, a może wogóle na inną kartę TV?, tylko żeby jakość obrazu była dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi