robq Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Witam ! Mam następujący problem mam zamiar kupić monitor LCD 17". Jednak nie wiem na jakis się zdecydować na pewno musi mieć czas reakcjii poniżej 16 ms :) I ogóle dobry kontrast // z dobrą opinią i bez przebarwień itd.. łacze DVI lub D-Sub w sumie to nie gra roli ! Wg. mnie najlepszym wyborej będzie ten monitor LINK Czy to dobry wybór czy warto brać za taka cene ? Pozdrawiam ! :) Edytowane 14 Lipca 2005 przez robq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 rowniez dolaczam sie do pytania .... cena bardzo przystepna , parametry chyba dobre ... nawet wyglad mi sie podoba tylko co na to spece od lcd ;) ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robq Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 rowniez dolaczam sie do pytania .... cena bardzo przystepna , parametry chyba dobre ... nawet wyglad mi sie podoba tylko co na to spece od lcd ;) ?! 1546530[/snapback] heh mało tego widziałem go w akcjii wyglada jak 19 " CRT !! Na dodatek bardzo dobry kontrast i jasność ! Co do reakcjii 12 MS :) Za taka cene :) Wygląd ładny , cieńki [ pod wzdlędem grubości ;) ] Tylko dla mnie jedyny minus to brak DVI :> Nie wiem czy mam racje , czy to akurat minus ? Ale na DVI jest lepsza jakosc obrazu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentMan Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 LCD 17" tylko za tysiaka... śmiechu warte :P Pewnie dane są przekłamane np. czas reakcji jest liczony tylko dla zapalenia się pixla a nie całego cyklu zapalenia i wygaszenia całkowitego... i zapewne nie jest też brany pod uwage czas zmiany koloru pixla na inny a ten może być dość długi w tak tanich LCD... jak masz tylko tysiąc na monitor to już lepiej kup sobie CRT - tak będzie lepiej dla Twoich oczów. W mojej subiektywnej opinii większość porządnych monitorów LCD zaczyna się od cen 1800 zł w góre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 lepiej dozbieraj do czegos lepszego.monitor kupuje sie na lata. ja osobiscie polecam SAMSUNGA 913n. mozna go dorwac za 1500zl.Jest to 9. czas reakcji 8ms.obraz super,zero smuzenia. Jest równiez wersja o przekatnej 17,ale ja osobiscie uwazam ze lepiej kupic 19. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) ja szukam tak: 17 cali, czarny, piwot, w miare zgrabny i ładny, max szybki jeśli chodzi o czas reakcji, kolorki i inne parametry tez niczego sobie coby były ... aha - koniecznie 2 wejścia DVI, wąska ramka ... do 1600 ok. PLN 19 cali - jak wyzej tylko, że do 2600 ok. PLN P.S. napisałem "black" a nie "silver-black" :) Edytowane 23 Lipca 2005 przez Parówkowy_Skrytożerca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roziu Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 ja polecam 17" Samsung SyncMaster 713N silver-black (z pivotem) 1239,- zł a jesli chodzi o 19 to: 19" Samsung SyncMaster 913N (pivot) 1699,- zł ceny sa z sklep.komputronik.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...