michalak Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Mam płyte na i850 i pytanie: czy jak zainstaluje soft tylu INTEL APLICATION ACCELERATOR, albo podobne to czy wzrośnie wynik, narazie mam 9800 punktów. Jakieś łatki do OS?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Nie wiem czy instalacja czegokolwiek pomoże, ale powiem Ci, że masz strasznie mały wynik jak na Radka 9,7k Pro. Ale to już chyba wiesz. Próbowałeś reinstalować OS?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 po reinstalacjo OS i podkręceniu do 1,54 Ghz FSB 110 mam 9800,a przy FSB 115 wychodzi do pulpitu 3dmark. Myśle że to wina procka, ale słyszałem że jednemu kolesiowi jak zainstalował VIA4in1 podksoczył wynik o 4000 to może jest jakis soft do intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Właśnie czytałem o tym kolesiu :) A masz odpalony AGP x8?? Jakiego masz OS-a?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Stary... a zainstalowales stery do mobo? Ja jak zainstalowalem 4in1 to mi z 7k na 12k skoczylo (BTW, czy to aby o mnie nie gadacie?) :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 moja płyta nie ma AGP8,os to WINXP, reinstalowałem po instalacji karty, a jakie sterowniki mam instalować? Intel aplication accelerator??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 hm hm hm a moze ten radek jest jakis trefny, ja w piatek kupilem r8500 jakis no name i na tym co mam nizej na niepodkreconym radku niecale 8000 !!!, wpadl kolega ze swoim radkiem 8500 PowerColor :lol: i wynik mialem 9200, oba radki no name a taka kolosalna roznica, jutro mi wymieniaja na inną karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Zainstaluj Intel aplication accelerator, to pomaga, przynajmniej mi i to nawet dosyc duzo. Na 3Dmarka nie patrzylem przed wgraniem Intel aplication accelerator, ale w grach po wgraniu jest wyrazna roznica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 wgrałem, w marku nie ma różnicy, sprawdze w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Uważam że bez sterów nic nie osiągniesz. Musisz zainstalować Intel Chipset Softeware, oto linki: ftp://download.intel.com/design/software/...infinst_enu.zip http://www.intel.com/design/software/drive...infinst_enu.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Czy te linki to aby nie Intelowe 4in1 ??? :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 A może po prostu, najzwyczajniej procek jest za słaby na większy wynik na tej grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja również głosują za tym że twój procesor obniza Ci wyniki.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Xpo ma jusz baze sterownikow do plyty glownej a ten progreamik ci niewiele da sprobuj pokopac w ustawienich wylacz np. V-sync!!!! albo AA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Wymień procka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja również głosują za tym że twój procesor obniza Ci wyniki.... Ale żeby aż tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Przyspieszyć w 3D Mark'u -> wyłącz AA w opcjach GFX'a... Jeśli masz włączony (choćby x2) mile się zdziwisz... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 a czy 6300 na moim kompie to rormalne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 A jakiego dokładnie masz GeForce'a :?: Chyba powinieneś mieć więcej :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 msi gf4 4200 128ddr poki co to nie krecony bo jeszcze nie mam radiatorkow na pamieciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 msi gf4 4200 128ddr poki co to nie krecony bo jeszcze nie mam radiatorkow na pamieciachinstalnij sterki 40,71 , wylacz w ustawieniach v-sync dla direct 3d i poziom szczegolow na najwyzsza wydajnosc ,AA zawsze wylaczona, nastepnie pasek "start" , "uruchom" wpisz msconfig i w "uruchamianie" przed zapuszczeniem testow powylanczaj zbedne aplikacje(restart) , jesli masz via zainstaluj najnowsze 4in1 ,jesli sis-a to sis agp1,12 a i co wazne , do tej karty jedynie OS XP najlepiej profesjonal, jesli masz 98 me to wynik bedzie nizszy :twisted: --pozdrawiam wszystkich-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 a czy 6300 na moim kompie to rormalne??no chyba niezbyt. widzisz co ja mam w opisie. i mam 43003dmarkow a jak walne gf ti to mam ponad 8000!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 kules na A1333TB + prolink gf4Ti4200 64ddr +384 ramu ma 8800pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 msi gf4 4200 128ddr poki co to nie krecony bo jeszcze nie mam radiatorkow na pamieciachinstalnij sterki 40,71 , wylacz w ustawieniach v-sync dla direct 3d i poziom szczegolow na najwyzsza wydajnosc ,AA zawsze wylaczona, nastepnie pasek "start" , "uruchom" wpisz msconfig i w "uruchamianie" przed zapuszczeniem testow powylanczaj zbedne aplikacje(restart) , jesli masz via zainstaluj najnowsze 4in1 ,jesli sis-a to sis agp1,12 a i co wazne , do tej karty jedynie OS XP najlepiej profesjonal, jesli masz 98 me to wynik bedzie nizszy :twisted: --pozdrawiam wszystkich-- zrobiles tak jak mi napisales z drobna roznica uzylem sterow 40.72 i ja mam ali ale i tak zainstalowalem wszystkie stery jakie znalazlem 8) i jest mala roznica w wyniku: :wink: 7289 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 moja płyta nie ma AGP8,os to WINXP, reinstalowałem po instalacji karty, a jakie sterowniki mam instalować? Intel aplication accelerator??? Zainstaluj sobie inny system (np. 98/me) i wtedy sprawdź, będziesz mieć powyżej 12k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Win XP powinien być najszybszy, ale może masz jakiś kaszaniasty. Zrób jak mówi yasin - zainstaluj 98SE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ostatno robiłem testy w 3D marku i doszedłem do pewnych wnosków: podkręcanie GPU i FBS (nie taktowania pamięci) ma największy wpływ na benchmark Natury, zaś ustawienie jak najwyższych taktowań pamięci przyspiesza 3 gry (samochód, smoka i martixa) przykład ustawiłem FBS na 165 (x19) a taktowanie pamięci na 123Mhz i ... 13800 (wkur####wiłem się nie przeciętnie bo na @3,135 miałem mniej niż na @2,95 FBS=155 taktowanie pamięci 155 ) .Luknąłem i co Natura 118Fps a pozostałe (smok matrix i samochód) kicha gorzej niż przed tem. Więc ustawiłem na 160FBS i takie samo taktowanie pamięci i wtedy uzyskałem najwyższy wynik (większego taktowania pamięci nie mogę ustawić ponieważ system nie startuje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 A może po prostu, najzwyczajniej procek jest za słaby na większy wynik na tej grafie. Ostrzegałem ;) :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 no to kupie jakiegoś pentiumka 2,8 , płytke asusa z dual DDR i jakieś pamiątki ddr 400 i fsb 166, 15000 jak nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 HYHY :) widze że nie masz co robić z $ chyba :) Twój ojciec jest grafikiem czy co że masz taki sprzęt ??;]. (sorki że się pytam ale mnie ciekawi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...