Skocz do zawartości
robq

Lcd Jaki Do 1000 Zł !?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam następujący problem mam zamiar kupić monitor LCD 17".

Jednak nie wiem na jakis się zdecydować na pewno musi mieć czas reakcjii poniżej 16 ms :) I ogóle dobry kontrast // z dobrą opinią i bez przebarwień itd..

łacze DVI lub D-Sub w sumie to nie gra roli !

Wg. mnie najlepszym wyborej będzie ten monitor LINK

Czy to dobry wybór czy warto brać za taka cene ?

Pozdrawiam ! :)

Edytowane przez robq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rowniez dolaczam sie do pytania .... cena bardzo przystepna , parametry chyba dobre ... nawet wyglad mi sie podoba

tylko co na to spece od lcd ;) ?!

1546530[/snapback]

heh mało tego widziałem go w akcjii wyglada jak 19 " CRT !! Na dodatek bardzo dobry kontrast i jasność !

Co do reakcjii 12 MS :) Za taka cene :) Wygląd ładny , cieńki [ pod wzdlędem grubości ;) ]

Tylko dla mnie jedyny minus to brak DVI :> Nie wiem czy mam racje , czy to akurat minus ? Ale na DVI jest lepsza jakosc obrazu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCD 17" tylko za tysiaka... śmiechu warte :P Pewnie dane są przekłamane np. czas reakcji jest liczony tylko dla zapalenia się pixla a nie całego cyklu zapalenia i wygaszenia całkowitego... i zapewne nie jest też brany pod uwage czas zmiany koloru pixla na inny a ten może być dość długi w tak tanich LCD... jak masz tylko tysiąc na monitor to już lepiej kup sobie CRT - tak będzie lepiej dla Twoich oczów. W mojej subiektywnej opinii większość porządnych monitorów LCD zaczyna się od cen 1800 zł w góre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej dozbieraj do czegos lepszego.monitor kupuje sie na lata.

ja osobiscie polecam SAMSUNGA 913n. mozna go dorwac za 1500zl.Jest to 9. czas reakcji 8ms.obraz super,zero smuzenia. Jest równiez wersja o przekatnej 17,ale ja osobiscie uwazam ze lepiej kupic 19.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

ja szukam tak:

17 cali, czarny, piwot, w miare zgrabny i ładny, max szybki jeśli chodzi o czas reakcji, kolorki i inne parametry tez niczego sobie coby były ... aha - koniecznie 2 wejścia DVI, wąska ramka ... do 1600 ok. PLN

19 cali - jak wyzej tylko, że do 2600 ok. PLN

P.S. napisałem "black" a nie "silver-black" :)

Edytowane przez Parówkowy_Skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi