Skocz do zawartości
michalak

JAk poprawić wynik w 3dmarku2001

Rekomendowane odpowiedzi

po reinstalacjo OS i podkręceniu do 1,54 Ghz FSB 110 mam 9800,a przy FSB 115 wychodzi do pulpitu 3dmark. Myśle że to wina procka, ale słyszałem że jednemu kolesiowi jak zainstalował VIA4in1 podksoczył wynik o 4000 to może jest jakis soft do intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm hm hm a moze ten radek jest jakis trefny, ja w piatek kupilem r8500 jakis no name i na tym co mam nizej na niepodkreconym radku niecale 8000 !!!, wpadl kolega ze swoim radkiem 8500 PowerColor :lol: i wynik mialem 9200, oba radki no name a taka kolosalna roznica, jutro mi wymieniaja na inną karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

msi gf4 4200 128ddr poki co to nie krecony bo jeszcze nie mam radiatorkow na pamieciach

instalnij sterki 40,71 , wylacz w ustawieniach v-sync dla direct 3d i poziom szczegolow na najwyzsza wydajnosc ,AA zawsze wylaczona, nastepnie pasek "start" , "uruchom" wpisz msconfig i w "uruchamianie" przed zapuszczeniem testow powylanczaj zbedne aplikacje(restart) , jesli masz via zainstaluj najnowsze 4in1 ,jesli sis-a to sis agp1,12

a i co wazne , do tej karty jedynie OS XP najlepiej profesjonal, jesli masz 98 me to wynik bedzie nizszy :twisted:

--pozdrawiam wszystkich--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

msi gf4 4200 128ddr poki co to nie krecony bo jeszcze nie mam radiatorkow na pamieciach

instalnij sterki 40,71 , wylacz w ustawieniach v-sync dla direct 3d i poziom szczegolow na najwyzsza wydajnosc ,AA zawsze wylaczona, nastepnie pasek "start" , "uruchom" wpisz msconfig i w "uruchamianie" przed zapuszczeniem testow powylanczaj zbedne aplikacje(restart) , jesli masz via zainstaluj najnowsze 4in1 ,jesli sis-a to sis agp1,12

a i co wazne , do tej karty jedynie OS XP najlepiej profesjonal, jesli masz 98 me to wynik bedzie nizszy :twisted:

--pozdrawiam wszystkich--

zrobiles tak jak mi napisales z drobna roznica uzylem sterow 40.72 i ja mam ali ale i tak zainstalowalem wszystkie stery jakie znalazlem 8) i jest mala roznica w wyniku: :wink: 7289

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja płyta nie ma AGP8,os to WINXP, reinstalowałem po instalacji karty, a jakie sterowniki mam instalować? Intel aplication accelerator???

Zainstaluj sobie inny system (np. 98/me) i wtedy sprawdź, będziesz mieć powyżej 12k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatno robiłem testy w 3D marku i doszedłem do pewnych wnosków:

podkręcanie GPU i FBS (nie taktowania pamięci) ma największy wpływ na benchmark Natury, zaś ustawienie jak najwyższych taktowań pamięci przyspiesza 3 gry (samochód, smoka i martixa)

przykład ustawiłem FBS na 165 (x19) a taktowanie pamięci na 123Mhz i ... 13800 (wkur####wiłem się nie przeciętnie bo na @3,135 miałem mniej niż na @2,95 FBS=155 taktowanie pamięci 155 ) .Luknąłem i co Natura 118Fps a pozostałe (smok matrix i samochód) kicha gorzej niż przed tem. Więc ustawiłem na 160FBS i takie samo taktowanie pamięci i wtedy uzyskałem najwyższy wynik (większego taktowania pamięci nie mogę ustawić ponieważ system nie startuje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...